skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Plovoucí podlahy
20:43:39
10.12.2008
10.12.2008

Mishoooo
-> Majkl: pekny clanok ale taky povrchny... strasne vypevuju ten teak aj ked on az tak vhodny nieje... a zvlastna technologia s tym elastomerovym tmelom... to vo mne nevzbuduje daku doveru v zivotnost tych parkiet...

15:53:40
10.12.2008
10.12.2008

Majkl
-> Mishoooo: tak jsem nasel tohle a prijde mi to jako dobry clanek co se dreva na podlahu v koupelne tyka:
www.az-podlahy.cz/clanky/ trendy1.htm
www.az-podlahy.cz/clanky/ trendy1.htm
10:51:18
08.12.2008
08.12.2008

Majkl
diky moc za rady, mrknu na to a dam vedet jak jsem pochodil :)
15:04:05
07.12.2008
07.12.2008

stana1
-> Esso: tak to jo,asik si zajedu do Zlína do OBI a kouknu se co tam mají za výběr
11:21:35
07.12.2008
07.12.2008

Mishoooo
-> Esso: kvalitna podlaha to musi vydzat... od triedy 31 a po roku cca 2005 su to nezmari... ono po spravnosti by sa maly pouzivat kolieska s gumenym povrchom... a na bytove koberce podlozka musi ist

11:17:22
07.12.2008
07.12.2008

Mishoooo
-> stana1: bezne sa to pouziva... mame verzie na koberec s hrotmi a bez na parkety... v kancelariach je to standard

10:53:37
07.12.2008
07.12.2008

Esso
-> stana1: mám obyč plovoučku z OBI od Krono door nebo jak se to jmenuje a židli na kolečkách,mám to asi dva roky a plovoučka naprosto v pohodě
09:49:58
07.12.2008
07.12.2008

stana1
-> Mishoooo: hmm ale co jsem se teď díval na netu tak makrolon jsou ty průhledné tabule a to se na podlahu nějak nehodí.... spíš vůbec
23:24:06
06.12.2008
06.12.2008

Mishoooo
-> stana1: na take stolicky sa pouzivaju makrolonove ochrane tabule. treba obetovat ten litrik.. oplati sa to

23:20:07
06.12.2008
06.12.2008

Mishoooo
-> Crestik: ako u vas nieje problem s predajcami... co u nas ponuka jedna firma u vas to ponuka okolo 30 predajcov! co je neuveritelne vzhladom na podobny trh v tomto sortimente. to vsetko kvoli neobchodno-ettickemu spravaniu u vas... takze zohnat predajcu nebudes mat poblem.. no a ak mozem doporucit sice nepoznam ich dekory ale kvalitu hej tak bud Egger alebo Meister tam urcite nic nepokazis... ceny ale u vas netusim....
-> Majkl: teak... co ti ja viem... to ma dost daleko od exotiky ktora ma rada vlhko... Ja by som siel do toho Bangkirai to je ajedina drevina s ktorou su najdlhsie skusenosti v pouziti v exterieri.. v USA sa uz pouziva cez 20 rokov... no a vyber technologie to je hod kockou... bud to celoplosne nalepit, alebo som videl aj riesenie v podobe plastovych rostovych stvortov na ktorych boli osadene vlisy a dalo sa to krasne spajat... perfektne riesenie do kupelni a p. aj ked cistenie trosku neprakticke... bo tam su velke medzeri kade sice odteka voda ale sa aj zanasaju necistotami... na zahrade vyspricujes hadicou ale v kupelke....
cenovo to bolo okolo 1500,-za stvorec co je super cena ale na druhu stranu sa to v suchu v bytovych podmienkachsa zacalo po cca 3 mesiacov skrucat.. teda iba niektore lamely podla sposobu rezu. takze kazde ma svoje za aj proti... ale asi by som siel do tejto verzie... posledna moznost je osadenie dlhych lamiel v sirke cca 10 cm na nerezovy rost s nerezovymi skrutkami a spojkami co je najtrvacnejsie riesenie ale aj najdrahsie cca 4000,- za stvorec aj s tym nerezom ale po pravde je to hlavne terasove riesenie... v kueplni sa to moc nepouziva.. ale je to najelegantnejsie riesenie v kazdom pripade v poslednych dvoch variantoch treba mat pod tym odtok a voda cez to preteka. fuj to bolo dlheeee... 
-> WMA - navigátor :): makasar ne-e! cena v masive by bola neskutocna... a valstnosti... nic moc... ked tak to uz je na vyber vela druhov drevym s lepsimi vlastnostami z Brazilie.... napr firma Inpa
-> Majkl: teak... co ti ja viem... to ma dost daleko od exotiky ktora ma rada vlhko... Ja by som siel do toho Bangkirai to je ajedina drevina s ktorou su najdlhsie skusenosti v pouziti v exterieri.. v USA sa uz pouziva cez 20 rokov... no a vyber technologie to je hod kockou... bud to celoplosne nalepit, alebo som videl aj riesenie v podobe plastovych rostovych stvortov na ktorych boli osadene vlisy a dalo sa to krasne spajat... perfektne riesenie do kupelni a p. aj ked cistenie trosku neprakticke... bo tam su velke medzeri kade sice odteka voda ale sa aj zanasaju necistotami... na zahrade vyspricujes hadicou ale v kupelke....

-> WMA - navigátor :): makasar ne-e! cena v masive by bola neskutocna... a valstnosti... nic moc... ked tak to uz je na vyber vela druhov drevym s lepsimi vlastnostami z Brazilie.... napr firma Inpa
23:06:47
06.12.2008
06.12.2008

stana1
No když tady na to padla řeč tak se taky přidám,uvažoval jsem z bratrem že by jsme si dali do pokoje taky tu plavoučku ale je problém v tom že máme židle na kolečkách takže by se to asik časem poškrábalo tak nevíme jestli si jí pořídit nebo spíše lino :-( zatím máme koberec a už je na odpis a to ho máme asik rok takže by to chtělo asik něco zátěžového...
22:03:58
06.12.2008
06.12.2008

WMA - navigátor :)
-> Majkl: jo, už sem si vzpomněl... makasar (je to něco jako buk, z asie nebo odkud) 

22:02:13
06.12.2008
06.12.2008

WMA - navigátor :)
-> Mr.Lumpy: asi tak nějak.
-> Majkl: asi tak jak ríká Mishoooo bankirai ještě jedna dřevina (ale teď si z hlavy nevzpomenu).
Jsou to tvrdý dřeviny, a na tyhle účely dobrý. jenže, podle mě to je taky jen moódní trend, ktrej za pár let zase přejde. Ale myslím že na to ještě výrobci njsou pořádně připravený. A když jo, tak to je dost pálka co se peněz týče. Chce to nějaký fakt dobrý napouštěcí oleje, a udělat to pořádně. Já tyhle věci nedělám, vím o tom jen něco pomálu, a tak ti asi moc neporadím,ale všechno jde když se chce. Zjistí si o tom nějaký další info, chce se to jen zeptat někoho kdo to už třeba dělal.
-> Majkl: asi tak jak ríká Mishoooo bankirai ještě jedna dřevina (ale teď si z hlavy nevzpomenu).
Jsou to tvrdý dřeviny, a na tyhle účely dobrý. jenže, podle mě to je taky jen moódní trend, ktrej za pár let zase přejde. Ale myslím že na to ještě výrobci njsou pořádně připravený. A když jo, tak to je dost pálka co se peněz týče. Chce to nějaký fakt dobrý napouštěcí oleje, a udělat to pořádně. Já tyhle věci nedělám, vím o tom jen něco pomálu, a tak ti asi moc neporadím,ale všechno jde když se chce. Zjistí si o tom nějaký další info, chce se to jen zeptat někoho kdo to už třeba dělal.

12:35:01
06.12.2008
06.12.2008

Mr.Lumpy
-> King: spíš jen nevymejšlíš ptákoviny
11:28:55
06.12.2008
06.12.2008

Crestik
-> Mishoooo: njn, jenže jak jsem se tak díval, tak všechno to stojí 600+ za m2. Proto jsem psal zhruba tu cenu...
14:15:38
05.12.2008
05.12.2008

King
Já jsem socka a tak máme celou novou koupelnu klasicky vykachlíkovanou :)
12:40:54
05.12.2008
05.12.2008

Majkl
-> Mishoooo: ja chci urcite nejaky drevo, ne zadny nahrazky nebo tak.. jak sem rekl, nejde moc o cenu, protoze ta koupelna neni zase super obrovska, chci aby to vydrzelo vysplejchlou vodu z vany ci sprchace. Nekdo prave doporucoval ty exoticke dreviny jako Teak atd..
12:26:46
05.12.2008
05.12.2008

Mishoooo
-> Majkl: uz viem.. Bangkirai to najskor... ale rataj s tym ze ked v tej kupelni bude sucho, vzdusna vlchkost pod 20% tak sa to zacne deformovat....

12:21:19
05.12.2008
05.12.2008

Mishoooo
-> Majkl: no to je dost problem... je to teraz modny trend ale materiali este niesu pripravene, technologicky na toto pouzitie...
ja by som ti plavajucu nedoporucoval... bo tam musi byt diletacia a tam je riziko zatecenia vody do diletacie a mas po parketach... vzdusna vlchost by im nevadila ale ked to vytopis tak amen tma.. skor teda viacvrstvove, popr. masivne ale co sa celoplosne lepia na zem... no ale tam rataj pokladka cca 700,- aj s lepidlom... no a materaial to je druhy oriesok... vyhol by som sa roznym spracovaniam klasickych drevyn ako pecenie, cpavkovanie, napustanie oplejom bo taky buk, dub vzdy bude sat vodu... laminaty musia mat vsetky diletaciu takze to je tiez naprd, aj ked su laminaty ktore maju zvysenu odolnost voci vode ale tam treba do diletacie vlozit ich specialne tmeli a pouzit ich specialne tesniace listy ktore su drahe a namaju farebne variacie... no a najlepsie riesnie nje teda celoplosne lepene masivne prakety z exotickych drevyn ako napr. Babmus, Jatoba, a este jedno to je najlepsie ale teraz si nespomeniem na ten naov... no ale tam su teda ine ceny....
takze tolko v skratke... 
ja by som ti plavajucu nedoporucoval... bo tam musi byt diletacia a tam je riziko zatecenia vody do diletacie a mas po parketach... vzdusna vlchost by im nevadila ale ked to vytopis tak amen tma.. skor teda viacvrstvove, popr. masivne ale co sa celoplosne lepia na zem... no ale tam rataj pokladka cca 700,- aj s lepidlom... no a materaial to je druhy oriesok... vyhol by som sa roznym spracovaniam klasickych drevyn ako pecenie, cpavkovanie, napustanie oplejom bo taky buk, dub vzdy bude sat vodu... laminaty musia mat vsetky diletaciu takze to je tiez naprd, aj ked su laminaty ktore maju zvysenu odolnost voci vode ale tam treba do diletacie vlozit ich specialne tmeli a pouzit ich specialne tesniace listy ktore su drahe a namaju farebne variacie... no a najlepsie riesnie nje teda celoplosne lepene masivne prakety z exotickych drevyn ako napr. Babmus, Jatoba, a este jedno to je najlepsie ale teraz si nespomeniem na ten naov... no ale tam su teda ine ceny....

12:14:17
05.12.2008
05.12.2008

Majkl
-> Mishoooo: co doporucujes za plovoucku pro koupelnu? chci drevo, nejaky exoticky.. jde mi o kvalitu a vydrz a odolnost proti vode ne o cenu :)
11:53:01
05.12.2008
05.12.2008

Mishoooo
-> Crestik: rozhodne nekupuj no name parkety... treba sa zamerat na kvalitu to jeswt:
Tarkett, Berry Floor, Krono Group - tam opatrne, Paradoor, Eger to len par z tych kvalitnych, kazdy z nich ma krasny vyber dekorov a typov...
Tarkett, Berry Floor, Krono Group - tam opatrne, Paradoor, Eger to len par z tych kvalitnych, kazdy z nich ma krasny vyber dekorov a typov...

15:50:43
04.12.2008
04.12.2008

Crestik
-> Mishoooo: předělávám staré pokoje, a jakékoliv světlé dřevo na zemi v kombinaci s nábytkem podobného odstínu se mi hnusí. Chcu, aby podlaha kontrastovala s tím, co je na ní postavené
20:15:28
03.12.2008
03.12.2008

Mishoooo
tak co ja viem v dnesnej dobe pri tolkom vybere vsemoznych variacii a technologii ist do parkiet s nadychom do modra.... ale proti gustu...
sede, modre, zelene, to nemusim na proti tomu imitacie ako Seagrass, lodne prkno, rozne stripes alebo aj klasicke dreviny v palubovke ako makasar, orech, wenge, palisander su kraaaasne, rozne priznane drazky, povrchove struktury... ale to asi za 250,-/m2 nebude.... aj ked sem tam sa da vselico objavit ale to su prevazne jednorazove akcie ked dodavetelovy neprevezmu zmluvnu zakazku a potom sa kvalitny matros predava za bagatel...
inak parkety verzus linoleum je debata tak na pol hodku....
bohuzial v predajcoch na morave ti moc neporadim... iba na slovensku
sede, modre, zelene, to nemusim na proti tomu imitacie ako Seagrass, lodne prkno, rozne stripes alebo aj klasicke dreviny v palubovke ako makasar, orech, wenge, palisander su kraaaasne, rozne priznane drazky, povrchove struktury... ale to asi za 250,-/m2 nebude.... aj ked sem tam sa da vselico objavit ale to su prevazne jednorazove akcie ked dodavetelovy neprevezmu zmluvnu zakazku a potom sa kvalitny matros predava za bagatel...
inak parkety verzus linoleum je debata tak na pol hodku....

18:54:04
03.12.2008
03.12.2008

Crestik
...no tak ta cena...za něco, co se mi bude fakt líbit, si připlatím, ale nedám 600/m2 :-/
18:46:23
03.12.2008
03.12.2008

Crestik
...nemá tu někdo přehled o podlahách, kde maj solidní výběr, nejlíp na Moravě? Sháním něco jiného, než obyč imitaci dřeva ve 35ti odstínech hnědé...V Bau*** jsem narazil na imitaci prken s nádechem do modra, a celkem mě to chytlo, plus dvě protější stěny toho pokoje uvažuju do sytější modré. Nechcu nic extra, nebudou tam jezdit po tom vlaky apod. Je to do pokoje, kde budu spát, stůl s noutbukem, skříň, kokmoda, a stačí. Pracovna/kutilna je ve vedlejší místnosti, takže to nebude ničím zatěžované, nebude tam pada nářadí apod. Taky bych byl vděčný za echo na doplňkový sortiment, jako lišty, příchytky, atd...nějak se mi nechce za dva kousky plastu dávat skoro stovku :-/
Rád bych cenu do 250/m2, proto jsem šel do lamino, jelikož je to skoro levnější, než lino, které nějak nemusím, ale kdyby měl někdo solidní tip, tak klidně přehodnotím. Že se to musí utírat mi nevadí, klidně párkrát za týden ty 2x15m2 setřu.
Rád bych cenu do 250/m2, proto jsem šel do lamino, jelikož je to skoro levnější, než lino, které nějak nemusím, ale kdyby měl někdo solidní tip, tak klidně přehodnotím. Že se to musí utírat mi nevadí, klidně párkrát za týden ty 2x15m2 setřu.