jezdění bez narazniku

prohledat
34 příspěvků (zobrazeno 1 až 34) od 28.10.2008 do 12.12.2008, založil/a lukáš Prodl
řadit dle data
06:56:57
12.12.2008
Jozka
-> Syny: To jako že se to pak vylomí vcelku? 3
00:28:00
12.12.2008
Syny
-> Jozka: Kdyz das ty 3 srouby v tom deleni pevnostni, tak je po nevyhode 4
13:02:54
11.12.2008
Jozka
-> LiMaK: Ty jo, to máme překvapivě rozdílný poznatky. Já měl a na užovce ještě mám ty špunty tvrdý hnedle jako puky na hokej. A ten plech, ze kterého je to vylisovaný, to bych řekl, že je tak nanejvýš 2mm tloušťka..

Tam je oproti MB rozdíl k lepšímu v tom, že ten tvar je vyprofilovanej odolněji, k horšímu v tom nesmyslným dělení uprostřed.
13:18:10
15.11.2008
LiMaK - 742 forever
-> Jozka: puvodne sem ani psat nechtel, ale nadzvedlo me to ze zidle.....

rikat chrom narazniku, pouzivaneho na uzovkach,100 a erkach....rikat mu OZDOBNA LISTA...to myslis vazne?

predpokladam, ze jsi nekdy uz drzel v ruce ten naraznik o kterem se bavim, ten kus pochromovaneho,5mm tlusteho, profilovaneho zeleza.....heh, tenhle naraznik je nachlup ze stejneho materialu, jako eMkovska vyztuha pod plastem, teda co se tyce snad tloustky, profilovanej je taky a jedinnej rozdil je snad v chromu nahore :-)

Proste, chromac ze 100vky,nebo uzovky je podle me trosku hezci emkovska vyztuha....na emku to uz dojebali,tak to museli schovat pod plast. :-)

A argumentovat, ze hlavni nosnik, je ten kus GUMY, kterej ohnu, jak se o nej opřu botou a je tam jen a jen proto, abych ten chromac neodrel kdyz auto opru v garazi o zed :-)...to snad taky nemyslis vazne....dyt je to jen kus ohebne hmoty, vyztuzeny jednim soubkem, ktery vlastne drzi pokupe gumu,chromac a to cele drzi pres e"L"ko

v kastli....jo a to Lko, ktere drzi naraznik na aute....hmmmm tak to je nosnik taky jak cip, kdyz go ohnu ve sveraku rukou... :-(

samozrejme 1000 sem mel taky a tam je situace trochu jina, tam je naraznik opravdu opravdu ozdoba.....to mas pravdu....ale od 100ky s tebou zasadne nesouhlasim.

no, sice souhlasim, ze ten naraznik je v par pripadech papirovy, mluvim treba o tom spojeni dvou pulek narazniku sroubkama, ktere se pri sebemensim tukanci na prostredek strihnou a celkem fest dojebe ten naraznik predni ci zadni celo....
22:40:48
13.11.2008
Syny
-> Jozka: Kulata parabola ma vyhodu v prechodu svetlo/tma a podle me i v designu... Alespon me se libi vic :)
14:10:22
13.11.2008
Jozka
-> Syny: Teoreticky máš jistě pravdu, ale subjektivně jsem žádnej rozdíl nepozoroval.. Možná jsem ty kulatý víc a líp čistil4.
12:15:28
13.11.2008
Syny
-> Jozka: Nesmuze to svitit stejne... Kulata a ovalna parabola je velkej rozdil... Ty ovalny sviti znatelne lip nez kulaty a kulaty i ovaly sviti mnohem lip nez 4oko (na potkavacky samozrejme). U tech tvarovek co maj eMka ja na chlup stejna parabola jako u ovalnejch, jen je jinak tvarovany to svetlo. Takze logicky ty tvarovky sviti stejne jako ovaly, jen dost mozna maji diky tvaru lepsi lamani svetla... Kazdopadne to kulaty dvouoko nebude svitit lip nez ovaly...
11:56:34
13.11.2008
Jozka
-> Syny: Ty bramboroidy a původní dvouko svítí nehmlich stejně. Lepší to bylo až u těch velkoplošnejch. Měl jsem obojí.

-> LiMaK: Teda ta šířka, to snad počkám, až trochu naprší a pak se z balkónu podívám na vzniklý obrazec.

Nárazníky jsou jasný, být na autě musí, dobře si pamatuju, když se vysloužilý 120S vracely na silnice- podmínkou bylo doplnění nárazníků. Jinak s výztuhama máš pravdu, určitě to platí pro plasťáky, kde je pod plastem ten profil - ale u 1000, 100/110 a užovek jsou takzvaný nárazníky jen ozdobný lišty a pokud náraz nevychytají ty svislý členy, podložený držákama, resp. gumy na nich, což skoro nikdy, je to víc na škodu, než k užitku pro obě strany konfliktu. A ty boční úchyty M8, tak ty jsou obvzlášť vypečený, i při malý ráně ještě zničí oba blatníky nebo minimálně lak na nich, i kdyby ty to jinak přežily bez úhony.

V čem máš ovšem taky pravdu je, že to je součást doformační zóny. Prakticky ale mnohem líp funguje sériově uložený náhradní kolo3
13:57:43
07.11.2008
LiMaK - 742 forever
chujoviny....argumentace, ze kdyz sundam naraznik, ze tak muzu jezdit, protoze nezmenim rozmery auta, mi pripada stejne mylna, jako bych tady tvrdil, ze muzu na skodovku nazout 15tky kola s nizkoprofilem, protoze nezmenim obvod kola oproti 165/80r13...asi tak. prostenaraznik ma vyztuhu konstrukcne resenou a v praxi spocitanou pro pripad stretu s necim...a tim ze ho odendam v podstate menim charakteristiku tuhosti karoserie a deformaci predni casti skeletu....

no, ale jak to tak vidim, asi urezu strechu, dam tam dlouhou antenu a budu tvrdit, ze auto je stejne vysoke a tak sem nezmenil rozmery :-) a muzu v pohode jezdit.....

jo a jeste k te synyho fotce ze predu, jedni se tu hadaj, ze je to perspektiva, ze to skresluje, ale ja at se divam tak se divam jak magor, a porad nevidim, kde ten naraznik pri celnim pohledu neco precuhuje....zda se mi synyho skodovka porad nejsirsi v urovni prednich blatniku, nekde tam, kde je ten prolis, co jde kolem celeho auta a kde se vetsinou lepi ochranna lista. todle je podle me nejsirsi cast skodovky pri pohledu zepredu. a je to videt aj na synyho fotce, aj na tech technickych rysech , kde je ten rozmer tamtez okotovany.
11:07:51
07.11.2008
ventYl
-> stepan: skor by som povedal, ze niekde cca v mieste blatnikov. skelet uzovky a eMka je stejny, ale eMko je onieco sirsie, kvoli blatnikom. ale v podstate mas pravdu, ze narazniky obrys auta neprecuhuju, ta synyho fotka podava podstatne skresleny obraz kvoli perspektive.
19:47:01
06.11.2008
Syny
-> suri: Tady mela jeste stary predni celo :) Pak tam bylo lepsi... Jinak 4okem uz sem si prosel a nevracel bych ho tam... Vypadalo tam sice dobre, ale nejak mi proste nesedlo :) Ale pravdu mas v tom, ze uz sem docela dost uvazoval nad kulatmy dvouokem - jen nevim jak to sviti :)

-> stepan: Pravdu mas v tom, ze by to tka byt melo. Ale setkal sem se s tim, ze proste ten naraznik byl sirsi. Odstaval kousek od blatniku a z dalky bylo videt ze je sirsi. Ten rozdil je tam malej... Jinak foceny to je tka z 10ti metru minimalne a trochu zazoomovany :)
19:38:32
06.11.2008
stepan
-> Syny: ten obrázek co si sem dal je focenej tak ze 3 metrů => perspektiva, škodovka je nejširší u b sloupků uprostřed dveří
19:33:53
06.11.2008
suri
-> Syny: krása keby to malo okruhle predne svetla
19:32:31
06.11.2008
Syny
-> stepan: Obrazek je hezkej, ale ne vse je tak jak je na obrazku. Kdyz si odmyslime zrcatka (tery se do sirky stejne nepocitaj), tak tady je to pekne videt 4

Jinak i v delce by byl rozdil - pokud by nepouzil origo drzaky narazniku na tu gumu (coz by vypadalo myslim tragicky) ...
zvětšit jezdění bez narazniku  - obrázek od Syny vložen 06.11.2008 19:32:31
18:30:43
06.11.2008
stepan
-> Syny: Jinak je mi to teda jedno, z takových blbostí jako sundávání nárazníků sem už vyrost.1
18:29:20
06.11.2008
stepan
-> Syny: nevim teda jak u stovky, ale u užovky určitě nepřečuhujou4
zvětšit jezdění bez narazniku  - obrázek od stepan vložen 06.11.2008 18:29:20
15:04:24
06.11.2008
LiMaK - 742 forever
mno, jak to tak vidim, tak asik na spotrebaku taky sundam naraznik a dam tam jen ty gumy :-) kdyz mi teda policajt nemuze nic rict...budu tak jezdit do tesca pro rohliky.....jen tak pro info: spotrebak je Fabka II 1.4 : - ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) )
22:39:00
05.11.2008
Syny
-> stepan: Pokud te narazniky neprecuhujou u auta do stran tak ne :) Ale vsem skodovkam do stran precuhujou, kort ty plechovy 6 Navic pochybuju ze ty gumy bude davat na origo drzaky narazniku, by to mel jak tykadla, takze se zmeni i delka 4

-> kuba: Co pises neni pravda. Ten naraznik je nizko a vystouplej, takze kdyz nekoho trefid tak ho trefis i na jeho naraznik (a u plechovejch s gumama ho trefis dokonce jen na dvou mistech gumama a ne celou plochou), kdezto kdyz ho sundas, tak pokud nekoho stouchnes tak ho stouchnes prednim celem a svetlama a vemes ho vejs tudiz treba na paty vrata... 4
18:29:47
05.11.2008
stepan
-> kuba: když tam budou ty gumy tak se rozměry nezměněj
17:01:08
05.11.2008
kuba
tak jsem to trosku konzultoval s organem a me zjisteni je nasledujici:

Narazník by podle jeho nazoru byt nemusel pokud se tam daji alespon ty gumy co jsou na naraznikach, ale meni se rozmery vozidla a ty jsou v rozporu s vyhlaskou :(
14:48:37
05.11.2008
Mr.Lumpy
-> kuba: to je stejnej argument jako: k čemu blatníky, k čemu šusplechy pod motor, k čemu dveře atp... 51
14:20:17
05.11.2008
kuba
tak jsem cumel na auto (svoje) a zjistil, ze naraznik patri tak akorat do regalu a ne na vuz :)

Pokud by mi chtel za to nekdo dat pokutu, tak se mu vysmeju. Vzdyt to neni ochrana ostatnich, ale meho vozu. Tak proc by mne k tomu kdo nutil to tam davat.

Z druheho auta jine znacky jsem odlepil oterove listy na dverich, to je tam mam taky nasrat zpet, abych nahodou nedostal pokutu od tech zelenych organu.

Zatim jsem neabsolvoval zadnou silnicni kontrolu s erkem, ale pokud jsem prijel na benzinku na kafe tak byla vzdy jen pochvala.
09:49:09
04.11.2008
Tom.t - malej ale vychcanej překupníček
-> lukáš Prodl: tuzing pyčo???2
11:51:13
03.11.2008
Jozka
-> Nwkt: Málem, vzít chtěli, ale nakonec jsem je ukecal s tím, že jezdím na montáže.. dva dny dovolený na novou STK a vyzvednutí.. a kdesi cosi.. Nakonec mi ho zas neochotně vrátili.. Z Českých Budějovic byli a měli bílý čepice..
17:17:47
29.10.2008
aceboss
Nechci tu dělat nějaký průvan,le mě vedoucí na dopravním řekl toto když jsem se o to zajimal:

Že pokud nebudu mít na stovce nárazníky ale ponechám (začlením do čel)ty nárazové gumy tak mi nic nemůžou,že nátrazníky mám jen jiné modifikace.Že je to v uvozovkách stejná úprava tak jako když dáte např. na eMko nárazník z Felicie4

Takže nevím co jsi ted myslet.8
16:53:42
29.10.2008
Petkar1
stepan 28.10.08 22:58:39 napsal: Když je nebudeš mýt tak pokutu určitě nedostaneš, horší to bude když je nebudeš mít. Může, když je mýt nebude, tak může mít nečitelnou SPZ3
13:55:26
29.10.2008
Nwkt
-> Jozka: Proč myslíš? Tobě se to stalo?
13:54:46
29.10.2008
Jozka
Nejenže pokutu, přijdeš i o malý techničák..
23:37:30
28.10.2008
Samantus
tak to me ho vyndej
22:58:39
28.10.2008
stepan
Když je nebudeš mýt tak pokutu určitě nedostaneš, horší to bude když je nebudeš mít. 1
21:51:05
28.10.2008
Borin - Král tuzerů
Ty vole to sou zas dotazy...čím dál víc si tu připadám jak u magorů na dvorku...myslel sem že člověk je schopnej myslet, ale tohle fórum mi připadá jak ústav pro lidi co maj v hlavě nasráno...

-> lukáš Prodl: Sundej i volant... za to pokutu nedostaneš...Nou fíííír škoda motorsport...
21:03:51
28.10.2008
Syny
-> lukáš Prodl: tyvoe s tim pravopisem si snad delas prdel ne?

Jinak co myslis - narazniky sou tam z vyroby nebo ne? Z toho si logicky odvod, jestli budes dostavat pokuty nebo ne 4
18:37:36
28.10.2008
maca
ano
17:59:10
28.10.2008
lukáš Prodl
protřebuju se na něco zeptat. budu dostavat pokutu kdyš nebudu myt narazniký na 100. ale mysto toho budu myt jenom ty gumy co je drežej.
Extreme Tyres