Polopřevod

prohledat
44 příspěvků (zobrazeno 1 až 44) od 11.09.2008 do 25.10.2008, založil/a pajak
řadit dle data
17:39:13
25.10.2008
roman620ti
-> pajak: Tady to je : 221 772 773 ...ale jak říkám, mohl jsem rovnou zavolat do řeznictví, protože stejně mi v tomhle neporadila, akorát mě hnala na registr, jenže tam baba furt mlela o ekologické likvidaci a moc příjemná taky nebyla. 8 Teď je zajámavej článek tady : skoda-virt.cz/cz/.../9587 4-pov-ruceni-v-odhlasce
13:18:48
25.10.2008
pajak
jaky je prosimtě číslo na tu linku, mě to ňák nejde najít, ze bych se z nich taky pokusil něco vydolovat. dík4
13:10:28
23.10.2008
roman620ti
Tak jsem na to aj volal na linku poradenství na stránkách "bezručení.cz" a nic mi tam nedokázala říct, akorát 4minuty vyhozený3 a stavoval jsme se na registru a tam ta baba věděla úplný hov...no8
11:51:22
23.10.2008
Čokin
-> pajak: Mám to stejně dokud auto nepojistíš vůbec o něm neví.Jak ho pojistíš jdou po tobě.Tahle zkušenost mě stala 2000,- jinak když si někde připlatíš tak neni problém s eko likvidací ale ta je ti na nic pokud nemáš udělanou evidenčku bez té to nejde zrušit.Takže raději nedělej nic.
16:53:02
19.10.2008
roman620ti
A s tím psaní smlouvy je asi nesmysl. Stačí kdyby na člověka udeřili a vše vyklopí, nebo by se stejně prořekl, protože kdyby to člověk chtěl tvrdit, že to někomu prodal dál, musel by to nechat přepsat na magistrátu na polopřevodu. A ta paní hned pozná, když člověk nahlásí smyšlenou adresu. Jednou jsem přepisoval klukovi 105ku a protože se měl stěhovat, napsal mi tu "novou" adresu a ta paní mě hned vypr.cala, a musel jsme mu dát tu původní, správnou. Musíme doufat, že spíš půjdou po těch, co maj auto plně přihlášené a s spz a neplatěj
16:47:34
19.10.2008
roman620ti
Teda vy mě děsíte, taky mám Š125l v polopřevodu a v techničáku jsme já uvedenej. Jenže s tím už taky nic neudělám, vše je ve šmelcu, jediné co mám je spz a papíry. No snad mi nemůžou napařit pokutu, že to neni přihlášený. Jsem se na to jednou ptal na magistrátu a ta paní mi sama řekla, že s tím nejde nic dělat. A zase mi je z toho špatně, že já to tadyvůbec četl3 Ale co to tak pozoruji, takovejch lidí je asi hafo, zvlášť tady na virtu, kde se rozebírá všechno možné na ND1
23:31:50
08.10.2008
gim
-> Turda: pojistku platit musis ikdyz je auto v poloprevodu, prakticky bys ho mel mit sjednany v den koupe. Ale kdyz sem kupoval scoota tak za poslednich 5let na nem nikdo nic neplatil a me nic neprislo...
20:26:16
08.10.2008
Tampajs
Zbytečně strašíte přihlašoval sem fichtla a nikdo na něj 6let neplatil a všechno bez problemu4
20:10:34
08.10.2008
Turda
To se mi nezdá..já sem třeba ve stavu, kdy je vozdilo ODHLÍŠENO na jednoho známího,m ten mi jí prodal.....ale to je velmi divný že by se měla platit pojistka...no takhel, divný to neni..začínám mít strach 8
20:57:43
02.10.2008
pajak
Nojo vlastně, s tou smlouvou to musim jít na magistrát ještě přehlásit na toho neexistujícího týpka. Co když mi to nezbaštěj
02:02:44
20.09.2008
Sita
pajak: presne tak... Muze to byt i zabava - Dej to ty smlouvy adresu nejakyho nemce, napis tam cenu treba 5000 EUR - at si maj na magistratu nebo v CKP o cem vzrusene povidat 3
17:41:45
19.09.2008
pajak
Tak všem děkuju za rady. Asi to teda nechám v vpolopřevodu a sesmolím si tu falešnou smlouvu.
22:00:44
17.09.2008
Sita
morturay: ja chapu jak by to slo, ale neverim ze je to pruchozi. Ukazu jim smyslenou kupni smlouvu na neexistujici osobu - rekneme dva dny po koupi. Oni mi reknou: ale ten clovek neexistuje. A ja jim reknu: ale on mi dal tyhle udaje a podepsal se. A co bude dal? Odlozeny pripad??? Pak den pred prihlasenim reknu: To je nahoda, to auto jsem zase koupil zpatky od jednoho typka! Tady je kupni smlouva! A oni reknou: ale tenhle clovek TAKY neexistuje! A ja reknu: ale jak ja - obycejny clovek - mam vedet ze jeho identita je falesna???

Uz me to prestava bavit furt tady psat tyhle vymysleny pribehy, pripadam si jak v Aktech X...
19:28:13
17.09.2008
mortuary
Sita 17.09.08 07:44:25 napsal:

morturay: CKP nemuze provadet kontroly kdyz nevi komu se to auto prepsalo

ČKP může nahlížet do registru vozidel.

Sita 17.09.08 07:44:25 napsal:

Ja tvrdim, ze kdyz autem nejezdis, tak neexistuje - diky dire v systemu - moznost jak dokazat a vymahat placeni povinnyho ruceni.

Novela č. 137/2008 Sb., zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti provozu vozidla.

Novela výslovně stanoví, že vozidlo musí být pojištěno, i když není používáno.

Sita 17.09.08 10:05:41 napsal:

petr s: pokuty je pekna vec, ale kdo a od koho je muze vymahat? jak uz jsem rekl: na ceste od puvodniho majitele k novemu majiteli se legalne muze vyskytovat X vlastniku, pricemz jednotlive prodejni smlouvy se neregistruji na zadnem urade (na rozdil treba od obchodovani s nemovitostma)... Takze z pravniho hlediska je skoro nemozny dokazat nekomu ze to auto bylo 3 roky jeho... A pokut chteji udelit pokutu tak oni musi dokazat ze to bylo tvoje - ne ty, ze to to tvoje nebylo...

Z magistrátu pošle předvolání poslednímu majiteli zapsanému v registru vozidel a doložením kupní smlouvy prokáže prodej vozidla.

Magistrát pošle předvolání majiteli uvedeném v kupní smlouvě, ten předloží kupní smlouvu kde jsou údaje o dalším majiteli.

A tak se legislativně pokračuje ke skutečnému majiteli.
11:24:19
17.09.2008
petr s
-> Sita: úředník na magistrátě a poslal hned předvolání A mají nařízeno hledat namátkově vozidla která nejsou pojištěna
11:14:44
17.09.2008
Sita
petr s: a kdo to chtel vysvetlit? Urednice na magistrate? Ta prece jen kouka na to, ze ji ukazujes platnou pojistku... O historii pojisteni se nema co zajimat...

Ale je to vas problem - je jasny, ze je lepsi platit nez neplatit, protoze pak se nikdo na nic nepta. Otazka je jestli ma smysl platit. Ja rikam, ze pokud je legislativa tak jak je, ze je to nesmysl.

Bud musi do technicaku udelat vic kolonek pro "VOZIDLO ODHLASENO NA" (nevim ted presne jak se to jmenuje) nebo chtit aby kazda zmena majitele byla oznamena na urade...
10:14:58
17.09.2008
petr s
-> Sita: Tak mě vysvětli proč chtěli při převodu na nového majitele vysvětlit že nebylo vozidlo pojištěné 5 měsíců po dobu opravy po havarii?
10:07:07
17.09.2008
Sita
petr s: bavim se porad o stavu registrace vozidla v poloprevodu...
10:05:41
17.09.2008
Sita
petr s: pokuty je pekna vec, ale kdo a od koho je muze vymahat? jak uz jsem rekl: na ceste od puvodniho majitele k novemu majiteli se legalne muze vyskytovat X vlastniku, pricemz jednotlive prodejni smlouvy se neregistruji na zadnem urade (na rozdil treba od obchodovani s nemovitostma)... Takze z pravniho hlediska je skoro nemozny dokazat nekomu ze to auto bylo 3 roky jeho... A pokut chteji udelit pokutu tak oni musi dokazat ze to bylo tvoje - ne ty, ze to to tvoje nebylo...
08:37:02
17.09.2008
petr s
-> Sita: Za polopřevod máš pokuty níže kdy není vozidlo pojištěno
08:11:10
17.09.2008
Sita
petrs: sezonni pojisteni? takze to neni pripad poloprevodu?
08:03:18
17.09.2008
petr s
-> Sita: Měl sezonní pojištění
07:44:25
17.09.2008
Sita
morturay: CKP nemuze provadet kontroly kdyz nevi komu se to auto prepsalo... Samozrejme, ze pokud je auto v poloprevodu tak s nim nejakou dobu jezdit muzes (asi 8dni) a musis mit povinny - to pro pripad silnicni kontroly, nehody, atd... v tomhle zadna dira neni - proste povinny mit musis. Ja tvrdim, ze kdyz autem nejezdis, tak neexistuje - diky dire v systemu - moznost jak dokazat a vymahat placeni povinnyho ruceni... Sam mam v poloprevodu uz nekolik let 2 auta a mel jsem tak i podval. Podval jsem loni sprovoznoval a nikdo ani neceknul...

Dukaz, ze ten podval byl od r. 2004 v poloprevodu bez pojistky vam mue dat idawe - kupoval jsem to od jeho znamyho...
07:39:11
17.09.2008
Sita
petrs: proto ze to auto mel prepsany na sebe a pritom neplatil pojistku?
06:11:39
17.09.2008
mortuary
Sita 14.09.08 19:29:20 napsal:

mortuary: to je zni sice dobre, ale poloprevod neni plne overena operace, tj. ja klidne muzu auto odhlasit na tebe, napsat si nejakou fiktivni smlouvu a tobe pak vzniknou pekny problemy dokazat ze to tak neni... (ja budu mit problemy vetsi, ale to ted nnei dulezity)

Urednici jsou si toho nejspis vedomi, proto v praxi po tobe nikdo v tom obdobi platit pojistku nechce... ve finale: pojistovna na ktery puvodni majitel auto odhlasi si ani nezaznamenava udaje o novem majiteli. Proto ta asi tezko muze pak nekoho obesilat s penalem... A magistrat? Tomu staci, ze pri prihlasovani se predlozi pojistka platna. Vubec se nezkouma, jestli se plati teprve den nebo rok... Takze je to proste dira v systemu a proto by mne zajimalo, kdo shadowovi tu obsilku poslal...

Jak rikam, prihlasit auto si muze i uplne jina osoba nez na kterou je to odhlaseny od prechoziho majitele... Proste v tom mezidobi vznika trochu problem, protoze auto v podstate nema zadneho majitele.

Pokud napíšeš fiktivní smlouvu a příjde se na to, budeš to muset stejně doplatit.

Takže podle tebe, když koupím auto a nedokončím převod mohu jezdit bez uzavřeného povinného ručení (díra v systému).

Jinak už to tu píšu potřetí: majitel auta je uveden v kupní smlouvě, vždy je někdo majitelem (osoba vedená v registru vozidel nemusí být majitel).

Stát nic nedohledává ten jen vytvořil legislativu, kontroly v registru provádí ČKP.
20:02:44
14.09.2008
petr s
-> Sita: Tak proč platil známej 7000 pokutu že nemá pojištěné auto?
19:39:03
14.09.2008
Sita
a dalsi vec: proc by se stat zamestnaval dohledavanim a dokazovanim pripadu ze nekdo neplati pojisteni, kdyz z toho nic nema? Ty penize chybi pojistovnam, ale ktery presne kdyz s tou minulou uz majitel smlouvu ukoncil a s jinou jeste neuzavrel? Centralni registr by sice tu mezeru poznat mohl, a hlasit to uradum, ale zatim nic takovyho nedela. Asi proste proto, ze ty penize holt nechybi statu, tot moje vysvetleni...
19:29:20
14.09.2008
Sita
mortuary: to je zni sice dobre, ale poloprevod neni plne overena operace, tj. ja klidne muzu auto odhlasit na tebe, napsat si nejakou fiktivni smlouvu a tobe pak vzniknou pekny problemy dokazat ze to tak neni... (ja budu mit problemy vetsi, ale to ted nnei dulezity)

Urednici jsou si toho nejspis vedomi, proto v praxi po tobe nikdo v tom obdobi platit pojistku nechce... ve finale: pojistovna na ktery puvodni majitel auto odhlasi si ani nezaznamenava udaje o novem majiteli. Proto ta asi tezko muze pak nekoho obesilat s penalem... A magistrat? Tomu staci, ze pri prihlasovani se predlozi pojistka platna. Vubec se nezkouma, jestli se plati teprve den nebo rok... Takze je to proste dira v systemu a proto by mne zajimalo, kdo shadowovi tu obsilku poslal...

Jak rikam, prihlasit auto si muze i uplne jina osoba nez na kterou je to odhlaseny od prechoziho majitele... Proste v tom mezidobi vznika trochu problem, protoze auto v podstate nema zadneho majitele.
18:26:26
14.09.2008
mortuary
-> Sita: Platit povinné ručení je povinnost majitele tzn. nezáleží jestli auto na sebe v evidenci vozidel nechal přepsat. Od podpisu kupní smlouvy na tebe přechází všechny povinnosti a zprošťují tak původního majitele.
08:26:17
14.09.2008
Sita
shadow: dobre, promin to podezreni... ja jen ze uz podobnyho zastrasovani je vsude tolik, ze uz jsem se neudrzel... Ted uz jsem chladnej... Jinak pred nekolika lety sel prepis i bez TK, takze je mozny ze ses jinej pripad. Ale uz nekolik let musi TK na prepis bejt, tak proto ti nemuzou pokutovat... A kdo ti to vlastne poslal? pojistovna nebo magistrat?
08:09:54
14.09.2008
Shadow_
-> Sita: a nechápu proč bych měl strašit je mi u prdele jetsli platíte nebo ne jen sem napsal co se mi stalo nic víc nikoho nenutím tak vychladni.
08:03:36
14.09.2008
Shadow_
-> Sita: najdu a hodím sem je to pět let zpět a vím kde ho mám
07:45:23
14.09.2008
Sita
Shadow: tomu neverim ani nahodou :))))) Jestli ty platis a chces aby ostatni taky, tak tady ale nestras obalkou. A jestli ti obalka opravdu prisla, tak mozna od nejakyho pomatenyho uradu, v tom pripade se bran. Co kdybys ten dopis nafotil a hodil sem? ;)
07:43:20
14.09.2008
Sita
pajak: v poloprevodu se zadna pojistka neplati. V zakonech je bordel - mozna existuje nejakej limit pro dokonceni prevodu, ale treba u nas to neprevedou dokud neni TK. Takze mi bylo z magistratu receno, ze mam prej prijit az auto TK mit bude... Mam v poloprevodu uz vic aut, nejstarsi us asi 3 roky... Kdyz by dovolili prevody bez TK, tak by mohli pak obesilat, ale jinak bych se toho nebal... Ted nedavno jsem prepisoval podval, kterej byl v poloprevodu asi 3 roky, pricemz navic jeste asi 2roky na nekoho jinyho a nerekli nic.
07:20:43
14.09.2008
Shadow_
i když je auto v olopřevodu tak se pojistka platit musí. Vím to protože se mi stalo že jsem měl auto v polopřevodu a neplatil jsem povinný a za tři roky mi přišla pěkná obalka a vzapětí pokuta.
21:14:45
13.09.2008
mat913
Tak podle informací z úřadu povinnost přihlásit auto v polopřevodu zatím v zákoně není.Mám jich asi 6 a fyzicky už neexistujou.S jedním jsem přes rok jezdil,ale samozřejmě se zaplaceným ručením na moje jméno.Dnes už by s tím mohl být problém,protože nově se označuje při odhlášce platnost ORV.
22:21:33
12.09.2008
petr s
-> pajak: Ale neboj se tolik to nedělá tady máš sazby za každý den co je vozidlo nepojištěno Tak si to lehce spočítáš

A tady je ta tabulka

„Příloha k zákonu č. 168/1999 Sb.

Výše denní sazby podle druhu vozidla pro účely § 24c odst. 2

Druh vozidla Denní

sazba v Kč

1. motocykl s objemem válců motoru do 350 cm3 20

2. motocykl s objemem válců motoru nad 350 cm3 30

3. osobní automobil s objemem válců motoru do 1850 cm3 50

4. osobní automobil s objemem válců motoru nad 1850 cm3 70

5. autobus 160

6. nákladní vozidlo s největší přípustnou hmotností do 12 000 kg nebo přípojné vozidlo

s největší přípustnou hmotností nad 3500 kg do 10 000 kg 130

7. tahač nebo jiné nákladní vozidlo s největší přípustnou hmotností nad 12 000 kg nebo

přípojné vozidlo s největší přípustnou hmotností nad 10 000 kg 300

8. speciální vozidlo 80

9. přípojné vozidlo s nejvyšší přípustnou hmotností do 3500 kg 30

10. zemědělský nebo lesnický traktor a jejich přípojné vozidlo 40

11. ostatní vozidla 60“.

tj. sazby za neplacení pojistného
22:14:11
12.09.2008
Magiver
-> pajak: Te veselé obálky bych se obával - doneslo se mi, že známému přišlo předvolání někam (nevím už kam) aby vysvětlil proč neplatil povinné, jinak by prý dostal pokutu 20tisíc.

Je to sice jen z doslechu, ale něco pravdy na tom být může...
18:48:47
12.09.2008
mortuary
-> pajak: Pokud jsi majitelem vozidla, vyplývá pro tebe povinnost platit povinné ručení.
01:25:14
12.09.2008
pajak
je teda nějaká povinost auto vyřadit z evidence nebo ho jít přihlásit když už je na mě napsaný? co kdybych to nechal jak to je? pojistku platit nemusím tak mě to zatím tak netrápí. dík
01:19:54
12.09.2008
pajak
Ale už je to asi 2 roky a nic se neděje tak nevim jestli mam čekat nějakou veselou obálku
07:42:00
11.09.2008
Mr.Lumpy
jediný co mne napadá je ji buď nechat ukradnout a nebo se musíš pokusit najít někoho kdo si riskne napsat ti potvrzení ekolikvidace
06:30:19
11.09.2008
Evž@
-> pajak: To máš asi problém....auto už máš někde vě šrotě a jestli sis neobstaral potvrzení o likvidaci tak ti to nikdo asi nezruší.....
01:34:57
11.09.2008
pajak
koupil jsem škodovku, pův. majitel ji na mě přepsal, ale já už jsem ji na sebe nepřihlašoval, takže je v polopřevodu a pojistku neplatím. Mezitím jsem ji rozprodal na ND a zbytek je ve šrotu. Jenže není zrušená, ani v depozitu, tak by mě zajímalo jestli je nějaká povinost auto vyřadit z evidence. Dík
Extreme Tyres