Zrušení dovolený ze strany šéfa

prohledat
11 příspěvků (zobrazeno 1 až 11) od 08.08.2010 do 09.08.2010, založil/a rockboy

Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:

vyřešeno, díky

Zastavil:rockboy

řadit dle data
20:32:57
09.08.2010
rockboy
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : -> vhml: tak je to fajn, šéf rovnou nařídil náhradní termín, takže spokojenost na obou stranách

díky za postřehy
10:52:29
09.08.2010
vhml
Musí ti zaplatit náklady, takže není od věci si sehnat nějakou fakturu na dovolenou minimálně v austrálii :-d
12:38:19
08.08.2010
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> rockboy: Zaměstnavatel na to bohužel právo má a pokud se nepodřídíš, tak to může být považováno za neomluvenou absenci a může ti klidně i hrozit výpověď pro hrubé porušení pracovní kázně. Takže moc na výběr nemáš, pokud si chceš udržet svoji práci.
12:33:11
08.08.2010
rockboy
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : tak jestli bude mít levnější zaplatit dvěma lidem dovolenou (já jsem sice "jenom" na Slovensku, ale kolegyně jede do Itálie), tak to může zkusit
12:32:03
08.08.2010
rockboy
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : díky za otevření, ale na ZP už jsem se koukal, nejsem uplnej dement...

zkusim to uhrát, že na to prostě seru a požaduju náhradní termín prozkoušení.

podle mě je totiž závažný důvod onemocnění tolika lidí v týmu, že nedokáže napsat směny a ne nějaký posr. školení, když ví, že s timhle nikdo problém nemá...

prostě je to kokot
12:32:01
08.08.2010
Ještě by tě mohlo zajímat toto:

§ 218

(2) Jestliže zaměstnavateli brání v určení čerpání dovolené podle odstavce 1 překážky v práci na straně zaměstnance

uvedené v § 217 odst. 4 nebo naléhavé provozní důvody, je povinen určit tuto dovolenou tak, aby skončila nejpozději do konce

příštího kalendářního roku, není-li v odstavci 3 stanoveno jinak.

"naléhavé provozní důvody" mohou být i tebou uvedený audit, jestli že to dělá externí firma, tak jistě není v zájmu zaměstnavatele ji tam zvát dvakrát (a dvakrát jí platit) kvůli těm, co budou na dovolené.
12:27:05
08.08.2010
-> rockboy: on je pro tebe problém hlavně ten, že dovolenou má určovat zaměstnavatel (většinou se tak děje po dohodě se zaměstnance, ty si řekneš, kdy by jsi ji chtěl mít).

Takže mám více-méně smůlu, pak už jen můžeš po zaměstnavateli požadovat finanční náhradu za to, o co jsi přišel (již zaplacená dovolená, zálohy apod.)

Čerpání dovolené

§ 217

(1) Dobu čerpání dovolené určuje zaměstnavatel podle rozvrhu čerpání dovolené vydaného s předchozím souhlasem odborové organizace tak, aby si zaměstnanec mohl dovolenou vyčerpat zpravidla vcelku a do konce kalendářního roku, ve kterém právo na dovolenou vzniklo, pokud v tomto zákoně není dále stanoveno jinak. Při stanovení rozvrhu čerpání dovolené je nutno přihlížet k provozním důvodům zaměstnavatele a k oprávněným zájmům zaměstnance. Poskytuje-li se zaměstnanci dovolená v několika částech, musí alespoň jedna část činit nejméně 2 týdny vcelku, pokud se zaměstnanec se zaměstnavatelem nedohodne na jiné délce čerpané dovolené. Určenou dobu čerpání dovolené je zaměstnavatel povinen písemně oznámit zaměstnanci alespoň 14 dnů předem, pokud se nedohodne se zaměstnancem na kratší době.
12:11:09
08.08.2010
-> rockboy: no dobře, tak já si teda ten zákoník otevřu za tebe 4
12:10:20
08.08.2010
-> rockboy: nejlépe uděláš, když si otevřeš zákoník práce, jde volně stáhnout ze stránek MPSV.

Dovolenou ti může zaměstnavatel zrušit, pokud k tomu má závažný důvod, což tohle asi je. Pokud máš ale třeba už zaplacenou zahraniční dovolenou nebo by jsi ji musel zrušit v průběhu a vrátit se individuální dopravou, tak náklady nese zaměstnavatel.
12:07:55
08.08.2010
rockboy
jo a o tom školení/jazykovému auditu jsem se dověděl v pátek

vim že v případě zrušení dovolený musí zaměstnavatel uhradit náklady, jen chci vědět, jestli mě může stáhnout z jakýhokoliv důvodu nebo jen v krajním případě

dík
12:06:20
08.08.2010
rockboy
ahoj kluci, chci se zeptat, jestli mi může nadřízený zrušit už nahlášenou dovolenou...

dělám v hotelu a na den, kdy jsem už pryč (18.8. a žádanku o dovču jsem podal cca před měsícem) je nahlášený školení (nebo spíš audit) jak kdo je tam tom s jazykovou výbavou - dělá to externí firma a šéf nařídil, že se musí účastnit i lidi na dovolený - proto se chci zeptat, jestli mě může stáhnout z dovolený kvůli takovýhle kravině nebo jen kvůli hodně vážnejm věcem v zaměstnání

díky za názory a rady

Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:

vyřešeno, díky

Zastavil:rockboy

Extreme Tyres