-> Slavek: Je to už o kapánek lepší, ale....
"že se mu nelíbí když někdo úmyslně a vědomě dělá na silnici bordel a přestupky ...."
Asi každej, pro koho je ježdění denní nutnost ti potvrdí, že banální překročení paušálního rychlostního limitu v místě, kde je minimální provoz a nikoho tím neohrozíš nebo spousta dalších maličkostí není to, co způsobuje na silnici "bordel". To, co způsobuje ten skutečnej bordel je zákonem těžko postižitelný a obtížně vynutitelný. A už vůbec to nemůže ohlídat demotivovaná banda "pomáhačů/ochranářů&
quot;, která dokonce nemá ani tak samozřejmou pravomoc, jako posuzovat dopravní přestupek s přihlédnutím k situaci při jeho spáchání (jako jinde ve světě a do nedávna i u nás). Fakt jenom asi minimum řidičů bude hudrovat, že někdo kdo jede přes limit, je ohrožuje. btw: zákon 411 v celý svojí debilitě několik měsíců hodnotil špatný parkování jako bodovanej přestupek - to je pro někoho, kdo prostě někam jet autem musí, doslova noční můra - dopravní obsluhy "modrejch zón" v praze asi potvrděj. Sám jsem dostal flastr za zákaz zastavení několik dní po demontáži tohodle nesmyslu z bodovanejch přestupků. O tom, jestli je projetí STOPky krokem uprostřed noci v liduprázným městečku zločinem za x tisíc a nějakej ten bod taky asi nemá cenu polemizovat a nemá smysl opakovat, že ten policajt, kterej mi za to dal jenom symbolický 300stovky pokuty (a žádnej bod) si zaslouží pochvalný mručení navzdory tomu, že se svým jednáním dopustil trestnýho činu

Stejně tak blahořečím světlou vyjímku z řad MP Praha, kterej mi za otočení se na "zákazu otáčení" (kteroužto značku jsem prostě přehlýd), napařil jenom 200 (a opět bez bodu) s tím, že "jako" šlo jenom o prohřešek proti vodorovnýmu značení :) David mi to asi bude mít za zlé, ale asi v jednom z těch případů, jsem se nedožadoval trestu v plné výši podle zákona

A tak bych moh pokračovat dál a dál. Chápu, že pro někoho, kdo si svoje služební cesty plánuje tejden dopředu a má možnost vyrážet s dostatečnou časovou rezervou asi není problém koncentrovat se na všech nesmysly diktovaný zákonem o provozu na pozemních komunikacích a pravděpodobnost, že ho během třeba 10ti let někdo na silnici bude pokutovat je minimální. Existují ovšem joby, kde už před půl hodinou bylo pozdě, každá minuta se počítá a o nějakým plánování tras si můžeš jenom zdát. Nedávno jsem tady popisoval historku, kdy se autu přede mnou na dálnici utevřela v předu haubna a panáček to v plný rychlosti zaflekoval, chyběli centimetry a moh jsem bejt zase o pár bodů lehčí. Ne, tohle je regulérní válka pomatenců proti zdravýmu rozumu, ve který nemám morální problém použít jakoukoliv zbraň vyjma chemických či bakteriologických :)