skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
rucka na kotuc brzdu skusenosti
10:31:30
03.08.2008
03.08.2008

Lacko126
hmm viem, ze je to uz asi zbytocne nieco pisat ked uz to mas zkompletovane.. ale preco nedate dozadu racej strmene z R 5, clio (to starsie), 21 nevada, laguna, safrane, express. byrabali ich vyrobcovia : brembo, quadra, bendix. jedna sa o jednopiestikove plavajuce strmene s lankom ovladanou rucnou brzdou. takze by odpadlo kopu neprijemnosti s klesanim tlaku v systeme pri vyucivani hydra. rucky pri parkovani a tak.. ( niektore tieto renaulty maju v zadu samozrejme aj bubon ( asi nizsia vybava) tak si pohladajte nejaky spravny ked by ste to chceli vyuzit...

21:02:56
21.04.2008
21.04.2008

DuriQ
mno dnes som nato kukal a mam pretatu trubku takze tam bude pes zakopany ale sranda ze to brzdilo aspon tak ako to brzdilo :o
17:53:52
21.04.2008
21.04.2008

DuriQ
ale zase tie pakne pocujem na kazdej jame takze tak drkocu jak sprote... to znamena ze musia chodit...
17:52:22
21.04.2008
21.04.2008

DuriQ
Saky & pista: mno brzdice su dle LA odfriznute drazky rozdelene pakne, konzola je ina, na konzole si mozem nastavovat pritlak do valceka, aj ked ho nastavim tak ze je problem sa rozbehnut a rozbehnem sa a dam rucnu na doraz tak ani tak to nechce fleknut :o pakne na prevadzku su tie iste ako na rucku jedine ze by sa dako kusli resp. skrizili...
15:09:00
21.04.2008
21.04.2008

Saky
jeste jde o prevodovy pomer, to mas stejne jako v L/A.. pokud je to podle dokumentace tak neni problem zastavit kola kdykoliv celkem malou silou na rucni brzdu.. pokud si nejak menil pomery muze to byt problem..
14:57:18
21.04.2008
21.04.2008

pistaa
-> DuriQ: skoda mohli sme to zbezne kuknut.. ale ide to neboj sa a nemas ani super kola a ani valec neni KO da sa to asi len chyba bude v pakach a nastaveni... dla mna
14:20:57
21.04.2008
21.04.2008

DuriQ
po x rokoch som rozbehal rucnu brzdu na kotucovych brzdach - 4piestoch 2prevadzkove 2na rucnu...
pokial mam dobre info tak tato kotucovka by mala byt celkom agresivna rucna brzda, konzolu nemam za prednymi sedackamy ale za zadnymy a je ovladana cez bowden, nech nastavim rucnu ako kolvek v priamom smere sa kolecka nekusnu :( neni ten spojkovy valcek slaby ? pripadne ty co maju hydrorucku ake mate skusenosti...
ako udrzat auto v kopci to udrzi tak isto to celkom dobre brzdi s rucnou ale neni mozne to strihnut :( je pravda ze moje kolecka su docela valce ale prevadzkova brzda ich strihne, tak mi pripada ze ten valcek nevyvine taky tlak... mate mali ste podob problem ?
pokial mam dobre info tak tato kotucovka by mala byt celkom agresivna rucna brzda, konzolu nemam za prednymi sedackamy ale za zadnymy a je ovladana cez bowden, nech nastavim rucnu ako kolvek v priamom smere sa kolecka nekusnu :( neni ten spojkovy valcek slaby ? pripadne ty co maju hydrorucku ake mate skusenosti...
ako udrzat auto v kopci to udrzi tak isto to celkom dobre brzdi s rucnou ale neni mozne to strihnut :( je pravda ze moje kolecka su docela valce ale prevadzkova brzda ich strihne, tak mi pripada ze ten valcek nevyvine taky tlak... mate mali ste podob problem ?