skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Spojka škube - Fa
19:26:56
23.09.2007
23.09.2007

minno
no ja mam podobny problem ale u mna to nie je svieckou
nejedna sa o skodovku, je to fiat punto, pred casom zacalo pri stlacani spojk. pedalu nieco obcas zadrhovat. Teraz zacalo pri rozbehu auto dost vibrovat, pri pridani plynu sa rozbieha lepsie. A pri stlacani spojky na neutral pocut nejake hrkotanie, akoby tam bolo nieco rozbite, spojkovy pedal drhne...Pri jazde je to zda sa OK. Vieme ze to bude na vymenu spojky, ale zaujima ma, co sa tam mohlo dodrbkat...Auto ma 95 tis. km.

19:13:08
20.09.2007
20.09.2007

Kuladmin
-> Nepér:
Tak te dobry. Aspon ze tak je to bez prace.

18:02:31
20.09.2007
20.09.2007

Nepér
Byla to svíčka
.
To jsou ty holčičí diagnózy na dálku...
Sem na 3 hrnky, chvílema na 4 dojel domu, vytahuju kabely a s jednim šla celá elektroda
Takže asi Brisk...

To jsou ty holčičí diagnózy na dálku...
Sem na 3 hrnky, chvílema na 4 dojel domu, vytahuju kabely a s jednim šla celá elektroda

Takže asi Brisk...
13:23:42
20.09.2007
20.09.2007

Nepér
To zjistim, ale jde o to, jestli to přes Prahu dojede, nebo jestli to vzít na lano.
12:31:19
20.09.2007
20.09.2007

Kuladmin
-> Nepér: Obavam se ze bez rozpuleni to asi tezko zjistis. Ta lamela se mohla i nejak jinak poskodit ne jen obrousit.
12:26:28
20.09.2007
20.09.2007

Nepér
Nevim, kdo s tím jezdil předtím, ona s tím najela tak do 2 tisíc km, předtím to bylo ok, jen jsem dost povolil lanko, aby nebrala až někde u volantu.
12:20:34
20.09.2007
20.09.2007

xxxmichal
Jestli ta holka takle brousí spojku tak po 30tis. může být v hajzlu obzvlášt jestli hodně jezdí přez město
12:09:59
20.09.2007
20.09.2007

Nepér
Bohužel nemůžu závadu přesně popsat, bo to neni moje auto, ale...
Nejdřív holka tvrdila, že to při přidání plynu za jízdy cuká, jako by bylo málo otáček... (ono to cuká když je málo otáček?)
Tak jsem už přemejšlel nad dírou v membráně akcelrační pumpičky, nad repasí karbu a tak...
No pak z ní vylezlo, že to dělá při rozjíždění... pak jsem se ptal bratra, co s ní jel, co to teda dělá... tak prej při běžnejch otáčkách pro rozjezd to při uvolňování spojky náhodně cuká, hází s lidma, pálí gumy a chcípá to...
Takže diagóza spojka v hajzlu, ale...
Auto má najeto jen okolo 30 tisíc km, já měnil spojku po 120 tisících a byla těsně před broušením nýtů.
Zajímalo by mě, co se stalo, jestli se to probrousilo a opadala část obložení, nebo jestli se probrousilo třeba přidřený ložisko do přítlačáku nebo tak...
Nevím, jestli s tím dojede, nebo jestli je to na lano... je to těžký takhle nadálku odhadnout
Nejdřív holka tvrdila, že to při přidání plynu za jízdy cuká, jako by bylo málo otáček... (ono to cuká když je málo otáček?)
Tak jsem už přemejšlel nad dírou v membráně akcelrační pumpičky, nad repasí karbu a tak...
No pak z ní vylezlo, že to dělá při rozjíždění... pak jsem se ptal bratra, co s ní jel, co to teda dělá... tak prej při běžnejch otáčkách pro rozjezd to při uvolňování spojky náhodně cuká, hází s lidma, pálí gumy a chcípá to...
Takže diagóza spojka v hajzlu, ale...
Auto má najeto jen okolo 30 tisíc km, já měnil spojku po 120 tisících a byla těsně před broušením nýtů.
Zajímalo by mě, co se stalo, jestli se to probrousilo a opadala část obložení, nebo jestli se probrousilo třeba přidřený ložisko do přítlačáku nebo tak...
Nevím, jestli s tím dojede, nebo jestli je to na lano... je to těžký takhle nadálku odhadnout