skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Nizkoprofilovky vs. sasy..
12:29:00
04.07.2007
04.07.2007

Luděk
-> keny110: já jsem dělal u fáva přední nápravu 2x rořně a měl jsem tam klasický 165/70-13,prostě silentblok spodního ramene a kulové čepy hrozně odcházejí

21:27:47
03.07.2007
03.07.2007

keny110
Takze mate podobne problemy s 15-kami?? Odchadzaju Vam veci, alebo som mal proste smolu a kupil nejaky shit a nie origo.

12:30:46
03.07.2007
03.07.2007

Mishoooo
-> keny110: jedna vec su tie dieli z druhovyroby... ja si tiez pytam vzdy origo dakde na mna pozru ci mi nehrabe a dakde povedia ze tie uz nevozia lebo ich nikdo nekupoval... takze ked si to vypitas neznamena ze ti to daju.... stalo sa mi to iste ako samantusovy... nove gulove capy a po cca 1!!! mesiaci popraskala guma... takze ratam ze do pol roka su mrtve!
Mno a este jedna vec ktoru som si nevsimol ze by si spomenul ze si ju vymenil... brzdove capy! tie narobia najvetsi kraval ze mas pocit ze sa ide rozletet koleso... a pritom je to neskodna zavada... skus na deravej ceste jemne pribrzdovat ci ten zvuk prestane kam mas nohu na brzde.... ak hej tak su to oni... to vies 15-ky su aj vetsia zataz na brzdy
Mno a este jedna vec ktoru som si nevsimol ze by si spomenul ze si ju vymenil... brzdove capy! tie narobia najvetsi kraval ze mas pocit ze sa ide rozletet koleso... a pritom je to neskodna zavada... skus na deravej ceste jemne pribrzdovat ci ten zvuk prestane kam mas nohu na brzde.... ak hej tak su to oni... to vies 15-ky su aj vetsia zataz na brzdy

11:34:47
03.07.2007
03.07.2007

MerHanz
něco na tom nižším profilu bude sice mám jen 13ky ale taky mám všechny čepy na prach tak mně taky čeká menší go, teda na 120ce
22:38:13
02.07.2007
02.07.2007

keny110
Vzdy nakupujem jedine z mototechny Askof a ziadam si Skodovacke originaly. O ine lacne napodobeniny nemam zaujem...
22:36:30
02.07.2007
02.07.2007

Samantus
cos na to pouzil za komponenty? nejakou znacku, nebo polsko, turecko, madarsko????? aby ses pak nedivil, me na polskym cepu rizeni zpuchrela manzeta behem dvou mesicu
22:19:51
02.07.2007
02.07.2007

keny110
Takze. Na Fave mam 15x7" kola a pneu 195/50. Asi tak rok bude teraz co ich mam. Vyzera to krasne, este krajsie to sedi ale... Odchadzaju mi podvozkove casti. Silentbloky boli menene este minuly rok, ale budis. Boli este povodne asi. Gulove capy museli ist nove tento rok. Taktiez horne ulozenie prednych tlmicov je uplne nove (t.j. misky, loziska, tie gumy na ktorych sedi cele auto fakticky). Ale kedze to bolo este povodne tak by som pokojne mavol rukou, ze uz bol ten najvyssi cas. Lenze... To ulozenie ma asi 2 mesiace, mozno menej. Snazim sa s autom chodit po nekvalitnej ceste maximalne ale maximalne setrne. Na nerovnostiach ho proste strasne strasne setrim. A teraz asi po tych 2 mesiacoch sa mi ozyva uz lava predna strana. Nieco je tam na sracku rozmlatene. Zatial si niesom isty co ale nahlas to pocut a su to velmi skarede zvuky. No vzhladom na to, ze to ulozenie ma ani nie 2 mesiace asi, tak nema pravo sa tam nieco vybit. Je fakt, ze ked som kola kupoval tak som ocakaval, ze niektory spotrebny material bude odchadzat skor ale az tak rychlo aby sa porozbijali veci??!! Preto sa chcem opytat vsetkych Vas, co jazdite na tomto rozmere pneu ( je Vas tu dost ), ako ste na tom Vy s tymito podvozkovymi problemamy. Mna to uz natolko vytocilo, ze som zacal ponukat svoje kola na predaj a vyzera to tak, ze sa vratim ku povodnym, menej bezpecnym balonom 165/70 R13. Lebo mam pocit, ze jednoducho Favacky podvozok nedokaze vydrzat taky napor, aky tie gumy v pohode zvladnu. Prosim reagujte...