piskanie brzd

prohledat
9 příspěvků (zobrazeno 1 až 9) od 01.09.2007 do 04.10.2007, založil/a formalin
řadit dle data
21:37:23
04.10.2007
Hardcorepunk
ja mám presne ten istý problém..10 pískam ako vlak..mne menili piestik v strmeni, lebo bol zaseknutý a odkedy je tam ten nový tak píska a píska...može to byť tím že jeden piestik ide lahšie ako ostatné a preto to píska..?
08:23:03
04.09.2007
Hessche
to je takové to litinové v čem jsou pístky a do čeho jodu hadice...jinými slovy, brzdič...3
18:38:43
03.09.2007
formalin
-> Hessche: dakujem skusim ale mam problem.. iste ma niektori ukamenuju ale co je to"třmen"? foto toho by si nemal? ked touvidim iste to spoznam co to je 17
09:41:45
02.09.2007
Hessche
ještě jednu radu...vyndej destičky a očisti pořádně ten kovový nosič hlavně ze strany k válečku a i nahoře a dole ty výstupky co chodí ve třmenu...očisti i ty plošky ve třmenu, co to po nich chodí...třeba pilníkem z tama očisti rez apod...a trochu smirkem i dosedací plochu na válečku...vem vazelínu a jenom tak lehce...opravdu lehce aby tam byla jenom taková teňounká vrstvička mázni tu plochu kam dosedá váleček a zhora i zespoda na desce tý výstupky které chodí ve třmenu...jasně že na všech destičkách...vazelínka je na to nejlepší nějaká co vydrží vyšší teploty nebo na to existuje speciální pasta (Quiet Brake) ale je dost drahá. Já používám měděnou pastu...vazelínu s příměsí mědi...vydrží vysoké teploty a nezapéká se...jde použít i třeba na závity svíček...i po 30 000km tu svíčku krásně povolíš a jdu rukou ven...dá se koupit normálně v krabičce nebo i ve spreji ji koupíš...používám to běžně a bez problému...u zadních brzd s ní mažu všechny pohyblivé místa...samostavy, páku ruční brzdy a místa kde se jednotlivé díly dotýkají a pohybují se po sobě...tedy na štítu místa, kde se ho dotákají pakny, konce paken jak do prasátka tak do štítu, a můžeš máznout i místa na té rozpěrné pásovině kde se dotáká s paknami...ale podotákám, že to má význam jenom když to před tím pořádně očistíš od rzi a bordelu...jinak to má opačný účinek...sorry za román:-)
13:34:13
01.09.2007
formalin
-> Fjoo: kola som uz dal vyvazit a nic stale rovnako..10 maneil som aj poloos a lozisko na lavej strane a nic... a to prebrusenie skusim 4

ja uz nerozumiem co mi tam vybruje a stve ma to taha sa to uz rok a vrazil som do toho uz dost penazi
ono je zvlastne ze ked idem dlho dole kopcom tak sa to stale stupnuje normalne nemozem brzdit iba brzdou ale ja motorom lebo auto tak vybruje ze osadka sa ma stale pyta co sa deje ci prekracujeme rychlost zvuku ... a je to aj viac badat ked som plne nalozeny ked somsam citim to dost a ked su ludi a naklad tak nenormalne ..-> Syny: to tiez skusim4
09:15:44
01.09.2007
Fjoo
-> formalin: ahoj
to ze ti vybruju brzdy nemusi byt spôsobene brzdami samotnymi, ale zle vyvazenymi kolesami! Ja osobne som mal ten isty problem, myslel som, ze su to zadne bubny a tak som ich dal vyfrezovat, no neboli to ony... Po novom prevazeni kolies mi to prestalo...

a co sa tyka toho piskania, je to spôsobene najpravdepodobnejsie tym, ze budu zle rozhybane valceky na strmenoch, popripade valceky v bubnoch... a teda po uvolneni brzdy sa ti dostatocne neuvolni a neustalim (aj ked minimalnym) trenim sa na povrchu b. oblozenia vytvori sklenna vrstva.
Naprava je rozobrat to, vycistit, rozhybat a prebrusit smirglom oblozenie !
08:44:39
01.09.2007
Syny
ja mel kryvi kotouce a to sou rok stary 4 A brzdy mi piskaj taky - sundej desticky, vem pilku na zelezo a udelej do kazdy kriz (jakoby po uhlopricce) 4
08:43:19
01.09.2007
105
mno jestli si menil paknytak piskaj z toho duvodu protoze se musej vzajemne zaject o bubny... potom se ti mezi brzdici segmenty na kotouci mohl dostat pisek prach a podobne ...
02:42:35
01.09.2007
formalin
ked jemne dobrzdujem piskaju mi brzdy a minule som si vsimol ze je to aj ked zatiahnem rucku. teraz som menil bubny vzadu mam 120L. piskaju mi asi ako strarej karose ked brzdi pri zastavke. a brzdy mi aj ked uz mam treti bubny neprestali vybrovat a mam meene kotuce a tie maju asi 15000km ... co sa deje s mojim autom???8 10 10
Extreme Tyres