skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Obnovení zrušeného Tp
Takže ono období je 1.7.2001-30.4.2004 ..... ach jo:(
-> petr s: Tak je otázka o jaké přesné období se jednalo. Mám tu dva vozy, kompletní v původním stavu včetně agregátů, s původními neustřiženými doklady (CS) a s ohledem na bývalý výmaz nebo převedení z registru do jiného státu to zpět na papíry nikdo nechce dát. Ani přes "cestičku, kde by šlo zapsat velorex mezi autobusy".
-> m8rinek: V minuosti bylo krátké období před novelizací zákona č.56/2001Sb., kdy vozidlo trvalým vyřazením TZ neztratilo.
-> mafes: zkusim, nicméně se snad do tý doby dostanu s TP na inspektorát...
-> m8rinek: taky mám jedno auto, je zrušené a nemá to střihnutý rožek velkého TP, údajně pokud nebude žádná změna - stejná kára, číslo motoru a barva, tak by to mělo jít obnovit, ale do důsledku jsem nezkoumal, tudíž JPP...
-> m8rinek: Potvrzuji, známý si tak pár let z5 obnovil TP. Zkus mi to kdyžtak kolem středy připomenout a zeptám se ti na info 

-> petr s: přesně o tomhle mluvim, nevíš kde hledat info?
-> m8rinek: Je tam asi rok co to jde znovu přihlásit ale přesně nevím o který se jedná
A to si myslíte, nebo je to podloženo nějakým paragrafem? Já tohle info mam od váženýho člena nějakýho veteránskýho spolku. Je to sice JPP, ale malá naděje tim vznikla. Jde o to jedno období, kdy byl vyvinut nátlak na rušení TP, nicméně nebyl depozit, který byl zaveden od roku 2000...
-> m8rinek: Vyřazený TP nelze obnovit.
Pouze veteránský průkaz, přestavba nebo "přestavba".
Pouze veteránský průkaz, přestavba nebo "přestavba".
Pokud se nepletu nelze - jedina moznost je sehnat jiny platny technicak (moc jich asi nebude) nebo na veteransky znacky.
V rodině máme motocykl konkrétně Jawa-ČZ 350/354 rok 1958, bohužel má zrušený TP, jenomže z doby kdy ještě neexistovala možnost depozitu, přesně 2.12. 1999. Jde mi o ověření informace, že takový TP by měl jít obnovit, případně by mi pomohl odkaz na nějaký paragraf zákona, kde bych si tuto informaci ověřil.
Díky
Díky