skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
prehlaseni auta bez stk- jak na to.
16:15:34
03.12.2008
03.12.2008

vaclav785
-> Čokin: jo
13:40:35
03.12.2008
03.12.2008

Čokin
Přihlasím auto bez technické?koupím auto bez technické chci ho renovovat půjde to přihlásit když budu mít evidenčku a pojistku?
00:00:53
03.12.2008
03.12.2008

teeny
mě celej tendle systém sere v praze to jde a v jaroměři ani h...
17:35:48
02.12.2008
02.12.2008

colaczech
Tak v pondeli jsem byl prehlasovat auto co ma znacky v depu a podelim se s vami o ten hluboky zazitek.
7:30 vyrazim na evidencku protoze u nas prevod v depu bez evidencky neexistuje. Nasazuju znacky z jineho auta abych nebyl tak napadny(auto nema STK ani pojistku) a vyrazim. Po ceste potkavam v protismeru 2 policejni auta, takze se montaz znacek vyplatila.
Na evidencce technik cumi na znacky a pta se co je to za auto a od ceho mam ten technicak. Vysvetlu ju mu jak se veci maji. Vsechno v pohode cislo kastle a typ motoru sedi. Najednou se sklani ke kolu a kontroluje rozmery pneumatik, coz me zarazilo a chystam se mu vysvetlit co je to evidencni kontrola ze na gumy nema co hledet, nez sem stacil neco rict tak technik me ujistuje, ze rozmer sedi s technicakem.Uf. Nicmene ze jsou kola sjete uz mu nevadi
.
s autem rychle domu, presedlat na jine kone a hura na urad.
U prepazky se me pta zenska proc to prepisuju kdyz to chci nechat v depu. Vysvetlil sem ji ze nehodlam platit za prepis po novem roce 5000. Kupodivu sama souhlasi ze je to jenom dalsi legalni odirani obyc. lidi.
vypisuje mi movy velky technicak, ma v tom chaos u nekterych veci nevi co tam ma napsat, radi se s technikem, hlavne ze ma u sebe ten stary technicak ze.
Dochazi na placeni. 800+zmena udaju 50Kc+ ulozeni do depa 100kc.
Ale co me zarazilo je ze auto je v depu od roku 2003 tzn. vlozeno jeste po staru- 100kc auto tam muze byt do nekonecna, nemusim zadat o prodlouzeni atd. Vyhrkne ze predchozi majitel nezadal o prodlouzeni a pry za ty roky ze to musim doplatit. Chvilku se pokousim s ni debatovat o tom ze kdyz je to vlozeno po staru( pred nejakym datumem tusim30.6.2007) tak bych to snad doplacet nemel ne? Neni svolna k diskuzi a porad opakuje ze to musim doplatit. Jelikoz mam po nocni a od zapsani auta me deli kousicek, nehlede na to ze tento mesic se u te prepazky s ni potkam jeste minimalne2x, rezignuju a zaplatim.
A jako tresnicku na dortu mi ta pani nezapsala jeden rozmer pneumatik o kterem vim ze byl uvedeny v tom starem technicaku.
Dal ze auto bylo registrovano poprvni ve Svajcu a u nas je od roku 1998, taky nenapsala a uvedla prvni regisraci automobilu i prvni registraci auta v CR v roce 1990. Nepredpokladam ze je to dulezite, jenom chci jjpoukazat jak peclive opisuji udaje ze starych technicaku.
12:20 uleham do postele s klidnejsim svedomim ze je auto MOJE.
7:30 vyrazim na evidencku protoze u nas prevod v depu bez evidencky neexistuje. Nasazuju znacky z jineho auta abych nebyl tak napadny(auto nema STK ani pojistku) a vyrazim. Po ceste potkavam v protismeru 2 policejni auta, takze se montaz znacek vyplatila.
Na evidencce technik cumi na znacky a pta se co je to za auto a od ceho mam ten technicak. Vysvetlu ju mu jak se veci maji. Vsechno v pohode cislo kastle a typ motoru sedi. Najednou se sklani ke kolu a kontroluje rozmery pneumatik, coz me zarazilo a chystam se mu vysvetlit co je to evidencni kontrola ze na gumy nema co hledet, nez sem stacil neco rict tak technik me ujistuje, ze rozmer sedi s technicakem.Uf. Nicmene ze jsou kola sjete uz mu nevadi

s autem rychle domu, presedlat na jine kone a hura na urad.
U prepazky se me pta zenska proc to prepisuju kdyz to chci nechat v depu. Vysvetlil sem ji ze nehodlam platit za prepis po novem roce 5000. Kupodivu sama souhlasi ze je to jenom dalsi legalni odirani obyc. lidi.
vypisuje mi movy velky technicak, ma v tom chaos u nekterych veci nevi co tam ma napsat, radi se s technikem, hlavne ze ma u sebe ten stary technicak ze.
Dochazi na placeni. 800+zmena udaju 50Kc+ ulozeni do depa 100kc.
Ale co me zarazilo je ze auto je v depu od roku 2003 tzn. vlozeno jeste po staru- 100kc auto tam muze byt do nekonecna, nemusim zadat o prodlouzeni atd. Vyhrkne ze predchozi majitel nezadal o prodlouzeni a pry za ty roky ze to musim doplatit. Chvilku se pokousim s ni debatovat o tom ze kdyz je to vlozeno po staru( pred nejakym datumem tusim30.6.2007) tak bych to snad doplacet nemel ne? Neni svolna k diskuzi a porad opakuje ze to musim doplatit. Jelikoz mam po nocni a od zapsani auta me deli kousicek, nehlede na to ze tento mesic se u te prepazky s ni potkam jeste minimalne2x, rezignuju a zaplatim.
A jako tresnicku na dortu mi ta pani nezapsala jeden rozmer pneumatik o kterem vim ze byl uvedeny v tom starem technicaku.
Dal ze auto bylo registrovano poprvni ve Svajcu a u nas je od roku 1998, taky nenapsala a uvedla prvni regisraci automobilu i prvni registraci auta v CR v roce 1990. Nepredpokladam ze je to dulezite, jenom chci jjpoukazat jak peclive opisuji udaje ze starych technicaku.
12:20 uleham do postele s klidnejsim svedomim ze je auto MOJE.
20:18:04
24.11.2008
24.11.2008

Maja
Tak v Praze to na depozitu jde bez evidenčky, dnes vyzkoušeno.
15:14:57
24.11.2008
24.11.2008

colaczech
-> xMart: Taky jsem se na to ptal u nas na urade a mluvil jsem primo s hlavnim technikem. Bylo mi receno ze prevod v depu udelat jde ale musim mit evidencni kontrolu. Takze bez evidencky ani ranu.
Jeste mi prosim te napis odkaz, z ktereho cerpas informace, ze bych je zasel na ten urad poucit, ikdyz pochybuju ze se tam se mnou budou vubec o necem takovem chtit bavit.
Jeste mi prosim te napis odkaz, z ktereho cerpas informace, ze bych je zasel na ten urad poucit, ikdyz pochybuju ze se tam se mnou budou vubec o necem takovem chtit bavit.
15:10:30
24.11.2008
24.11.2008

Jozka
-> xMart: Když ten vrchní je taky nějakej divnej.. Jedině na ně jít s příslušným předpisem nebo jeho výkladem a v příslušným místě textu mít zapíchnutej prst, to by možná pomohlo. Inu, Česko.
15:02:21
24.11.2008
24.11.2008

xMart
--Jozka . nemaj pravdu , evidencka se vyzaduje jen pri zapisu do registru vozidel , vozidla v depozitu jsou mimo tento registr ( docasne vyrazeno). Ale je pravda ze se me mockrat stalo ze sem urednici za prepazkou poucoval co a jak ma delat, pripadne je dobry jit za vedoucim ten ma vetsi prehled. Me to prevedly v depu bez tk a evid. Je ale potreba ty doklady do depa vlozit a prevod udelat az treba nasledujici den. Nepochopitelne to nejde najednou.
11:35:53
24.11.2008
24.11.2008

Jozka
echt tsechische schweinerei.. Přihlašoval jsem na sebe auto v depozitu, je to asi 14 dní, nakonec jsem udělal komplet technickou, tím i evidenčku, ALE.. když jsem se ptal, zdali-by to šlo z depo zas do depo bez evidenčky, rezolutně pravili, že nikoliv.
Cestou jsem získal další informaci, že evidenčka nebo STK jako evidenčka platí pro účely převodu 10 dní, přestože to nikde v zákonech napsáno není (zdroj STK). Taky dobrý.
Cestou jsem získal další informaci, že evidenčka nebo STK jako evidenčka platí pro účely převodu 10 dní, přestože to nikde v zákonech napsáno není (zdroj STK). Taky dobrý.
15:35:54
20.11.2008
20.11.2008

vaclav785
-> Ratoo: no jasně když je auto v depozitu tak ti ho nedají ani tak
23:58:23
19.11.2008
19.11.2008

Ratoo
auto ti přepíšou ale bez evidenčky ti nedají malej techničák
20:41:40
19.11.2008
19.11.2008

xMart
Driv to neslo a prodej v depu nebyl mozny , dnes to jde , maj na to tam primo i formulare a evidencka neni potreba kdyz je vozidlo docasne vyrazeno z registru. Az kdyz to budu chtit vyzvednout z depa musim mit platnou stk .Kdyz to jde v Praglu melo by to jit i jinde. Pripadne se pozeptat na mistnim depozitu.(nejlepe vedouciho- damy za prepazkou jsou nekdy mimo misu : )
19:55:33
19.11.2008
19.11.2008

choze
asi bude nejlepší zeptat se u nás na uřadě a hned budu vědět
19:18:16
19.11.2008
19.11.2008

Jarda - zrušená registrace
-> choze: jj, bez evidencky to nejde... ze to udelali na jedne dopravce to neznamena, ze to udelaji jinde, u nas nesmi byt auto na prepis v depozitu

19:04:17
19.11.2008
19.11.2008

choze
-> xMart: jej to se mi zrovna hodí, a je to takhle na 100 procent, mě se to nějak nezdá
16:40:25
19.11.2008
19.11.2008

xMart
Panove zas jedna po dlouhy dobe dobra zprava.
Pokud chcete na sebe prehlasi auto ktere je treba v renovaci a nema stk neni nic jenodussiho nez aby ten kdo je napsanej v TP dal doklady do depozita (muze udelat i kupujici pokud ma plnou moc) Pak je dobre treba tyden pockat a pote udelat klasicky odhlasku a dohlaseni za 800Kc.
Vyzkouseno mnou dnes v Praze.
Neni treba platna stk a evid . Znacky dal zustavaji v depozitu ale auto uz je psany na vas. Tak prehlasujte co potrebujete mate na to cca mesic..Pak uz to bude za trvdou skvaru.
Pokud chcete na sebe prehlasi auto ktere je treba v renovaci a nema stk neni nic jenodussiho nez aby ten kdo je napsanej v TP dal doklady do depozita (muze udelat i kupujici pokud ma plnou moc) Pak je dobre treba tyden pockat a pote udelat klasicky odhlasku a dohlaseni za 800Kc.
Vyzkouseno mnou dnes v Praze.
Neni treba platna stk a evid . Znacky dal zustavaji v depozitu ale auto uz je psany na vas. Tak prehlasujte co potrebujete mate na to cca mesic..Pak uz to bude za trvdou skvaru.