skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
problem s hrebenem
14:49:52
25.06.2008
25.06.2008

suri
tot sa najskor prekruca na 1000 hrane povolil sa srobik roztiahla objimka a preskakuje
12:38:54
25.06.2008
25.06.2008

Syny
to je docela dobra zavada, to musi bejt docela fain pred zatackou v 90ti :) Kazdopadne co sem koukal u ty moji s hrebenm, tak tam jde volant posunout smerem ke me cca o 2 cm
Nejspis to lita na sisicihranu u pastorku, zkoukni jestli te to nevyskocila, ja teda doufam ze to vyskocit nemuze, ale jestli napises, ze jo, tak se tim zacnu aktivne zabejvat...

19:39:18
24.06.2008
24.06.2008

OLIW3Rek
ono stim de normalne hejbat jen pri toceni doprava v urcitym momentu preskoci a uz to nejde dal...byl sem na rampe a je to asi tim ze je strzenej sroubek na prirube hrebenu a to tesneni co tam bylo uz to nevydrzelo a ten sroubek se hejbe....:-(
17:50:58
24.06.2008
24.06.2008

minno
Ako šlo v tom okamiho otočiť tým volantom? Ťažko? Nebolo počuť-cítiť že pri tom točení to ide pomedźi zuby?
Bo nech rozmýšľam ako rozmýšľam, nenapadá ma nič, čo by sa ti s tým len tak mohlo stať, jedine sa ti mohlo povoliť celé veko zospodu riadenia, skrz ktoré ide aj ten prítlačný šrób. Zuby sa ti asi len tak nevylámali...a povolený tisíchran na volantovej tyči by to asi tiež nezrobil, čo som skúšal tak aj keď je povolený, riadenie riadi, len je v ňom voľa.... Takže len to pekne pozri....
Bo nech rozmýšľam ako rozmýšľam, nenapadá ma nič, čo by sa ti s tým len tak mohlo stať, jedine sa ti mohlo povoliť celé veko zospodu riadenia, skrz ktoré ide aj ten prítlačný šrób. Zuby sa ti asi len tak nevylámali...a povolený tisíchran na volantovej tyči by to asi tiež nezrobil, čo som skúšal tak aj keď je povolený, riadenie riadi, len je v ňom voľa.... Takže len to pekne pozri....
17:45:29
24.06.2008
24.06.2008

minno
Ak sa ti stalo to, čo popisuješ, nie je problém v tom, v čom si myslíš že je. Áno, je tam šrób, ktorým sa dá šteľovať v určitej miere sila prítlaku hrebeňu na pastorok. Avšak aj po jeho úplnom vykrútení von, sa ti nemôže stať to, čo sa ti stalo.
Takže šup pod auto a pozrieť čo sa ti s tým stalo. Predpokladám, že teraz sa ti dá volantom stále točiť bez toho, aby sa točili kolesá. Je to totiž dosť závažný problém, ktorý sa len tak sám nevyrieši, a len tak sám sa ani nestane, buď rád že sa ti to nestalo na ceste.
Takže šup pod auto a pozrieť čo sa ti s tým stalo. Predpokladám, že teraz sa ti dá volantom stále točiť bez toho, aby sa točili kolesá. Je to totiž dosť závažný problém, ktorý sa len tak sám nevyrieši, a len tak sám sa ani nestane, buď rád že sa ti to nestalo na ceste.
16:38:35
24.06.2008
24.06.2008

OLIW3Rek
dneska sem rano sednul do 120cy a kdyz sem chtel otocit volantem tak se mi protocil a kola zustaly na miste nekde sem slysel ze se to da serizovat nakym sroubkem na hrebenu ale nejsem si jistej poradte pls...