Přepis =? výmaz čísla motoru

prohledat
14 příspěvků (zobrazeno 1 až 14) od 26.07.2008 do 27.07.2008, založil/a Nepér
řadit dle data
13:31:31
27.07.2008
StepaNoFUN
-> Sheaf: Otázkou je, jestli Ti vymazali číslo motoru, nebo jestli jenom není uvedený v techničáku. V případě, že Ti vydávali novej velkej techničák, tak v něm už ani kolonka pro číslo motoru není. Ale ve složce i v databázi je pořád uvedený a tudíž když policajt bude chtít a bude si to auto ověřovat, tak mu to řeknou včetně čísla motoru. Týhle situaci se vyhneš jedině tím, že ho opravdu necháš vymazat.
11:29:45
27.07.2008
StepaNoFUN
-> Nepér: V tom případě asi následující postup. Necháš si od Babičky napsat plnou moc k odhášení auta na sebe (myslím si, že je blbost tahat babičku na úřad. Plná moc nemusí bejt ověřená), případně si mezi sebou napíšete kupní smlouvu. Nemusí na ní bejt cena, ani nic podobnýho. Stačí jenom prodávající, kupující, typ auta, registrační značka (původní SPZ), VIN... Potom jejím jménem vyplníš "Žádost o zápis změn údajů v registru silničních vozidel" s tím že do "žádá o provedení změny:" napíšeš "odhlášení na nového majitele" a svoje jméno, adresu a RČ. Potom svým jménem vyplníš "Přihláška k registraci vozidla do registru silničních vozidel", (na druhý stránce máš kolonku poznámky a tam napíšeš že žádáš výmaz čísla motoru) dojedeš s autem na STK, kde si necháš udělat evidenčku na svoje jméno, uzavřeš si povinný ručení (babička se může vzdát bonusů z pojistky ve tvůj prospěch - to se domluv s pojišťovákem) a se všema těmadle papírama vyrazíš na Městskej úřad vystát si frontu. Takže ještě jednou - Osvědčení o registraci vozidla část I (malej techničák), ORV část II (velkej techničák), 2 žádosti (odhlášení, přihlášení), plnou moc k odhlášení, evidenčku na Tvoje jméno a povinný ručení (od povinnýho ručení už máš jako doklad jenom zelenou kartu. Nezapomeň si ji podepsat.). Občas ještě chtěj kartu od emisí. Ale to většinou jenom když měníš RZ. Takhle by to mělo bejt bez problémů. Jestli jsem na něco zapoměl (nebo jsem to napsal nesrozumitelně), tak mě někdo doplňte.
11:17:34
27.07.2008
Sheaf
Ja sem prihlasoval Rapo pred rokem a vymazali mi ho automaticky nic sem neplatil a ani sem o to nezadal...
21:53:16
26.07.2008
Nepér
Nechci tam ani číslo novýho motoru. Starej si nechám, jako factory backup, kdyby náhodou. Novej motor je teprve na obzoru, takže v autě ještě nějakou dobu bude původní. Ještě bude třeba vyřídit pojištění a tak... sem to nikdy nedělal, mám auto napsaný na babičku :)
13:00:39
26.07.2008
StepaNoFUN
-> Nepér: Tak v tom případě je to výměna motoru téhož typu a pokud si teda při přepisu požádáš o výmaz čísla motoru, tak je to bez problémů a legálně. Jenom bys měl podle zákona po výměně motoru mít znova emise na ten motor, kterej jsi tam namontoval. (Většina lidí se na to stejně vykašle, protože emisní kartu při kontrole ukazovat nemusíš) Ale motor musíš měnit až když to číslo bude vymazaný. Při převodu na jinýho majitele po tobě budou chtít evidenčku a pokud tam bude jinej motor než je v TP, tak Ti ji těžko někdo napíše. Jinak jde vymazat číslo motoru i bez převodu na jinýho majitele, ale to po Tobě chtěj nějakej doklad (kupní smlouva, faktura) od toho motoru, kterej jsi tam dal, ty nový emise a evidenčku... Potom Ti tam napíšou do TP číslo novýho motoru, případně Ti ho vymažou pokud budeš chtít (Volba je na Tobě. Záleží co napíšeš do žádosti). Ale každopádně je to při převodu jednodušší, na nic se neptaj a prostě to udělaj...
10:53:40
26.07.2008
Nepér
Bude to 781.136 za jinou 781.136, v tom problém nemám.
10:28:26
26.07.2008
MOLSO
-> Stepan FUN: to je bordel .... aj tak si dam do 105ky 120 motor :) a ked ma naseru tak aj 120 LS 10 40
10:06:56
26.07.2008
StepaNoFUN
-> MOLSO: No pokud to někdo před 4 roky udělal opravdu legálně (tj. Zapsaná změna typu motoru) tak s tím problémy nebudou. Ale pokud to udělali tak, jak se to běžně dělalo - tj. v techničáku je napsáno výměna motoru téhož typu, tak by po výmazu čísla mohli mít kecy. Chce to potom mít kopii velkýho techničáku (pokud se vydává novej za popsanej) ve kterým kdysi napsali, že motor toho a toho čísla je stejného typu jako původní... Případně je ještě jedno řešení... Pokud na bloku bude jakýkoli číslo končící správným číslem za lomítkem (a nebude ta úpraa bít vyloženě do očí), tak po tom nikdo pátrat nebude. Zajímá je jenom číslo za lomítkem, který určuje typ. Například mám doma motor 742.13 (Š130) s číslem z LS (tuším že /7, ale jistej si teď nejsem)... Na technický bez problémů...
09:43:30
26.07.2008
MOLSO
-> Stepan FUN: a ked to niekto vymenil napr pred 4 rokmi ... dal do 105ky legalne 120 LS tak s tym bude mat tiez prusery na STK ???
09:31:43
26.07.2008
StepaNoFUN
Při přehlašování auta si do poznámek na konci žádosti dopíšeš: "Žádám o výmaz čísla motoru" a oni Ti ho při převodu zrušej. Zaplatíš akorát o 50kč víc... Ale pozor... Pokud s tím pak přijedeš na technickou, tak kontrolujou typ motoru. Nedávno jsem měl docela problémy s motorem 742.12 (Š120) namontovaným místo 742.10 (Š105). Dneska už totiž neplatěj ty prohlášení automobilky, že je to volně záměný i typově...
06:31:50
26.07.2008
David29
-> Nepér: Pokud to neni z kraje na kraj, tak jo...
00:58:18
26.07.2008
Nepér
Jé, té ňáký složitý :D a doufám, že mi zůstanou značky...
00:56:05
26.07.2008
Nwkt
Požádat
00:55:23
26.07.2008
Nepér
Když s babičkou přepíšeme auto z ní na mě, zmizí číslo motoru samo, nebo je třeba o to nějak požádat?
Extreme Tyres