dospívání ega?

prohledat
38 příspěvků (zobrazeno 1 až 38) od 17.12.2008 do 29.12.2008, založil/a fine_ray
řadit dle data
22:39:45
29.12.2008
King
-> fine_ray: No, mám tam sice chybu (pravej vs. levej), ale chápeme se :)
12:02:40
29.12.2008
fine_ray
-> King: tahle výmluva je nejvíc.. přesně 3 3 ...
Naštěstí D1 jezdím tak 1xměsíc,takže nemohu soudit, ale D5 od hranic až do Prahy, D8 taky celou a tam je to taky hnus pane :-) Naštěstí povrchy jsou ještě dost solidní, ale Ti řidiči přemýšlí, tedy nepřemýšlí, jak z dob před 30lety "já si jedu sám svojí cestou, necestou.."
11:05:41
29.12.2008
King
-> Sušenka: Já vím, že máš na mysli prvních pár kiláků za Prahou - tam zase s oblibou mimoni používaj výmluvu, že v pravým pruhu jezděj kamiony a když zapadnou do levýho, už se z něj do rychlejšího pruhu už zpátky nedostanou9
02:18:45
29.12.2008
Sušenka
-> King: Vsimni si ovšem, že mluvim specialne o tom tripruhovem useku od Mirosovic, ktery je jeste v poradku. Jak vypada pravy pruh na D1 na Vrchovine a dal vime asi vsichni 2
22:15:31
28.12.2008
King
-> Sušenka: Já třeba tu "fobii z pravýho pruhu" speciálně na D1 docela chápu - ve stoprdu jsem musel vytrpět několikrát cestu do Brna převážně v pravým pruhu a vzhledem k použitý technologii při stavbě D1 a enormní zátěži kamionovou dopravou, při tom jde jak o podvozek, tak o zubní plomby :) To ovšem neomlouvá nesmyslný (a dtto i nezákonný) blokování "rychlejšího" pruhu ostatním....
22:00:13
28.12.2008
fine_ray
-> King: :D :D dobře ty! :D .. chápu.. :-)
20:25:24
28.12.2008
Sušenka
Tak mě za poslední roky cestování ve francouzské limuzíně taky zklidnilo, to není auto na nějaký závodění, ale 160 tacho se v tom udržuje docela dobře. Na dálnici většinou uhýbám jen nízkoletícím xenonovým střelám a s těmi většinou není problém, mnohem větší je s klobouky tvrdošíjně vychovávajícími ke sto třicítce v levém pruhu. Osobně jsem vždycky považoval podjíždění na dálnici za prasárnu, ale teď už chápu... Notabene, když bydlím u D1, která má vytvořené tři pruhy, jsem prakticky při každé jízdě svědkem toho, že prosřední pruh se táhne 80 km/h, levý tak 110 km/h a pravý je úplně prázdný kilometr dopředu. Evidentně u nás panuje nějaká fobie z pravého pruhu...
10:37:15
28.12.2008
King
-> fine_ray: To přece musíš jako majitel řidičáku znát! :)

paragraf 12:

(1) Mimo obec se na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy jezdí v pravém jízdním pruhu.......

(3) Je-li na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích v jednom směru jízdy taková hustota provozu, že se vytvoří souvislé proudy vozidel, v nichž řidič motorového vozidla může jet jen takovou rychlostí, která závisí na rychlosti vozidel jedoucích před ním, mohou jet motorová vozidla souběžně (dále jen "souběžná jízda"); přitom se nepovažuje za předjíždění, jedou-li vozidla v jednom z jízdních pruhů rychleji než vozidla v jiném jízdním pruhu.

....pakliže platí odstavec (1) a v levém pruhu dálnice jede auto např. 100km/hod a nevrací se do pravého pruhu, je to neklamným důkazem toho, že hustota provozu dosáhla hodnoty definované v odstavci (3) a tedy nejde o předjíždění, ale o co? Jde o "souběžnou jízdu"
2
21:53:43
27.12.2008
fine_ray
-> King: yop... tohle znam.... a taky rád používam... akorát termín souběžná jízda je pro mě novej a rád ho zavedu do praxe v mém okolí 13
13:06:38
27.12.2008
U-Geen
-> King: budu se tedy lepe rozhlizet :-)
09:06:40
27.12.2008
King
-> U-Geen: Problém je v tom, že Leoš už se nechal slyšet, že předjíždění zprava bude jedno ze soust pro osádky novej policejních Prassátů - o blokování levýho pruhu ani zmínka8
01:47:05
27.12.2008
U-Geen
-> King: take se mi takova soubezna jizda stava... pockam, zablikam a kdyz je to bez reakce, tak to opatrne objedu :-)
01:40:18
27.12.2008
King
-> fine_ray: Ufff, tak to se mi ulevilo, že to vidíme zhruba stejně :) Než mimoně prudit fotonama z pár metrů, to se ho radši odezřetně "souběžnou jízdou" zbavím :)
Možná jsem to už jednou popisoval, ale nedávno přišel kolegovi dopis, aby se dostavil k podání vysvětlení k přestupku proti bezpečnosti a plynulosti provozu, kterej se stal asi na 20km D1. Než se to vysvětlilo, tak kolega roztrušoval domněnku, že je tam pravděpodobně novej speed-cam :) Pak mu ale zavolal policajt a vyklopil mu, že nějakej tydýt naprášil, že byl 20km D1 kolegou předjet zprava. kolega to samozřejmě zatlouk a s policajtem se shodli, že vzhledem k důkazní nouzi to nemá cenu dál řešit :) Taky mu prostě klobouk nereagoval na "soft zatlačení", tak se ho "souběžnou jízdou" zbavil :)
20:59:44
25.12.2008
fine_ray
-> King: hehe... vím kam míříš... ne myslim, že "lehký zatlačení" je tak že se přiblížíš na kousek míň než "2s" a dáš blinkr doleva, bliknutí dálkama je další level a dojetí na vzdálenost menší než je debilovo penis nepožívam..4 prostě pak zůstávám u blikání (ale to jsou ty extrem případy... kdy někdo fakt jako zdržuje 100 v levým atd...)
průsečík doufam nebudu řešit, až přijde první faktura za oddělaný joby a podle toho se dopočtu reálným číslům mno... 160km/h by se mi líbilo... :-)
11:34:13
23.12.2008
King
-> vzrušená registrace: Mno....na jednu stranu chápu, protože jsem taky 6 let dojížděl do práce plynivkou 2500km/měsíc a v zimě 2000/2001 vyšplhal LPG na závratných 17Kč/l, tak jsem na čas aktivoval režim "kolenovrt-extra&quo t; a trasu Kolín-Pha jsem brázdil taky s 80tkou na tacho. To si mě "dávaly" i Avie :) Ale to jsem si dovolil jenom s ohledem na to, že silnice č.12 je rovná široká hajvej, kde i kamion může předjíždět spolupracující osobák a v protisměru může klidně jet jinej kamion. Kdyby to byla jiná trasa, vysral bych se na to.

"zamnou milion aut ktore naraz kamion aj mna nevedia boehnut a medzi nami je mala medzera..ale ja to môzem kaslat cele"

Neznám sice přesný znění zákona na slovensku, ale dovolím si tipovat, že se nebude moc lišit od toho českýho, kterej říká něco v tom smyslu, že pokud nehodláš náklaďák před tebou předjetr, jseš povinnej nechat dostatečnou mezeru, pro to, aby ty ostatní mohli předjet tebe a pak náklaďák. Pokud to to u vás není kodifikováno v zákoně, dá to minimálně zdravej rozum 4
11:00:44
23.12.2008
gabo000000 - zrušená registrace
ja si s kadetom chodim v priemere 80kou a kamion ktore maju obmedzovac na 85 ma vsetky zaradom predbehnu:D ..ja sa stale uhnamkazdemu na krajnicu..nebrzdim nikoho ale tie kaminon to nieked dokaze nasrat..pol hodinu ta to obieha...uz pravym kolesom idem po treve a naves mam 3cm od okna..tak cas zabrzdim a pak si jede tenkamionista predomnou 75 akurat ma brzdi zamnou milion aut ktore naraz kamion aj mna nevedia boehnut a medzi nami je mala medzera..ale ja to môzem kaslat cele..chodim si s 3l spotrebou kazd den do skol 80kou a kaslem na vsetkch co sa ponahlaju:) nech si idu:) ja maam cas:)
10:52:01
23.12.2008
King
-> U-Geen: Jj, s tím kamionem klasika - pátek večer, říjnej mladej samec v kamionu se těší, jak doma vlítne na starou a do toho já, brzda v mondeu, co se plazí asi 55 po obci, takže proudy fotonů a 1m odstupu. Co na tom, že to je u křižovatky s přechodem, kde pár tejdnů před tím nějakej jeho podobně dokonalej kolega zrakvil mladou těhotnou učitelku?
Ale teď když máme, co jsme chtěli :) Tzn. řidiče kamionu muže dělat kdejaký mladý ucho, co se pořádně nenaučilo jezdit ani osobákem a tak si svoje frustrace vybíjí za volantem 30t soupravy.....
10:41:45
23.12.2008
King
-> U-Geen: Správně, jsou potřeba v mlze a podotýkám v hustý mlze. Takže např. při příjezdu na kraj Prahy, kde je viditelnost už stovky metrů pak vyloženě potěší, když nějakej mimoň v koloně obšťastňuje auta za ním mlhovkama. Dá se pochopit, že na to zapomněl, ale když nereaguje ani na poblikávání předníma mlhovkama či dálkama?
Jenže zatímco u zapomenutý zadní mlhovky se to dá pochopit, přední mlhovka za jasnýho dne či noci, je jasnej zmrdismus - koukněte, mám mlhovky základu, popř. jsme si tam dobastlil Wesemy! A nebo případně, jsem šeroslepej, ale chci jezdit rychle, tak mi polibte prdel ...
-> David29: Klasicky čepičáři, co vytáhli v pátek leštěnky z garáží a maj strach, aby je někdo po cestě na chatu nenapálil, protože cesta ve tmě je pro ně děsnej zážitek :)
-> Bohyn: Tak třeba ve 3 v noci na vymetený silničce 3. třídy maj přední mlhovky svoje kouzlo, ale tam kde každou chvíli míjíš auta si mlhovky nechává jenom debil4 Nakonec i zákon pro to má finanční ohodnocení4
08:45:51
23.12.2008
David29
-> Bohyn: Tak ono neni špatný s nima jezdit.. ale je špatný je nevypínat, když proti tobě jede auto... to máš jako s dálkovejma
01:28:32
23.12.2008
Bohyn
->David29->U-Geen: já teda většinou za tmy jezdim s předníma mlhovkama páč s nima pěkně vidim do stran, zvláštní je že občas na mě blikaj náklaďáky ale osobáky ani né
8
01:19:35
23.12.2008
Kloggie
→ King: Né, mlhovka mě napadla jako první, ale vypínač byl v poloze „vypnuto“ ještě jsem to zkusil probliknout aby jako věděl, že mám hmlovky vypnutý, že mi svítěj jenom obrysovky. Všechno bylo ok, žádný divný zvuky jsem neslyšel, nevim no, asi jsem jel na jeho vkus moc pomalu no.

→ Ad@m: No to sou taky případy.

Znáte to u nájezdu z městskýho okruhu na barandov? Tam bejvá kolona už od sjezdu na Ořech – kamion na kamionu cca tak 2 – 3km. A jako já jedu dojíždim kolonu a přiřítí se za mnou zelená Astra, bliká na mě, já dojel kolonu, tak jsem to zašláp a málem jsem jí měl na zádech a ještě na mě ta kráva (řídila to ženská) ukazovala cosi s prostředníčkem, asi že jsem jednička. Pak mě musela předjet abych jí vzápětí dojel na semaforech u Slivence… nechal jsem to bejt, tyhle věci nemá cenu řešit.

Jinak k těm mlhovkám – já je poctivě zapínám a vypínám, mám jenom zadní. Ale sem tam se ukáže jedinec, co má zapnutý mlhovky i když je jenom pod mrakem. Asi si připadá extraspeciálně drsně…

A tuhle jsem viděl jak na jižní spojce kamion pronásledoval octu II v pravým pruhu, zběsile na ní blikal, navážel se na zadek a pak se jí snažil v kopci u Budějovický předjet, ale nějak mu to netáhlo, tak jel skoro vedle ní, načež se zase zařadil zpět a začal zase blikat. Fakt jsem na to radši šlápnul a jel pryč, nerad bych byl svědkem na bok položený cisterny (byla to cisterna s oranžovýma tabulkama na bocích a v zádu byl znak ohýnku).
00:48:53
23.12.2008
U-Geen
-> Kloggie: ano, zrovna minuly tyden se kamionu za mnou nelibilo, ze jsem jel 55 v obci, chtel me zrejme popohnat proudem svych fotonu. v dalsi obci me predjel.

-> King: mlhovky? ze by konecne? u nas v nasich koncinach se je jeste nenaucili pouzivat, ale ony jsou v ty mlze fakt potreba... na druhou stranu potkavam dost protijedoucich mimonu za jasnych veceru s mlhovkama.
00:38:08
23.12.2008
David29
-> King: Viď, trochu zaprší a hned tam cpou mlhovky...
00:36:28
23.12.2008
King
-> Kloggie: Nezapomněls vypnout třeba mlhovku?4
Tolik mimoňů se zaplejma mlhovkama, co se letos vyrojilo, jsem snad ještě nezažil. Nad předníma se už ani nepozastavuju :)
00:32:32
23.12.2008
King
-> Kloggie: Normálně si narazil na zakomplexovanýho haťapkáře, kterej si svoje mindráky hojí na ostatních - neřešit :)
Ač jsem si už zvyknul na ledasjaký kokoty za volantem, dneska jsem byl svědkem krasojízdy naprosto ukázkovýho zmrda.
Pardubice - ucpaný koupěchtivejma motákama (slevy voe!) :) Stojíme ve frontě před světlama, normální ulice, žádná 4 proudovka. Padne zelená, auta se dávaj do pohybu, ale ze zadu se z fronty vyřítí archetyp silničního zmrda (1čková koktávka ftédéí, stříbrná metla) přes plnou a těsně před křižovatkou se tlačí zpátky do fronty. Nějaká možnost, že třeba zleva tam může přifrčet odbočující auto, ho absolutně nevzrušuje.
O 200m dál ho dojíždím a musím zastavit, protože pan "suterén", vyslíchá babku na chodníku, kam má odbočit na nejbližší křižovatce. Po nájezdu na 4 proudovku nejdřív nesmyslně zezadu prudí dálkama auto jedoucí v prudkým dešti 50. Pak mu dotejká, že pravej pruh je volnej (bohužel až těsně před zúžením), tak ho podjíždí. Rozvášněná kokta elegantně najíždí do monstrózní kaluže vedle autobusový zastávky a čekající postavy jsou bez šance na únik zkropený jaxviň. Náš drsoň se chaoticky na dalších světlech řadí na odbočení na Chrudim, kde si konečně můžu toho zjeva prohlídnout - asi 40letej zmrd, co si vyvrací panty dvojitou žvejkou, auto z nějakýho kolínskýho bazaru na převozkách. Myslel, jsem, že tím jeho představení končí, ale stačil ještě 2x vytroubit pravděpodobně "ty pardubický dementy" za to, že tupě čekaj na zelenou na semaforu (z místa, kde stál, neměl výhled na semafor, kterej je mírně šikmo). Bejt to někde v zácpě, tak snad vytáhnu ten pajsr, co vozím pod sedačkou a půjdu s tím čurákem promluvit o elementární řidičský slušnosti 8
00:32:11
23.12.2008
David29
-> Ad@m: Přesně tak... a míň jak 80km si nejel, takže na tebe nikdo nemůže...
00:30:41
23.12.2008
Ad@m
-> Kloggie: v pravém pruhu se mi ještě nestalo aby na mě někdo blikal, v levém to už jsem si zvyknul že jsou fakt dementi co na tebe blikají i když je vpravo kolona kamionů jak prase, ale v pravém snad můžeš jet jak rychle chceš ne? Nikoho přece nebrzdíš, a koho jo tak si může přejet do levého rychlého pruhu...
00:26:36
23.12.2008
David29
-> Kloggie: Tak tuhle trasu znám, a v pravym jsem jel klidně i 90 když jsem chtěl bejt na pekárně pozdě (abych si víc vydělal 1) a nikdo nic...
00:12:01
23.12.2008
Kloggie
Když už je tady tahle debata - už se vám někdy stalo, že vás za vámi jedoucí jedinec vyblikával protože jste jeli moc "pomalu"? Já jsem totiž tuhle jel po D5 do Berouna, jedu si tak těch 90 - 100km/h v pravým pruhu a řikám si no co, tady to snad nikomu vadit nebude, no a najednou na mě začala zběsile blikat Fabia 1,2Htp (fakt to bylo htp, koukal jsem se na zadek), tak si řikám "kurva to se mi něco stalo, nebo co, že na mě tak bliká?", jel jsem dál. No pak se odhodlal mě předjet a ještě na mě něco ukazoval. Zajel jsem na odpočívadlo a nikde nic, tak jsem teda došel k závěru že jsem jel asi pomalu...ale zase v pravým pruhu, tak já nevim, to se mám jako řítit 130, když se mi chce zrovna jet 100vkou???? Já už to nějak nechápu, asi jsem divnej. Jo mám teď VW GII 1,6.
01:51:27
18.12.2008
King
-> Syny: Mno, já jenom doufám, že Fine-rayova definice bude trošinku "měkčí" :)
Ovšem když několikrát za den musím rozdejchávat vymaštěnce "v zrcatku uz nevidis ani svetla toho zasebou", při "dálničních" rychlostech, fakt se musím stydět, že mám českej pas :(
Tak to je dobře, že takhle hrdě neseš neseš dál 742kovej prapor, po tom, co my srabi jsme ho už položili :) Akorát nezapomínat, že ta shade je při těch 150 tacho pouhou hříčkou v rukou aerodynamiky a adhezních poměrů, zatímco ty auta kolem se při tý rychlosti daj většinou i řídit :)
01:26:46
18.12.2008
Syny
-> King: To, ze v zrcatku uz nevidis ani svetla toho zasebou 6

Ale jsem rad, ze od ty doby co jezdim se skodovkou s 5q, uz nedelam ostudu skodovkam :) Jelikoz kamkoliv jedu, tak me predejede zanedbatelny mnozstvy aut oproti tomu kolik jich predjedu ja… (vyjima dalnic – tam jedum tak 140–150 tacho). Ale po statovkach jezdim tak 100 – 120 tacho a jsem (az na vyjimky) nejrychlejsi…
01:13:10
18.12.2008
King
-> fine_ray: Já bych to shrnul takhle - mám zkušenost jak se shade na dálnici, s různejma feldama a fábkama a momentálně jsem zhruba ve stejný fázi jako ty tzn. nějakej 140 kobyl f turbodechtu. Akorát nejsem nucenej řešit průsečíky spotřeby a času, takže tempomat šteluju na reálnejch 160, což je takovej kompromis pro řekněme ještě komfortní jízdu a ještě snesitelnej postih v případě zásahu elmag. vlnama v Ku pásmu :)
Jezdit se dá ve všem, ale v každý kategorii se najde debil, kterej dělá ostudu ostatním.
Že se dá jezdit i v systému, kde jezděj auta různejch výkonů od 90 do 200+ km/hod. je z německýho příkladu jasný, ale chce to jenom trošku tolerance a míň agresivity na obou stranách.
Btw: co si mám představit pod formulací "tak sem zatlačil "?
4
17:07:17
17.12.2008
fine_ray
týwe takhle sem nad tím nepřemýšlel... 1 je fakt že teď čumím po novějších a prostě ty auta mají něco do sebe... 4
14:51:24
17.12.2008
ken-lam
3 kurva taky bych si jezdil se čtyřma kruhama kdyby mě ta moje mrcha jela3
14:41:18
17.12.2008
su.tech – nezodpovědný hajzlík
Čtyři kruhy no... taky jen kladná zkušenost.40
13:49:53
17.12.2008
Jakub M.
-> fine_ray:
to bude tou audinou .. uklidňuje to.. jízda s tim je prostě pohoda jazz 6
12:39:24
17.12.2008
David29
-> fine_ray: Takovýdle pošahance sem potkával v Transitu taky... jedu si 120 a nadále zrychluju a lepí se na mě blbec v Octavii RS (potkával jsem ho často), tak mu uhnu a když si jedu už těch svejch 130 - 140 tak ho doženu a musim zase zpomalovat.... hlavně žě mě trotlík musel předjet 8
10:43:12
17.12.2008
fine_ray
No jako...musim napsat :D
S pořízením nového (ehm nového) auta. Audi 100 2,5tdi 1992 (87kW) a nárůstem km/den na průměrných 400 se mi objevilo hafo nových zážitků se silničním provozem a přijdu si jak trotl, když si uvědomím svoji minulost.
Člověk si to valí po dálnici 120km/h (páč je krátká převodovka a tady je spotřeba vs. čas na dopravu v ideálním průsečíku). Když potřebuje předjet šlápne si a během okamžiku si jede potřebných 160km/h a nikomu nepřekáží. A když ho dojíždí nějaký zběsilý závodník, stačí jen ubrat nohu a za kamionem chvilinku jet, nechat závodníka předjet, až pak se cpát do pruhu. atd..
Nu a až dneska mi dochází jak sem rok a půl brázdil silnice v sdi fábce a za Plzní dal plnej knedlík a sundal ho v Praze a jel podle skopce a dokopce 105 až 170...1 prostě "jak to jelo" a srali mi tyhle ty co si jedou 120 a "překážej mi" nebo na mě pak do kopce tlačej. A dneska všechny tyhle fábky tlačim do kopce, ptž si prostě celou cestu jedu 120km/h. A nechápu jak všichni obchoďáci s podobnýma Corzama 1,1 (pepsi je jako nejvííc!). Fábkama 1,4 od O2 , některý staropramen a pilsner fábky, můžou vůbec vydržet s nervama na silnici..no prostě haluz3

Hrozně mě to tůhle dostalo, když sem zas někoho dojel a chtěl aby se to trochu hnulo, tak sem zatlačil a objevili se jen čmoudíky a nic..1 a pak ta samá fábka na mě skoro vytroubila, že mě z kopce znovu dojel. Tzn. v cíli jsme byli stejně, ale ten adrenalin tam prostě už není 3
Extreme Tyres