skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Brzdy -přibržďují
20:39:02
21.09.2008
21.09.2008

Bobesh
-> apoc: Jak píšou kluci,promazat a řádně procvičit v co možná největší dráze pístu. Vytáhni jednu desku a do ruky cokoliv,co se vejde dovnitř místo desky(pajsr,montpáka,delš
í majzlík či šroubovák-kopyto),druhej ti opatrně našlape (bacha aby ti pístek nevyjel ! ),pak namaž pístek pod manžetou třebas KONKORem a pak to vrátíš páčením (rovnoměrně aby se to nekřížilo) zpět až na doraz a pak opakovat dokoud to nepůjde vracet skoro samo. Práchnivý manžety samozřejmě předtím vyměnit

13:41:11
21.09.2008
21.09.2008

King
-> apoc: Ale co si představit pod pojmem promazat píst brzdovkou?
Ve většině případů stačí stříkačkou s jehlou stříknout brzdovku za gumovou manžetu pístků, ale následovat musí několikanásobný našlapání brzdy do max. možný polohy (nepřehnat :) s následným zatlačením pístu na max. dovnitř (sikovky nebo pajsr). Teprve pak se dá mluvit o promazaným a rozhejbaným pístku. Pokud tohle v posledních letech nikdo nedělal, pak už jedině výměna pístků a manžet.
Ve většině případů stačí stříkačkou s jehlou stříknout brzdovku za gumovou manžetu pístků, ale následovat musí několikanásobný našlapání brzdy do max. možný polohy (nepřehnat :) s následným zatlačením pístu na max. dovnitř (sikovky nebo pajsr). Teprve pak se dá mluvit o promazaným a rozhejbaným pístku. Pokud tohle v posledních letech nikdo nedělal, pak už jedině výměna pístků a manžet.
12:55:16
14.09.2008
14.09.2008

petr s
-> apoc: Rozdělat a vyčistit pořádně třeba dát nový pístek
12:03:54
14.09.2008
14.09.2008

apoc
Měl jsem delší dobu auto v garáži a při prvnim vyjetí se mi tak docela dost zahřálo kolo....tak sem to sundal brzdu rozdelal očistil destičky i promazal brzdcí píst brzdovkou(ptz. se ten váleček moc nevracel) vyzkoušel jsem to a v poho...za týden to samé:(
nějak nevim co dál....nemate s tim zkušenosti?
nějak nevim co dál....nemate s tim zkušenosti?