Výměna převodovky Š100l

prohledat
4 příspěvků (zobrazeno 1 až 4) od 06.12.2007 do 07.12.2007, založil/a franta100l
řadit dle data
22:48:51
07.12.2007
Martin14
-> borrico: No jo ale pak máš problém v tom že musíš vypouštět všechnu kapalinu a další starosti.Takže někdo kdo má jámu volí radši tuhle možnost.
23:50:33
06.12.2007
borrico
Podle mě je nejsnazší vyndat i motor, a převodovku do auta usazovat i s poloosami. Někdo to dělá i tak, že usazuje celé hnací ústrojí naráz, tedy převodovku s poloosami i motorem.
23:34:00
06.12.2007
Martin14
-> franta100l: Tak nic složitýho na tom není.Jde spíš o to jestli chceš měnit převodovku na autě za přítomnosti motoru nebo to dělat venku když je i motor pryč.Pokud máš pořádný přístpup pod auto tak jde volit první možnost tedy s motorem v autě.

V zásadě jde o to povolit všechno co by mohlo při vyndání převodoky vadit.Jelikož se jedná o 100 máš spoustu věcí usnadněnou o hadice topení a vodního okruhu které tam nejsou.Povolit táhlo řazení,odmontovat váleček spojky,odpojit dráty zpátečky,odpojit náhon tachometru,vypustit olej a sundat startér.Paku už chce jen pořádně podložýit motor a rozebrat šrouby spoje motoru a převodovky.Poté odpojit šrouby co drží poloosy v převodoce a naposled povolit převodovku v uchycení do karoserie.Pak už jen dostat poloosy z převodovky ven a vlastně už je hotovo.Ale je to strašná práce hlavně nandavání poloos do převodovky kameny občas nechtějí zaskočit!!!

Jestli tě ještě něco zajímá ozvi se na ICQ

Martin14
16:16:55
06.12.2007
franta100l
Ahoj Lidičky. Mám na mé škodě takový problém na převodovce. A sice, že když chci dát dvojku, tak jde to zubů (musím dát meziplyn při podřazování, řazení nahoru jde v pohodě), dále z převodovky kape. Rozhodl jsem se, že jí vyměním. Chci vás poprosit, jestli by mi někdo kompletní postup při výměně převodovky, hlavně na co si mám dát pozor a různé vychytávky atd. Ještě jsem to nedělal, ale chci to udělat sám, vůz je totiž srdeční záležitost1 Moc děkuji. Ahoj
Extreme Tyres