Dvd rekordér - poraďte s výběrem

prohledat
58 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 21.12.2008 do 07.01.2009, založil/a dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
řadit dle data
00:38:59
07.01.2009
Bagrr- máma mele Emu
-> PeterP136: JJ, jestli si vzpomenu tak to tady napíšu4
00:37:35
07.01.2009
PeterP136
-> Bagrr- máma mele Emu: Tak to prosim prestuduj a posli sz ak to vie pracovat aspon s velkostou titulkov. Nieco na ripy navyse aj cez usb by sa zislo, zatial to co nechcem palit konvertujem ako blbec do mpeg2 a do ts a pustam cez sat prijmac ktory ma usb.
00:35:18
07.01.2009
PeterP136
-> King: zijem, lenze na auta mam malo casu, na skodovku tiez a na taketo fora uz leziem len pri docasne znizenej pricetnosti 1 , je to strasna strata casu, mozno volakedy ked to bolo o rieseni problemov so skodovkami a nie o kecani, pripadam si tu ako medzi babkami na trhu 1 . Najradsej by som sa na tototu vykaslal uplne, ale ktovie kedy budem potrebovat poradit ak sa mi pricetnost znizi este viac a ja sa predsa len pustim do skladania naprav na skodovku.

Mimochodom, sony mozno problem nema ale pajac ma a to s uplnym zakladom, aby z jedneho media dokazal citat nieco a ineho media to iste uz nie mi pripada minimalne ako divne. Prdel je ze to nie je vyrobna chyba ale pisu to aj v manuali.
00:27:47
07.01.2009
Bagrr- máma mele Emu
-> PeterP136: Tak ohledně veliosti a umístění ti nepovím.... Zatím na tom běžel jen jeden film s titulkama, jinak všechno v češtine... A zatím jsme ještě všechny funkce neprozkoušeli40
00:20:05
07.01.2009
PeterP136
-> Bagrr- máma mele Emu: Ten evolve ciakosatovola vie aj menit velkost a umiestnenie titulkov? Zatial som take moznosti videl len u fergusona. Usb je navyse dost plus ak si chcem nieco kuknut na tv a potom zmazat.

-> Kloggie: Dolezite je co od toho ocakavas ako uzivatel. Vsetko v jednom ma velku vyhodu v jednom ovladaci na stole. Ale horsie sa to upgraduje. Doplnit vsak dalsi dvbt prijmac nie je myslim problem, a na hd dvbt myslim mozeme tie este na par rokov zabudnut. Zatial ten tv aj tak zastara ;).

Ja osobne by som isiel do pc a co najjednoduchsieho tv ktory by som krmil signalom z pc. Lenze ziadat od dalsich ludi aby s tym potom vedeli robit nemozem, pretoze to straca caro jednoduchosti. Uz teraz mam doma 3 ovladace (tv, dvb-s, dvd rec s hdd :) ) a pre rodicov je to nocna mora :).
23:50:01
06.01.2009
Bagrr- máma mele Emu
-> Kloggie: Tak u přehrávače Evolve (nejlevnější krám a umí to i USB:D) titulky jdou když jsou ve frmátu *.sub a musí mít stejnej název jako film...
23:48:36
06.01.2009
Kloggie
A co titulky? Rád bych aby ta věc přehrávala i .avi formáty, umí něco z toho titulky? V prodejnách mi vždycky řekli - jooo, tohle avi umí, ale na ty titulky nebyl nikdo schopnej odpovědět.
13:26:34
06.01.2009
Saky
-> U-Geen: to je presne to co nechci-) neresim jestli dam za neco 5 nebo treba 8 resim spolehlivost a kvalitu.. ale nerad bych dopadl abych dal treba tech 8 a zjistil ze mam smejd horsi nez neco za 5-) proto se tak dlouho rozhoduju.. zatim mam neco co funguje sice naprosto spolehlive sice se spatnym konfortem, tak to zatim neresim.. ale prijde doba ze to budu muset vratit a budu mit po, a hlavne resim to kvuli konfortu..
11:43:41
06.01.2009
U-Geen
-> Saky: tip nemam, vybiral jsem vicemene nejakou levnou vec a tenhle showbox me padnul do oka, a asi s klidem bych vybiral v jeho rodine, t.j. openbox... v EPG zlobi cestina, teletext ma spatnej font, nahravani obcas zamrza ale jinak sem spokojenej :-) u tech levnejch pristroju se dejou zverstva.

A co se vyberu tyce, mas pravdu, jak to koupis, objevis neco lepsiho, obvykle o chlup levnejsiho, pripadne neco takovyho prijde do tejdne na trh :)
11:32:45
06.01.2009
Saky
-> Kloggie: staci.. jenze jsou taky nektere sracky ktere ackoliv o tom neni nikde ani zminka a kazdy clovek by to predpokladal neumeji nahravat a najednou prehravat neco jineho z HDD nekdy ani ne s DVD, nekdo si rekne ze to nepotrebuje, ale ja treba nahravam vsechno na co se divam, a misto toho abych si sel sednout k TV v osm tak jdu v pul devaty nebo v kolik uznam za vhodne, preskocim reklamy a nakonec skoncim ve stejnou dobu jako normalni film s tim ze sem usetril treba pul hodinu.. a hlavne kdyz u televize usnu tak to muzu dokoukat jindy.. -)

a kdyz pak koupis takovouhle mrchu a nebo koupis neco co umi nahravat dva programy a na treti se divat tak je to trosku rozdil...
11:06:21
06.01.2009
Kloggie
-> Saky: A když bych chtěl jenom DVD rekordér s HDD a nahrávat něco jinýho než to na co se koukám, tak stačí aby ten DVD rekordér měl jeden tuner DVB-T a televize druhej? To by bylo fajn, protože dle toho co jsem slyšel tak když TV nemá tuner DVB-T, tak se kvalita obrazu rapidně snižuje, jelikož se to převádí na analog. A dneska se daj koupit oboje TV, žádný že už to všechny maj jak mi řikali v Datartu. Když jsem se kouknul na ty popisky, tak tam půlka tv ten tuner neměla.
10:56:07
06.01.2009
Saky
-> U-Geen: aha-) to je tak kdyz se pouzivaj zkratky a vsechny jsou stejny-)

no HD tot otazka jestli to k necemu je.. a mas nejaky typ HDD s 2xDVB-S (ne DVBS2) ktery spolehlive funguje? tzn staci mu jedna karta pro oba tunery, nezamrza a ma bezproblemovy cesky EPG?

vzdyt vis jak to je.. kazdej ti rekne ty neco kupujes? to prece musi mit DVBS2 a vsechny nejmodernejsi funkce a nakonec stejne zjistis ze je to k nicemu.. -) a ses cenove vzdy vys nez nekolikrat navyseny cenovy strop ktery sis stanovil-) kdyz se zeptas nejakych "odborniku" tak zjistis ze o tom vedi akorad cenu a to co se da vycist v seznamu funkci a vic nic.. kdyz ctes recenze tak kazdy ma nejake mouchy atd.. tak se stejne musis rozhodnout sam a nebo proste sebrat to co nekdo doporuci a nepatrat dal.. pak akorad zjistis ze jsi mohl mit neco lepsiho za stejne penize nebo levneji a nebo neco mnohem lepsiho o fous drazsi atd-)
10:33:35
06.01.2009
U-Geen
-> Saky: HD jako High Definition :)
10:23:51
06.01.2009
Saky
-> U-Geen: myslim tim ze netrvam na disku s DVBS prijimacem v jednom..
10:23:21
06.01.2009
Saky
-> U-Geen: ja netrvam na disku.. muj pozadavek je co nejmene krabic-) idealne jedna coz je nerealne tak realne dve + TV.. a pak je moznost bud dvojitej DVBT (DVBS) (DVBT+DVBS) tuner s HDD + nejakej DVD prehravac + TV

a nebo DVD recorder s HDD + dvoutunerovej prijimac + TV (nebot neznam DVD recorder s DVBS tunerem)

pokud to clovek chce na DVBT ma to jednodussi.. koupi DVBT televizi + DVD recorder s HDD a DVBT tunerem a nemusi nic vic resit..
10:03:44
06.01.2009
U-Geen
jinak kdyz clovek nechce HD tak jsou i pomerne levne prijimace, mame ctvrt roku Showbox S-300 Platinum a spokojenost, ma sice par vad na krase a kazdej FW ma trochu jinou zavadu, ale jinak funguje obstojne
09:41:31
06.01.2009
Saky
-> Kloggie: tady je jedinej problem s cenou nebot uz je to celkem draha sranda.. jenze kdyz tak zjistuju tak nabidka neni moc velka.. a pak zjistis ze jeden sice stoji 10 ale zmrsi cestinu v EPG, druhej potrebuje pro kazdej z tuneru solo kartu coz nikde v navodu samozrejme neni a zjistis az kdyz to koupis-) a hned ti vyskoci cena .. atd.. tohle me doporucil jeden kolega kterej se tim zivi a vyzkousel snad vsechno.. az na tu cenu.. zas je to dvoutunerovy v DVBS2 sice k nicemu -) ale ...

pak jeste reseni kombo DVBS DVBT pro mnoho lidi rozumne reseni.. ale to se nejdriv musim dokopat k tomu udelat antenu coz se me nechce-)
09:28:47
06.01.2009
Kloggie
-> Saky: Hezký, to by se mi taky líbilo. No uvidíme, třeba to protlačim. Jinak já už taky nevim kudy kam, přesně jako u tebe, pořád čtu recenze, letáky, sleduju diskuse. Už aby to bylo koupený a budu to mít z krku.
22:14:07
05.01.2009
Saky
-> Kloggie: ja bych sel do varianty TV + DVD recorder.. uz jen z toho duvodu ze nejses limitovanej vyberem konkretniho typu , nebot televizi z HDD moc k vyberu neni.. taky resim podobny problem uz asi tri mesice a porad premyslim a premyslim a asi nejlepsi je proste neco vzit a hotovo a vic neresit-) takhle porad procitas procitas a menis a menis nazor.. me treba ani tak nelimituje cena a taky si porad nemuzu a nemuzu vybrat-) nicmene ja jsem zatim ve vyberu skoncil tady-) ale otazkou zustava zda je to dobra volba?

mimochodem ja jsem zastancem DVB-S ne DVB-T

tvdigitalne.cz/index.php? ID[1]=3&am... a televizi zatim nevim..
23:23:51
04.01.2009
King
-> PeterP136: Jé, ty ještě žiješ? :-)

To, že to "značkový" nepřehraje některý videosoubory neřeším, se DVD ripama filmů jsem ma soňákovi zatím problém neměl a to, že to nějaký péčkový videoklipy nebere, na to sere pes :-)
17:23:46
04.01.2009
Sušenka
-> PeterP136: Jenze vis, jak - my nekteri mame okna na SZ, tj. mimo dosah Astry, takze satelit nepada do uvahy...
22:52:02
03.01.2009
PeterP136
dvd rekorder je sice pekna hracka a bola aj dost vyuzivana, ale prichodom satelitneho prijmaca nejako rychlo zastarala, je sice pravda ze nahravku zo satelitu musim nastrihat a vypalit na pc a ze na tom lacnom satprijmaci mozem nahravku premenovat az po nahrati a nie pred, a ze pocas nahravania nemozem pozerat inu stanicu zo satelitu ale aj tak by som uz nekupoval dvd rekorder ak ho nechcem pouzivat len do ukoncenia analogoveho prijmu, iba ak by mal aspon tuner pre terestrialne digitalne vysielanie. Okrem toho by som sa pre istotu vyhol znackovym veciam. Sice sa na panasonicu da lahko strihat video (aj ked nie tak ako by som to chcel ja, teda po snimkoch, tak ako to robia softy na pc) ale co sa tyka prehravania divx a dalsich formatov je to drevo, nieco prehra, nieco nie. Mozno uz dnes nema problem s dvd+ a dvd- mediami ale ten moj este ma. A ze nevie rozpoznat ani mpeg2 format tak to je uz celkom sila, najma ked ten isty stream ma aj na dvdcku. Mozno je to nevhodnym nazvom, ale mpg snad nie je az taka neznama pripona. Mozno som to mal nazvat vob kua.

Ono velka vyhoda dvd rekorderu (ak je teda rec o verzii s hdd) je v tom, ze netreba pouzivat kazety a ze nahravku mas hned k dispozicii a nemusis ju hladat po kazetach. Takisto si vymazes co chces a pripadne vypalis co chces. Ale to uz dnes vedia aj prijmace satelitneho alebo pozemneho digitalneho vysielania a ked uz sa nieco oplati napalit tak to nie je az taky problem zostrihat a vypali na pc. A na prehravanie dvd by som si kupil samostatny pristroj, asi ferguson alebo nieco co vie prehravat aj titlky z divxov (ak je tu aj takato poziadavka) pretoze panasonic je na to drevo drevene. Alebo aspon ten moj je. Sice uz ma 2 roky aj mesiac, ale co som pocul tak furt nevie titulky z textakov prehravat ako sa patri.
09:09:52
29.12.2008
David29
Tak.. a řešim ouplně stejný problém 1 Můj MAGNAVOX odešel po dvouletech každodenního a defakto celodenního používání... sice je v záruce, ale kašlu na ni...

Letmo jsem si to tu pročet, ale co by mě zajímalo, jestli existuje nějakej dobrej DVD Recorder s věstavěnym set-top-boxem a s dvouma "tunerama"? Abych mohl sledovat digi příjem a druhej nahrávat...
20:58:26
24.12.2008
M@rtin
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : No to jsem taky kdysi zkoušel a bylo to vpohodě
16:07:01
24.12.2008
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
Já mám zase u PC ovládání ovladačem od DVD, TV nebo podobně... mám ke kompu udělanej IR přijímač a k tomu je nějakej program kterej to převede na povel pro pc.
14:25:51
24.12.2008
TUNER
-> Ad@m: Hlavně to musí bejt všechno dobře nastavený...Taky se mi jednu dobu nedařilo to zprovoznit,tak jsem to celý odinstaloval a pak znova spolu pároval...Mam v kompu BlueSoleil a MyPhone Explorera a maká mi to slušně.
19:51:44
23.12.2008
Ad@m
-> TUNER:

-> M@rtin:

já jsem to zkoušel taky, ale nějak mi to něpremává, mám SE 550i, na noťasu zapnu BT, na mobilu dám dálkové ovládání, a vůberc to nereaguje, je k tomu třeba nějaký software ještě?
19:36:41
23.12.2008
M@rtin
-> TUNER: Jo to je dobrej fígl, taky tak občas kompa ovládám, když jsem moc línej3
19:12:55
23.12.2008
TUNER
-> Tuner#2: )))) No zas tak sci-fi to neni... Tohle už jsem dělal tak nějak před dvouma rokama i s K700i... 4
18:09:49
23.12.2008
Tuner#2 - zrušená registrace
TUNER 23.12.08 18:01:32 napsal: Mno já si zase přes bluetooth ovládam telefonem PC z vedlejší místnosti… Takže když sleduju nějakej film z PC na TV,tak když cokoliv potřebuju,stačí vzít mobil a stejně jako myší ovládam PC z pohodlí gauče ))))Z kterého roku jsi se prsknul? 2020? Ty wole, tohle říct našemu starýmu, tak ho vezou nohama napřed, ale jinak se musím stavět a mrknout, tohle moje N 3210 nebo co to mám neumí 3
18:01:32
23.12.2008
TUNER
Mno já si zase přes bluetooth ovládam telefonem PC z vedlejší místnosti.... Takže když sleduju nějakej film z PC na TV,tak když cokoliv potřebuju,stačí vzít mobil a stejně jako myší ovládam PC z pohodlí gauče ))))
11:16:14
23.12.2008
King
-> Saky: Mno, k tomu HDD/DVD je ovladač, kterej kromě toho dokáže komandovat i spoustu televizí, tak s tím umí zbytek rodiny a já, protože jsem machr přes elektro, mám tu univerzální dálku, tak dokážu ovládat i hlasitost na předzesíku a zbytek věže z gauče :)
11:06:26
23.12.2008
Saky
-> King: ono kdyz to ctu tak sem to napsal blbe-) melo tam byt ze muze byt vetsi nez 1 a nebo ze nemusi byt mensi nez 1 -) ale to je fuk..

jenze to je reseni proste k nicemu kdyz to dokaze ovladat jen king-) proste chce to neco univerzalniho snadneho v jedne bedne
11:01:16
23.12.2008
King
-> Saky: " → King: no prumernejch platu muze byt taky zlomek vyplaty-) aneb nikde neni psano ze zlomek musi byt vetsi nez 1 -) "

Přiznám se, dalo mi trošku práce rozluštit to, ale řek bych, že jsem to pobral :)

Jinak tu hromadu ovladačů jsem vyřešil univerzální dálkou, ale problém je v tom, že jediná entita v naší rodině, která je schopná ji používat je jenom King :)
09:36:09
23.12.2008
-> TUNER: Myslíš, že vložit dvě značky do záznamu (s dost slušnou přesností s možností krokovat), tím Tě vzniknou "tři" složky, tu prostřední (reklamu) smazat a celé to spojit, to všechno přes OSD menu v češtině je stejně složité jako pustit komp a sestříhat to v nějakém programu? Stříhat na DVD rekordéru naučím mého tátu za 10 min., ale pustit PC a nedej bože v něm nějaký program vidím tak na dva roky a to se mě i po těch 2 letech bude ptát kam a na co má "kliknout" když chce aby to udělalo to a to. Kdyby jsi někdy viděl, co vytrpím se zákazníkama, tak by jsi raději o PC před nima pomlčel. Ale jinak to chápu, kdo se v tom vyzná, tak PC je samozřejmě univerzálenější nástroj.
09:20:16
23.12.2008
Saky
-> U-Geen: jenze to muzu mit ja a ne manzelka-) proste me irituje mnozstvi ruznych beden a od kazdeho priblblej ovladac... ale ja nejsem asi beznej uzivatel takze pro me potzreby nic neexistuje.. vetsina lidi si nakoupi ke stare televizi a videu dva STB nauci se s tim otrocky pracovat a je nejak spokojena...
09:01:51
23.12.2008
Nwkt
-> WMA - navigátor :): cs.wikipedia.org/wiki/HTP C
09:00:35
23.12.2008
WMA - navigátor :)
-> U-Geen: a to je co? 6
08:38:04
23.12.2008
U-Geen
-> Saky: pak jedine HTPC
08:19:58
23.12.2008
Saky
-> King: no prumernejch platu muze byt taky zlomek vyplaty-) aneb nikde neni psano ze zlomek musi byt vetsi nez 1 -) me spis stve ze nikdo neudela vsechno v jednom ze musi mit clovek nekolik krabicek a kazda umi neco..
23:15:30
22.12.2008
King
-> Tuner#2: Ale to se musím ozvat! :) PC pro mě španělská vesnice rozhodně nejsou, stříhat video na PC taky zvládnu, ale pro mě i pro zbytek rodiny je prostě pohodlnější mít ve věži krabku, která jedním čudlem něco nahraje, přehraje a krmí TV signálem...... a nahradila díru po VCR :)

Samozřejmě, že za ty prachy může bejt slušnej komp, na kterým jde dělat víc věcí, ale......

Mno a málem bych zapomněl, ten DVD rekordér v poměrně slušný kvalitě zdigitalizuje archiv na VHS - u kompu už to chce nadstandardní investici za TV kartu.

Prostě člověk je línej a když ty krámy dneska stojej zlomek vejplaty, proč to nemít :)

Jó, když videa stály 10 průměrnejch platů, to byl jinej hukot :)
20:02:50
22.12.2008
TUNER
Mno jasně,jen jsem tim chtěl říct že to prostě každej nepotřebuje. Navíc nemyslim že stříhání na PC je složitější něbo nějak náročnější oproti DVD rec....ba naopak.

A osobně o něčem jak jsem psal přemejšlim,protože plasmu s DVB-T ještě neplánuju )))4
19:09:46
22.12.2008
-> King 22.12.08 18:33:33: Přesně a tohle dělá většina uživatelů.

-> TUNER 22.12.08 18:27:08: Ty jsi mladej a zvídavej, tak ano souhlas, ale tohle určitě nebude dělat člověk, pro kterýho je PC španělská vesnice.
18:33:33
22.12.2008
King
-> TUNER: Nejde o nějaký umělecký stříhání home videa, ale např. o to, že něco nahraju dětem z TV, pak bleskurychle vystříhám začátky, konce, reklamy a upoutávky, popř. prdnu to na DVD a je to4
18:27:08
22.12.2008
TUNER
-> Tuner#2: Tak někdo,třeba já,má na tohle počítač a nepotřebuju tudíž rekordér ani nic jinýho. Jen si nahrát v neděli formule když neni čas a kouknout na ně později..... Na to záznam na HDD plně postačuje.

Navíc neznam nikoho,kdo se prací s videem vážněji zaobejvá,že by to stříhal atd na DVD rekordéru....Počítač a mnoho volitelnýho softwaru do něj ja na práci s videem mnohem jednodužší,rychlejší a kvalitnější...4
17:51:44
22.12.2008
King
Teďko spadly i HDD od SONY, loni jsem kupoval 870tku (160GB) za nějakejch 9000, teď je v datartu kolem 7mi. Střihá to, digitál funguje, firewire, usb, divx a nemá to ten pouťovej design předního panelu jako ostatní....
13:33:03
22.12.2008
-> Zdeněk.: V pohodě, přesně tohle tvrdím i já. 4
13:06:18
22.12.2008
Zdeněk.
-> Tuner#2: taky souhlasím s tím, že podle toho, kolik daný přístroj přehraje nelze posuzovat jeho kvalita, napsal jsem tam jenom zkušenosti, který jsem získal zkoušením X přehrávačů a rekordérů který doma máme. A moje zkušenosti jsou, že ten nejobyčejnější, třeba nějaká Elta přehrála všechno, to co ani jeden z Panasoniců, ani rekordér Philips nepobrali. Kvalita snímače dvd a všeho co se týče těhle dílů budou kvalitou u Panasonica někde úplně jinde, protože u tý Elty nešly otevřít vrátka a vyndat DVD a potom odešel i snímač, takže 2x reklamace a Panasonici za ty roky co je máme drží pořád. Takže je určitě lepší volit kvalitní značkový přístroj. A co se týče toho Magnavoxu, říkali nám, že to má v licenci asi Thomson nebo prostě nějaká taková lepší značka (nechci teď kecat) a funguje taky parádně4
10:56:45
22.12.2008
pyroman
-> Tuner#2: souhlasím s tím, co si psal v dnešním nákupu, že seft dá přehrát, já to sice nedělal, protože nemám na čem, ale bratr to doma předělával u philipse
Extreme Tyres