v Tp zapsan majitel a provozovatel

prohledat
8 příspěvků (zobrazeno 1 až 8) od 16.10.2009 do 19.10.2009, založil/a Rider skoda
řadit dle data
08:16:07
19.10.2009
Luboš
-> Rider skoda: no tak si k tomu ještě normálně napíšete smlouvu, kde si tohle všechno ošetříš, ne?
10:18:15
18.10.2009
Rider skoda
-> LiMaK - 742 forever: jo s tim plnne souhlasim o tom jsem taky premyslels,ze by to musel byt nejaky nej znamy,aby se toto nechalo riskovat4 Jinak by na tom mohl clovek nemile prodelat nez usetrit
10:02:02
18.10.2009
LiMaK - 742 forever
-> Rider skoda: teoreticky by to šlo,

ale. to co má spoustu výhod má i spoustu nevýhod.

Praktcky by bylo auto porad majetkem dotycneho "prodejce"

kdykoli by zašel na dopravku jako majitel, mohl by auto zrušit bez tvého vedomí.

Nedejbože, aby postarší "majitel" vozu zemřel, v tu chvíli by to tebou provozované vozidlo spadalo do dědického řízení (muj tata ted resiší dedické rizení po babce a po skoro roce neni nic vyresene, krom bloklých účtů).

no a predstav sim, že by to zdedil nejakej kokot, co by pro možná zavedene šrotovné to chtel nechat sešrotovat....dědic by byl novým majitelem a ty bys to jen provozoval...dědic by zašel klidně pro pčr, zazvonil na tebe a auto by jsi beze slova VZAL....

to je jen par pripadu, co me ted po ranu napadly....

jako všecko má pro a proti, že...
21:26:45
17.10.2009
Rider skoda
-> LiMaK - 742 forever: uz chapu,diky moc.Ted jen otazka zda by to tak bylo mozne pri koupi auta a neprepisovat ho na sebe jen se napsat do maleho TP jako provozovatel.
19:17:33
17.10.2009
Mil@n
-> LiMaK - 742 forever: ja to tenkrat tak chtěl napsat do velkýho TP kvuli pojistce takže to jde.ale jestli se tak da vyhnout eko poplatku to nevím,ja to tak přepisoval před 2 roky
09:55:11
17.10.2009
LiMaK - 742 forever
a jeste jeden dodatek.

využívají to povetsinou firmy. jeden priklad z praxe.

Naše nemocnice koupila primářům služební ochcávky f tédéí.

jsou to vpodstatě služebáky,každej primar dostal "své" autíčko.

No, ale MAJITEL je nase nemocnice a

PROVOZOVATEL je ten primář.

pokud to auto nekde vyfotí, pokuta jde automaticky pimářovi do schránky...

ale vlastníkem je špitál, kterej ty octávky kdykoli může prodat, nebo třeba přelakovat....
09:48:16
17.10.2009
LiMaK - 742 forever
mas v tom chozzzzzz.....

v osvedceni o registraci (alias maly tp) je kolonka "provozovatel" kde jsem napsanej já, včetně adresy trvalého pobytu.

no a dole je pak kolonka: "provozovatel je vlastníkem vozidla" kde ti vyplní ANO/NE.

takže provozovatele mas vlastně všude, pokud mas auto, tak už automaticky a do velkeho tp žádný takovy blabol nezapisujes
20:23:53
16.10.2009
Rider skoda
Slysel jsem,ze pry se da zapsat do velkeho TP nejen vlastnik ale i provozovatel a i na provozovatele se napise povinne ruceni.Takto,ze by se nechalo pry vyhnout EKO polpatku,prijde mi to jako bblost ale pry to tak je.Ptz kdyz prece nekomu pujcuji auto nebo pujcim,tak kdyz ho nekde,zmeri vyfoti atd. tak pokuta a body jdou autmoaticky na majitele vozu ze?Ptz tezko dokazu ze s tim autem jel nejaky kamarad apod.
Extreme Tyres