prehlaseni auta bez stk- jak na to.

prohledat
16 příspěvků (zobrazeno 1 až 16) od 19.11.2008 do 03.12.2008, založil/a xMart
řadit dle data
16:15:34
03.12.2008
vaclav785
-> Čokin: jo
13:40:35
03.12.2008
Čokin
Přihlasím auto bez technické?koupím auto bez technické chci ho renovovat půjde to přihlásit když budu mít evidenčku a pojistku?
00:00:53
03.12.2008
teeny
mě celej tendle systém sere v praze to jde a v jaroměři ani h...
17:35:48
02.12.2008
colaczech
Tak v pondeli jsem byl prehlasovat auto co ma znacky v depu a podelim se s vami o ten hluboky zazitek.

7:30 vyrazim na evidencku protoze u nas prevod v depu bez evidencky neexistuje. Nasazuju znacky z jineho auta abych nebyl tak napadny(auto nema STK ani pojistku) a vyrazim. Po ceste potkavam v protismeru 2 policejni auta, takze se montaz znacek vyplatila.

Na evidencce technik cumi na znacky a pta se co je to za auto a od ceho mam ten technicak. Vysvetlu ju mu jak se veci maji. Vsechno v pohode cislo kastle a typ motoru sedi. Najednou se sklani ke kolu a kontroluje rozmery pneumatik, coz me zarazilo a chystam se mu vysvetlit co je to evidencni kontrola ze na gumy nema co hledet, nez sem stacil neco rict tak technik me ujistuje, ze rozmer sedi s technicakem.Uf. Nicmene ze jsou kola sjete uz mu nevadi9.

s autem rychle domu, presedlat na jine kone a hura na urad.

U prepazky se me pta zenska proc to prepisuju kdyz to chci nechat v depu. Vysvetlil sem ji ze nehodlam platit za prepis po novem roce 5000. Kupodivu sama souhlasi ze je to jenom dalsi legalni odirani obyc. lidi.

vypisuje mi movy velky technicak, ma v tom chaos u nekterych veci nevi co tam ma napsat, radi se s technikem, hlavne ze ma u sebe ten stary technicak ze.

Dochazi na placeni. 800+zmena udaju 50Kc+ ulozeni do depa 100kc.

Ale co me zarazilo je ze auto je v depu od roku 2003 tzn. vlozeno jeste po staru- 100kc auto tam muze byt do nekonecna, nemusim zadat o prodlouzeni atd. Vyhrkne ze predchozi majitel nezadal o prodlouzeni a pry za ty roky ze to musim doplatit. Chvilku se pokousim s ni debatovat o tom ze kdyz je to vlozeno po staru( pred nejakym datumem tusim30.6.2007) tak bych to snad doplacet nemel ne? Neni svolna k diskuzi a porad opakuje ze to musim doplatit. Jelikoz mam po nocni a od zapsani auta me deli kousicek, nehlede na to ze tento mesic se u te prepazky s ni potkam jeste minimalne2x, rezignuju a zaplatim.

A jako tresnicku na dortu mi ta pani nezapsala jeden rozmer pneumatik o kterem vim ze byl uvedeny v tom starem technicaku.

Dal ze auto bylo registrovano poprvni ve Svajcu a u nas je od roku 1998, taky nenapsala a uvedla prvni regisraci automobilu i prvni registraci auta v CR v roce 1990. Nepredpokladam ze je to dulezite, jenom chci jjpoukazat jak peclive opisuji udaje ze starych technicaku.

12:20 uleham do postele s klidnejsim svedomim ze je auto MOJE.
20:18:04
24.11.2008
Maja
Tak v Praze to na depozitu jde bez evidenčky, dnes vyzkoušeno.
15:14:57
24.11.2008
colaczech
-> xMart: Taky jsem se na to ptal u nas na urade a mluvil jsem primo s hlavnim technikem. Bylo mi receno ze prevod v depu udelat jde ale musim mit evidencni kontrolu. Takze bez evidencky ani ranu.

Jeste mi prosim te napis odkaz, z ktereho cerpas informace, ze bych je zasel na ten urad poucit, ikdyz pochybuju ze se tam se mnou budou vubec o necem takovem chtit bavit.
15:10:30
24.11.2008
Jozka
-> xMart: Když ten vrchní je taky nějakej divnej.. Jedině na ně jít s příslušným předpisem nebo jeho výkladem a v příslušným místě textu mít zapíchnutej prst, to by možná pomohlo. Inu, Česko.
15:02:21
24.11.2008
xMart
--Jozka . nemaj pravdu , evidencka se vyzaduje jen pri zapisu do registru vozidel , vozidla v depozitu jsou mimo tento registr ( docasne vyrazeno). Ale je pravda ze se me mockrat stalo ze sem urednici za prepazkou poucoval co a jak ma delat, pripadne je dobry jit za vedoucim ten ma vetsi prehled. Me to prevedly v depu bez tk a evid. Je ale potreba ty doklady do depa vlozit a prevod udelat az treba nasledujici den. Nepochopitelne to nejde najednou.
11:35:53
24.11.2008
Jozka
echt tsechische schweinerei.. Přihlašoval jsem na sebe auto v depozitu, je to asi 14 dní, nakonec jsem udělal komplet technickou, tím i evidenčku, ALE.. když jsem se ptal, zdali-by to šlo z depo zas do depo bez evidenčky, rezolutně pravili, že nikoliv.

Cestou jsem získal další informaci, že evidenčka nebo STK jako evidenčka platí pro účely převodu 10 dní, přestože to nikde v zákonech napsáno není (zdroj STK). Taky dobrý.
15:35:54
20.11.2008
vaclav785
-> Ratoo: no jasně když je auto v depozitu tak ti ho nedají ani tak
23:58:23
19.11.2008
Ratoo
auto ti přepíšou ale bez evidenčky ti nedají malej techničák
20:41:40
19.11.2008
xMart
Driv to neslo a prodej v depu nebyl mozny , dnes to jde , maj na to tam primo i formulare a evidencka neni potreba kdyz je vozidlo docasne vyrazeno z registru. Az kdyz to budu chtit vyzvednout z depa musim mit platnou stk .Kdyz to jde v Praglu melo by to jit i jinde. Pripadne se pozeptat na mistnim depozitu.(nejlepe vedouciho- damy za prepazkou jsou nekdy mimo misu : )
19:55:33
19.11.2008
choze
asi bude nejlepší zeptat se u nás na uřadě a hned budu vědět
19:18:16
19.11.2008
Jarda - zrušená registrace
-> choze: jj, bez evidencky to nejde... ze to udelali na jedne dopravce to neznamena, ze to udelaji jinde, u nas nesmi byt auto na prepis v depozitu4
19:04:17
19.11.2008
choze
-> xMart: jej to se mi zrovna hodí, a je to takhle na 100 procent, mě se to nějak nezdá
16:40:25
19.11.2008
xMart
Panove zas jedna po dlouhy dobe dobra zprava.

Pokud chcete na sebe prehlasi auto ktere je treba v renovaci a nema stk neni nic jenodussiho nez aby ten kdo je napsanej v TP dal doklady do depozita (muze udelat i kupujici pokud ma plnou moc) Pak je dobre treba tyden pockat a pote udelat klasicky odhlasku a dohlaseni za 800Kc.

Vyzkouseno mnou dnes v Praze.

Neni treba platna stk a evid . Znacky dal zustavaji v depozitu ale auto uz je psany na vas. Tak prehlasujte co potrebujete mate na to cca mesic..Pak uz to bude za trvdou skvaru.
Extreme Tyres