problém - převod

prohledat
5 příspěvků (zobrazeno 1 až 5) od 15.11.2008 do 20.11.2008, založil/a rockboy

Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:

vyřešeno, děkuju

Zastavil:rockboy

řadit dle data
13:09:02
20.11.2008
rockboy
tak je to v pořádku, přesně jak psal Stepan FUN, nic jinýho nechtěli.

děkuju moc za rady
08:03:39
19.11.2008
rockboy
díky moc, zejtra to jdu (snad) vyřídit na úřad do Kolína, snad tam nebude takovej nával jako u nás ve Starý Boleslavi, tam jsem málem zešedivěl. btw děda mi plnou moc nedá, chce jet mermomocí se mnou, tak ať si to čekání taky užije (81 let).

Údaje novýho majitele už mám, takže by to mělo být všechno v pořádku

zítra napíšu jak jsem dopadl

díky
22:32:39
18.11.2008
StepaNoFUN
Na odhlášení na nového majitele potřebuješ pouze velký techničák, malý techničák, a vyplněnou "Žádost o zápis změn údajů v registru vozidel" (1 list papíru A4). Případně po Tobe můžou chtít vidět povinný ručení, ale většinou ho nechtěj... Další co by po Tobě ještě mohli chtít, je plná moc od dědy, pokud nejsi Ty napsanej jako majitel, nebo rozhodnutí o tom, že jsi to auto zdědil, pokud již majitel nežije. Do tý žádosti do kolonky žádá o zápis změny napíšeš: "odhlášení na novýho majitele: " a pak údaje novýho majitele - jméno, příjmení, adresa, rodné číslo. To je vše. Ty neplatíš nic, veškerý poplatky (evidenčka 150,- , přihlášení 800,- , případně výmaz čísla motoru 50,-) platí až novej majitel. Takže (písemná) kupní smlouva není potřeba ani pro Tebe, ani pro něj. Je potřeba pouze pokud už vozidlo na někoho odhlášený bylo a jde si ho přihlásit někdo jinej, než je napsanej v odhlášce... Potom tu smlouvu chtěj. Jinak nejsi ko*ot, protože podle zákona se kupní smlouva dá uzavřít i ústně, což byl váš případ. Ale samozřejmě je lepší mít v ruce papír... Pro oba...
10:56:31
15.11.2008
Kočislav
Při odhlášení na nového majitele by po tobě smlouvu měli chtít. Zkontaktuj se s ním ještě a dohodněte se.
01:36:13
15.11.2008
rockboy
ahoj, prosím o pomoc!

prodal jsem auto po dědovi, setkání s kupcem vypadalo tak, že dal prachy, dostal auto. nenapsali jsme ale smlouvu (vim, jsem ko*ot). doklady od auta mám všechny u sebe.

otázka zní: když půjdu na úřad auto odhlásit a přehlásit na novýho majitele, potřebuju k tomu smlouvu? jestli jo, dá se to nějak "vykoumat" (nemyslim falšování smlouvy...)?

předpokládám, že stačí jen odhlásit a přehlásit na kupce - je třeba jeho plná moc nebo něco?

DÍKY MOC, v legislativě tohohle ražení mám totální hokej

Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:

vyřešeno, děkuju

Zastavil:rockboy

Extreme Tyres