skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Geometrie
11:16:15
07.10.2007
07.10.2007

Vlda
-> Gryzly: No divný právě je, že zadní náprava je tak 3 roky nová montovaná v origo servise škoda a je to origo díl:-/ No zkusim asi tu geometrii co tam mi povi a pak asi neco resit dal, ale sjizdi se to fakt fest zevnitr...
11:09:19
07.10.2007
07.10.2007

Gryzly
-> Vlda: zadek jde taky poštelovat, ale zbíhavost ne. jen souosost. ta kliková náprava drží na dvou jakoby pantech a těma pantama jde hejbat. Ale někde jsem četl že pokud je odděláš nebo s tím pohneš tak to musí seřídit jen autorizovaní technici škoda. nevím ani jestli ty šrouby jdou povolit když je tam náprava, pokud by to nešlo a musela se nejdřív náprava vyndat, tak pak je jasný že na to seřízení je potřeba nějaký spešl přípravky a na geometrii ti to neseřídí.
Stejně bych laen a tu geometrii zašel a oni ti změří sbíhavost i vzadu, a budeš vědět jestli to máš blbé. pokud by to bylo jako bokem tak se to dá posunouit na těch pantech, ale pokud je tam blbá sbíhavost, tak bych dal asi jinou nápravu. ta tvoje by byla pokroucená.
Stejně bych laen a tu geometrii zašel a oni ti změří sbíhavost i vzadu, a budeš vědět jestli to máš blbé. pokud by to bylo jako bokem tak se to dá posunouit na těch pantech, ale pokud je tam blbá sbíhavost, tak bych dal asi jinou nápravu. ta tvoje by byla pokroucená.
10:51:34
07.10.2007
07.10.2007

Vlda
Zdravím, včera jsem přezouval na zimu a když jsem ty letní sundal, tak jsem bohužel koukal na to, že všechny gumy na autě jsou nejvíc sjetý na jejich vnitřní části. U těch předních si umím představit nápravu v podobě geometrie, ale mam za to, že na zadní nápravě nic štelovat nejde. Jedná se o Favorita 94´. Za každou připomínku moc díky