skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Podivné cvakání
já už sem někde říkal že klepání vždycky skončí tím že někde něco nepříjemně upadne
-> Carlos81: tak když vytáhneš poloosu na konci je takový oboustraný čep skrz hřídel a na něm sou přesně broušené železné kvádry "kameny" zajišťují pohyb poloosy při pérování .. slouží vlastně jako lomený hřídel tak na podobném principu .. časem může dojít k vymačkání a zvětšení jejich vůle natolik že sou mezi drážkama v převodovce a tím kamenem vůle a při záběru nebo ubrání plynu to cvakne ... každopádně musí poloosa z převodovky zkus zvednou kolo nad zem dej tam kvalt a zkoušej s tím kolem otáčet razantně dopředu a dozadu jestli uslyšíš cvakání 

2 mirčán: nedaří se mi přihlásit i icq, občas mi to tu blbne.
Poloosy jsem akorát sundaval, když jsme vyndavali převodovku z jednoho vraku
Poloosy jsem akorát sundaval, když jsme vyndavali převodovku z jednoho vraku
-> Carlos81: pojd na icq!!!
a daval jsi nikdy poloosy
2 mirčán: Aha! Bohužel nevim, čemu se v převodovce říká kameny, rozpůlenou převodovku jsem nevidel. A co s tím? Jinou převodovku?Jinej 5ti kvalt na kyvku se bude asi blbě shánět...
-> Carlos81: mohli se rozspypat do prevodovky!!! ated tam zustal jenom cep
2 DOOlittle: Kola mám dotažený dobře, tohle je zvuk jako když uhodíš kladivem o kovadlinu...
2 mirčán: kameny? nějak nevim co myslíš...
2 mirčán: kameny? nějak nevim co myslíš...
co kameny!!!! mam je taky na hundrtoj nejaky divny, taky v tom cvakne a pak az se hne kolo!!!!
skus dotiahnut kolo

Vím, že se tu něco podobnýho už asi řešilo, ale jsem už docela zoufalej, tak třeba někdo poradí. Vyměnil jsem na Š120 (kyvka) podélný ramena i jejich silentbloky, dával jsem nový tlumiče a pružiny. Taky jsem měnil tu činku co je na řadící tyči. Pak bylo auto na geometrii. A po tý výměně začalo vzadu něco cvakat, takovej čistej kovovej zvuk, cvakne to při rozjezdu, nebo při jízdě když sundám nohu z plynu a auto s sebou škubne. Je to slyšet dost nahlas. Už jsem to několikrát prolejzal, zkoušel jestli je včechno správně dotažený a na nic jsem nepřišel. Ještě zkusim sundat startér, jestli tam nelítá pastorek a nenaráží do setrvačníku (ale to se mi moc nezdá) Nevíte někdo co by to mohlo být? Dík