Tomaso435 23.10.10 19:14:02 napsal:
→ Domajz: kvuli takovej volum jako ste vy co to
přehlašujete ze dne na den dělaj tyhle kurevský upravy,,,zachvíáli
zakážou i tohle… a to jen kvui vám..... kdyby ste to všechno dělali tak
jak se to správně má tak tu možná nebyla ani ekodaň a ty plečky by se
zlikvidovaly samy od sebe..........
Hele fesaku, ja mel dycky auto radne prihlaseny, ted mam 4. auto a nikdy jsem nemel problem, nikdy jsem ani nejezdil s autem v odhlasce, jeste ten den koupe jsem je prihlasoval. Ale zmrdi zakony si vyzaduji zmrdi reseni, to je vse.
Asi ti to nedoslo, ale to prehlasovani ze dne na den se zacalo delat az po zavedeni zakona, takze je to reakce na nej, logicky zakon nemuze byt reakci na todle. Jak rikam, pokud si chces platit eko, klidne si ho plat, ja ho platit nechci...
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Auto v odhlasce
prohledat
20 příspěvků (zobrazeno 1 až 20) od 10.10.2010 do 24.10.2010, založil/a Zeke-ten šestý
09:01:01
24.10.2010
24.10.2010

Domajz
19:14:02
23.10.2010
23.10.2010

Tomaso435
-> Domajz: kvuli takovej volum jako ste vy co to přehlašujete ze dne na den dělaj tyhle kurevský upravy,,,zachvíáli zakážou i tohle... a to jen kvui vám..... kdyby ste to všechno dělali tak jak se to správně má tak tu možná nebyla ani ekodaň a ty plečky by se zlikvidovaly samy od sebe..........
23:22:45
21.10.2010
21.10.2010

Domajz
Pokud je auto v polopřevodu
(odhlášené na někoho) tak ho logicky nelze dát opět do polopřevodu,
protože už v něm je. Ovšem pokud je na tebe odhlášené, tak ty ho
můžeš stihnout zase prodat dál a on si ho na sebe může přihlásit
i když je to odhlášené na tebe.
Aha takze ja budu v odhlasce, "prodam" to dedovi, ten to na sebe napise (bez dalsi odhlasky na nej) a pak to akorat zase prepisu na sebe.
Ano s dedulou jsme v jednom meste, ale s potencionalnim prodejcem ne.
Tomaso435 21.10.10 14:05:33 napsal:
→ Domajz: trochu vokatý ne ?
-> Tomaso435: tak vokaty to mozna je, ale neni to protizakonny, tak co... nebo se snad mejlim? Muj/dedkuv majetek, je muj a dedkuv majetek a ten si muzem odhlasovat/prihlasovat na sebe pravidelne treba kazdej tejden, a ostatnim je hovno po tom, jak ja se svym majetkem zachazim.
A taky nevim o jakym podvodu to mluvis. Kdyz ses blbej tak si 10 000,- eko zaplat, ja platit nechcu.
Jak uz jsem rekl, kazdymu muze byt uplne jedno jak si se svym majetkem zachazim a pokud budu chtit, muzu ho denne prepsat treba 100x.
A uz vubec nevim koho tady chces zavirat. Se hod laskave do klidu. Zjisti si nejdriv vyznam slova podvod aby sis priste nepletl pojem a prujem.
§ 2 odst. 3, zak. c. 40/1964 sb. - "Vse je dovoleno, co neni vyslovne zakazano"
najdi mi pravni upravu, ktera zakazuje prepsat auto v tentyz den jeste na jinou osobu a prepisu to auto az den nasledujici...
(odhlášené na někoho) tak ho logicky nelze dát opět do polopřevodu,
protože už v něm je. Ovšem pokud je na tebe odhlášené, tak ty ho
můžeš stihnout zase prodat dál a on si ho na sebe může přihlásit
i když je to odhlášené na tebe.
Aha takze ja budu v odhlasce, "prodam" to dedovi, ten to na sebe napise (bez dalsi odhlasky na nej) a pak to akorat zase prepisu na sebe.
Ano s dedulou jsme v jednom meste, ale s potencionalnim prodejcem ne.
Tomaso435 21.10.10 14:05:33 napsal:
→ Domajz: trochu vokatý ne ?
-> Tomaso435: tak vokaty to mozna je, ale neni to protizakonny, tak co... nebo se snad mejlim? Muj/dedkuv majetek, je muj a dedkuv majetek a ten si muzem odhlasovat/prihlasovat na sebe pravidelne treba kazdej tejden, a ostatnim je hovno po tom, jak ja se svym majetkem zachazim.
A taky nevim o jakym podvodu to mluvis. Kdyz ses blbej tak si 10 000,- eko zaplat, ja platit nechcu.
Jak uz jsem rekl, kazdymu muze byt uplne jedno jak si se svym majetkem zachazim a pokud budu chtit, muzu ho denne prepsat treba 100x.
A uz vubec nevim koho tady chces zavirat. Se hod laskave do klidu. Zjisti si nejdriv vyznam slova podvod aby sis priste nepletl pojem a prujem.
§ 2 odst. 3, zak. c. 40/1964 sb. - "Vse je dovoleno, co neni vyslovne zakazano"
najdi mi pravni upravu, ktera zakazuje prepsat auto v tentyz den jeste na jinou osobu a prepisu to auto az den nasledujici...
22:16:24
21.10.2010
21.10.2010

Tomaso435
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : tady to je myslim jedno ale aby na uřadě to napsal na sebe a na něj a pak na sebe a nevim na koho dalšího během jednoho dne, to bych ho za to zavřel za podvod a je to
22:09:39
21.10.2010
21.10.2010

Jarda/felda
-> Pivodak: dokud tě nechytí
pži odhlášce se odevzdává malej techničák 

16:09:28
21.10.2010
21.10.2010

dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Tomaso435: Vokatý to je, když si to tady někdo napíše do inzerce. 

14:05:33
21.10.2010
21.10.2010

Tomaso435
-> Domajz: trochu vokatý ne ?
10:31:12
21.10.2010
21.10.2010

Domajz 20.10.10 23:26:00 napsal:
(...) tudiz ja, ktery jsem uvedeny v odhlasce, sepisu s dedkem kupni smlouvu, odhlasim to na nej (...)Až na tuhle část ano. Přečti si pozorně, co je napsáno o pár řádků níž. Pokud je auto v polopřevodu (odhlášené na někoho) tak ho logicky nelze dát opět do polopřevodu, protože už v něm je. Ovšem pokud je na tebe odhlášené, tak ty ho můžeš stihnout zase prodat dál a on si ho na sebe může přihlásit i když je to odhlášené na tebe.
Jinak dohlášení bys měl teoreticky dokončit tuším do 10ti dnů od odhlášení na tebe, ale to stejně nikdo nedodržuje, protože za to ještě nikdo nezačal dávat žádný postihy, na úřadě to neřešej.
Pokud potom budeš mít od děduli plnou moc k převedení auta na tebe a bydlíte ve stejném okrese, tak už žádný polopřevod z něj na tebe dělat nemusíš. Prostě uděláš celý převod najednou, protože s plnou mocí budeš jednat za obě strany. Polopřevod se dělá jen v případě, že to každý z účastníků řeší na svém úřadě jednotlivě.
(...) tudiz ja, ktery jsem uvedeny v odhlasce, sepisu s dedkem kupni smlouvu, odhlasim to na nej (...)Až na tuhle část ano. Přečti si pozorně, co je napsáno o pár řádků níž. Pokud je auto v polopřevodu (odhlášené na někoho) tak ho logicky nelze dát opět do polopřevodu, protože už v něm je. Ovšem pokud je na tebe odhlášené, tak ty ho můžeš stihnout zase prodat dál a on si ho na sebe může přihlásit i když je to odhlášené na tebe.
Jinak dohlášení bys měl teoreticky dokončit tuším do 10ti dnů od odhlášení na tebe, ale to stejně nikdo nedodržuje, protože za to ještě nikdo nezačal dávat žádný postihy, na úřadě to neřešej.
Pokud potom budeš mít od děduli plnou moc k převedení auta na tebe a bydlíte ve stejném okrese, tak už žádný polopřevod z něj na tebe dělat nemusíš. Prostě uděláš celý převod najednou, protože s plnou mocí budeš jednat za obě strany. Polopřevod se dělá jen v případě, že to každý z účastníků řeší na svém úřadě jednotlivě.
10:23:12
21.10.2010
21.10.2010

-> rsvancara 12.10.10 09:17:57: Však samozřejmě, nikde není daný, že ho na sebe nemůže přihlásit někdo jiný. A u nás platí, že co není zakázáno... 

23:47:34
20.10.2010
20.10.2010

Pivodak
-> ZdeněkH: legálně chci se tak trošku vyhnout eko dani
23:45:15
20.10.2010
20.10.2010

ZdeněkH - zrušená registrace
-> Pivodak: Legálně nebo ne? Já jezdil s autem v odhlášce půl roku a krom jednoho zastavení a brblání od flojdů nic ani baba na dopravce nic neřekla
23:42:49
20.10.2010
20.10.2010

Pivodak
dá se s autem v odhlášce jezdit jak dlouho?
23:26:00
20.10.2010
20.10.2010

Domajz
takze panove dam teoreticky model, mam duchodce se ZTP, bohuzel jeste nevi o tom, ze ho chci zneuzit :P, ale prodej autmobilu specha..tudiz je mozne nasledujici?: auto od puvodniho majitele necham odhlasit na sebe,uzavru pojistku, taky na svy jmeno, auto privezu domu, a pak v klidecku vyrazim za dedulou s flaskou, ze jako bych to pres nej potreboval protahnout, on souhlasi, tudiz ja, ktery jsem uvedeny v odhlasce, sepisu s dedkem kupni smlouvu, odhlasim to na nej, a nasledne prepisu, potom sepisu s dedkem novou kupni smlouvu a auto opet odhlasim na me jmeno a nasledne prepisu bez ekodane..chapu to dobre? Je mi jasne ze se muze vynechat to prvni odhlaseni na me jmeno, jenze kdyz to specha a dedula jeste nic netusi a bude chvili trvat nez ho presvedcim, tak by to tak mohlo stacit ne?
09:17:57
12.10.2010
12.10.2010

rsvancara
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : ještě je možné to, že auto, který je v odhlášce jde přehlásit na třetí osobu, pokud má kupní smlouvu s tím, na koho je ta odhláška napsaná.
Čili pan Novák prodá auto panu Navrátilovi a na toho napíše odhlášku.
Pan Navrátil prodá auto panu Kocourkovi (sepíše s ním kupní smlouvu)
Pan Kocourek přijde na evidenci vozidel, dá do okýnka žádost, techničák s odhláškou na pana Navrátila a kupní smlouvu s panem Navrátilem a majitel, na kterého se to dohlásí bude pan Kocourek :-)
Větší volnost už snad ani nelze požadovat :-)
Čili pan Novák prodá auto panu Navrátilovi a na toho napíše odhlášku.
Pan Navrátil prodá auto panu Kocourkovi (sepíše s ním kupní smlouvu)
Pan Kocourek přijde na evidenci vozidel, dá do okýnka žádost, techničák s odhláškou na pana Navrátila a kupní smlouvu s panem Navrátilem a majitel, na kterého se to dohlásí bude pan Kocourek :-)
Větší volnost už snad ani nelze požadovat :-)
09:10:48
11.10.2010
11.10.2010

Shadow_
-> Zeke-ten šestý: nepochopil jsem to že jak někdo si může auto přihlasit až někdo bude chtít prostě když si koupím auto tak ho snad na sebe přihlásím ne až za rok za dva. Navíc auto v odhlašce musí být pojistěné když není tak pokuta se vztahuje na člověka který je v odhlášce.Nebo poslední přihlášce když ten který je v odhlašce popře že to auto je jeho ale když s e poslední přihlašený dokaže prodejní smlouvou tak už je to bráno jako podvod toho kdo je napsaný v odhlašce takže další problém navíc.
Je zvláštní že každý nadává na každou vládu co tu kdy byla jaký je tam -hrozný bordel a kde si co si ale uvědom te si že to jsou lidi jako vy který si nepřihlašujou či neodhlašujou auta a dělají v nějakém systemu bordel.
Jinak předem říkám že nejsem politicky angažovaný jenom mě dožralo ta větička """ja ho chci odhlasit na nekoho jinyho (a ten dotycnej by si ho na sebe dohlasil az bude chtit on)…
Je zvláštní že každý nadává na každou vládu co tu kdy byla jaký je tam -hrozný bordel a kde si co si ale uvědom te si že to jsou lidi jako vy který si nepřihlašujou či neodhlašujou auta a dělají v nějakém systemu bordel.
Jinak předem říkám že nejsem politicky angažovaný jenom mě dožralo ta větička """ja ho chci odhlasit na nekoho jinyho (a ten dotycnej by si ho na sebe dohlasil az bude chtit on)…
21:47:09
10.10.2010
10.10.2010

-> Zeke-ten šestý: Auto, který je odhlášený už nejde víc odhlásit. Prostě už odhlášený je. Musí se dohlásit a pak ho zase můžeš odhlásit. 

20:43:53
10.10.2010
10.10.2010

Zeke-ten šestý
Takze nejdou 2 odhlasky za sebou?
20:27:15
10.10.2010
10.10.2010

Zeke-ten šestý
-> Hurdis: to je mi jasny, ze jde auto dohlasit na nekoho jinyho nez je v odhlasce, ale jde mi ot o, ze je auto treba odhlasene na me a ja ho chci odhlasit na nekoho jinyho (a ten dotycnej by si ho na sebe dohlasil az bude chtit on)....
20:25:04
10.10.2010
10.10.2010

Hurdis
-> Zeke-ten šestý: Pokud se v polopřevodu změní majitel ( i vícekrát ) lze převod dokončit na posledního platného majitele na základě doložených kupních smluv. Jinak se nic nemění.
20:21:53
10.10.2010
10.10.2010

Zeke-ten šestý
Zdarec....sem z toho jelen, ted mi jeden chlapik rikal, ze kdyz je auto na nekoho odhlasene a ten na koho to je odhlasene to proda ze to muze zase odhlasit na nekoho dalsiho....
Ja si myslel, ze kdyz to je odhlasene tak se to musi prepsat a pak jde zase odhlasit....
Ja si myslel, ze kdyz to je odhlasene tak se to musi prepsat a pak jde zase odhlasit....