Pomoc s brzdama

prohledat
7 příspěvků (zobrazeno 1 až 7) od 16.03.2008 do 01.05.2008, založil/a Vlda
řadit dle data
20:19:23
01.05.2008
Vlda
Tak mám pokračování svého příběhu. Zkoušel jsem pístek rozhýbávat a pískalo to dál, tak jsem se naštval, hodil to do servisu na výměnu pístků na obou předních brzdách, zkontrolování čepů na třmenu jestli nemají vůli a nechal vyčistit zadní brzdy a pískání tady je stále:( já už nevím co by tam mohlo pískat. Nevíte někdo? údajně mám prej špatnou jednu gumu a to na tom kole který popískává, je možný, že to pískání je důsledkem tý špatný gumy(že to házení poškodilo ložisko?)? jediný co mě napadá.
16:17:38
17.03.2008
Vlda
Ok, díky moc za názory. Budu na to muset vlítnout a nějak to vyřešit, každopádně vzhledem k tomu, že se všichni na tomhle i jiném serveru shodli, že to je určitě pístek, tak tomu budu věřit. Ještě jednou moc díky
01:07:20
17.03.2008
Syny
Predem rikam ze ma jakykoliv rozhejbavani pomohlo tka na par hodin... Pak to zatuhne zas... Jakmile jeden nechodi - rozebrat, vycistit/vymenit a je klid...
00:56:47
17.03.2008
Klubko_
taky mi to delalo, rozhybat. Kdyz se to objevi znova, to uz bude chtit repas nebo novy pistky
18:28:37
16.03.2008
Kuladmin
Jo jen bacha at si neznicis kotouc ale hlavne desticky-oblozeni at si ho nevylames !!!
18:27:11
16.03.2008
Kuladmin
Znami ma asi pravdu je treba to rozhybat. Najdi si aspoon chvilku a klidne ve slozenem stavu skus parkrat necim (sroubovak) parkrat pist zasunout a naslapat a zas zasunout a uvidis jak makaji musi jit celkem volne pomalu ale volne zlehka a pravidelne. Timhle nic nezkazis a uvidis.
16:57:37
16.03.2008
Vlda
Ahoj, mám potíž s brzdama. Projevuje se to tak, že jedu a slyším pravidelný popískávání, který se stupňuje se zvyšováním rychlosti. Když zatočím volant nebo jen lehce stoupnu na brzdu tak pískání ustane. Moje problémy celkem vystihuje článek na techwebu o brzdách : www.skoda.panda.cz/clanek .php3?id=445 a to konkrétně věta: Samovolně pískají desky v důsledku vibrací třmene (vůle na čepech, házivost kotouče, náboje)

Mám nový kotouče i desky, ale popískávání jsem pozoroval už dříve, takže zkřivený kotouče bych vyřadil. Jeden známý automechanik říkal, že to je možná ne zcela se vracejícím pístkem. Ted na to nemam cas to rozebirat, dostanu se na to až za týden. Kdyby mi tu někdo z vás napsal nějakej tip nebo názor, tak budu moc rád a předem Vám děkuju.
Extreme Tyres