skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Horní rameno
14:31:17
30.10.2015
30.10.2015

Bery
náprava je venku za chvíli,ale jak se stane,že se skoro ulomí rameno?to byl asi pořádný skok...
18:06:51
29.10.2015
29.10.2015

Olin
-> Borderer:
Uvidíme co se s tím bude dát dělat...
Uvidíme co se s tím bude dát dělat...
18:02:09
29.10.2015
29.10.2015

Olin
-> Borderer:
Právě uvažuji, jestli se do toho pustit v garáži se známým co mi pomáhá s mojí škodovkou, nebo to hodit druhému známému, který je rovněž poctivec a má vlastní malý servis, nemám doma bohužel bezednou pokladničku, tudíž jsem nucen uvažovat i trochu ekonomicky. Bez auta jsem docela ztracen a navíc mám na své škůdce STK až do května a auto je jinak ve slušném stavu, jen hold to rameno.
Ale díky moc za radu...
Právě uvažuji, jestli se do toho pustit v garáži se známým co mi pomáhá s mojí škodovkou, nebo to hodit druhému známému, který je rovněž poctivec a má vlastní malý servis, nemám doma bohužel bezednou pokladničku, tudíž jsem nucen uvažovat i trochu ekonomicky. Bez auta jsem docela ztracen a navíc mám na své škůdce STK až do května a auto je jinak ve slušném stavu, jen hold to rameno.

17:50:33
29.10.2015
29.10.2015

Borderer
Tak tlumič musí stejně dolů. Den předem pořádně šrouby očistit, prostříkat, aby šly trochu líp povolit. Budete muset vyndat celou přední nápravu. Postup asi nejlíp stáhnout Andrta, tam je postup dobře popsán. Rada asi taková, že až povolíš horní rameno, tak neztratit ty "U"čka, řídí se podle nich odklon a pak se to na excentru nedožene. A pak ještě stáhnout pružinu, aby vám nedala po tlamě. :))
Jinak na výměně horního ramena nic moc není. Spíš je sranda nové osadit gumama a rozpěrnejma trubkama. :)
Jinak na výměně horního ramena nic moc není. Spíš je sranda nové osadit gumama a rozpěrnejma trubkama. :)
17:26:48
29.10.2015
29.10.2015

Olin
Zdravím všechny fandy škodovek. Nedávno se mi stala prekérní situace a to taková, že se mi skoro ulomilo celé horní rameno. Chci ho s mým známým vyměnit, ale rádi bychom znali nejlepší postup. Proto Vás usilovně prosím o radu, návod, vychytávky v průběhu výměny. Jak jsme na to koukali, tak mnohé šrouby jsou rezavé, takže to bude lahůdka nejspíš. Přemýšlím, že bych hned vyměnil tlumiče když už.
Předem děkuji všem...
Předem děkuji všem...