Pozor na nové kontroly Stk!

prohledat
70 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 31.07.2009 do 29.09.2010, založil/a BeBe
řadit dle data
12:50:02
29.09.2010
Maťulo
-> šípka 120 l: Ked si si vedomi toho ze dlhsiu dobu nebudes jazdit tak auto by sa malo docasne odhlasit... Ja som tento rok este s Emkou nejazdil... Mam ju tiez rozobranu, stale sa na tom maka a STK/EK som vybavil bezproblemov bez toho aby som auto docasne odhlasoval... Iba musis vediet ako na to! 4 4 4
12:41:38
29.09.2010
šípka 120 l
Neviem ešte jedno prečo nemislei v zákone aj na takýchto ludí:napríklad ludia s viru asi väčšina robí ,repa ruje auto a nestihne ho poskladať v čas aby bolo schopne isť na STK kontrolu čo je aj môj prípad,Ďalej mislim že sa zabúda aj na ludi ktorý skladajú vete rany čo máju urobiť oni keď skladanie takýchto aut trvá príliš dlho.Mala by tam byť nejaka vinimka podla mňa aspon že by sa dal vipisať nejaký papier že na aute sa nejazdi a stoji len vo dvore.

Ja si misliž že im ide hlavne o to aby sa zlikvidovaly všetky staršie vozidlá a behali po pozemných komunikáciach už len nove sračky...
15:28:44
12.09.2009
King
-> BeBe: Minimálně by to chtělo v nejbližších volbách zkusit volit něco, co se hodlá srát lidem do života jenom v minimální míře :) Ovšem je potřeba počítat s tím, že bezmozci a fandové "tvrdý ruky" s velkou pravděpodobností demokraticky vyhrajou...
20:28:30
08.09.2009
BeBe
-> kovinko: no co s pokutou ked pride,asi jedine zaplatit ... este to pripadne mozes do konca novembra odhlasit bez potvrdenia o ekolikvidacii s cestnym prehlasenim,ze auto bolo zlikvidovane...
upraveno 1x, naposled 08.09.2009 20:29:45
18:24:10
06.09.2009
kovinko
ja mam na kile prepadnutu stk uz 2 roky a nic mi neprislo. povinne poistenie platim spz mam a aj komplet doklady len je rozobrate ked mi pride ten papier co s tym
13:00:59
10.08.2009
Jozka
No to vole.. tohle platilo v 80tých, když se na STK jezdilo na výzvu od DI.. Myslel jsem si, že to neřeknu, ale už se mi to dere na pysk.. Zlatej bolševik..

Má to stejnou logiku, jako pokutování za neuzavřený povinný ručení od ČKP, je to presumpce viny jako vyšitá a nepříjemně to připomíná ten vtip o tom chlápkovi, co mu našli doma destilační aparát a když nezabrala obhajoba, že kořalku nepálil, tak chtěl, aby ho zavřeli i za znásilnění, neboť "na to tiež mal aparát"...
10:36:19
10.08.2009
alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
-> King: Tak toto je hlaska tyzdna..... este doplnim, ze zakladna je na Kube, v Cine je skoliace stredisko a Venezuela je ziarivy vzor
23:23:49
09.08.2009
King
-> rolls: To je pravda, Fico a spol. maj pobočky po celým světě :)
21:51:47
09.08.2009
spartra
mno a tk, je nějaká berná mince stavu vozidla148 si může snad myslet jen, jen, jen jednička154
20:50:28
09.08.2009
rolls
-> Bery: enem, vas ekopoplatok tiez nieje z tych najlepsich ked uz sme u toho2 2
15:56:18
09.08.2009
King
-> Bery: Nechval dne před večerem :) Volby u nás jsou za dveřma a uvidíme kterak se voličstvo nechá nachytat na "jystoty" a pokud ano, jistě se dočkáme podobnýho sociálního inženýringu jako u sousedů....ono je těžký odmítnout pravdy typu? "Je přece správné netrhat mouchám křidýlka a nožičky?" :)

ps: taky se znám se spoustou občanů SR, ale dávám přednost označení "Slováci" 4
21:08:26
08.08.2009
PeterP136
-> Bery: pozri treba k tomu pristupovat optimisticky. Nikdy nie je tak zle aby nemohlo byt este horsie takze vlastne mozeme byt radi, ze ich nenapadla este vacsia kravina 4
12:52:56
08.08.2009
Bery
já proti slovensku nic nemám,se spoustou slovanů se znám,ale když si tohle přečtu...jsem rád,že jste se odpojili a testujete takový kokotiny jen na sobě.Nedej bůh aby to přeskočilo k nám....amen
21:26:26
06.08.2009
zidlik
-> Turda: až já budu velitel vesmíru tak garantuju že se to tady změní vemu zbraně a pujdu do ulic věechny tyhle černý svině pozabijim a budu ztoho mit jeste velkou radost ze trpej..ja vim ze sem rasista a spouste lidi se to tady treba nebude libit ale to me je jedno..nesnasim jak se jich vsichni bojej vzdycky kdyz me chteli vokrast atd tak sem se radsi nechal zmlatit nez abych jim nekdy neco dal a vetsinou sem nebyl jenom ja rozmrdanej do sracek byl to i aspon jeden negr a to me pro pozitek stacilo-> King: presne tak to je ta nejvetsi volovina technik to vidi jak to je zrovna momentalne ale nemuze vedet ze se druhej den nekde neco povoli
15:52:48
06.08.2009
Turda
-> King: svatá pravda...6
15:15:05
06.08.2009
p.b.
King 06.08.09 15:13:44 napsal:

→ p.b.: Sice mi nějak nedochází, kterak souvisí kolo

upadlý 2 měsíce po STK s kvalitou provedení kontroly, ale budiž. A už

vůbec nechápu, proč toho technika, co to kontroloval obžalovali

z ublížení na zdraví. A vůbec, to jako když upadne na škochtli zadní

kolo 23 měsíců/30tkm po technický, taky půjde technik bručet?

Přesně to jsem si říkal taky .)
15:13:44
06.08.2009
King
-> p.b.: Sice mi nějak nedochází, kterak souvisí kolo upadlý 2 měsíce po STK s kvalitou provedení kontroly, ale budiž. A už vůbec nechápu, proč toho technika, co to kontroloval obžalovali z ublížení na zdraví. A vůbec, to jako když upadne na škochtli zadní kolo 23 měsíců/30tkm po technický, taky půjde technik bručet? Zase tu máme další kampaň proti veřejnýmu nepříteli, tak je potřeba exmplárně potrestaných obětních beránků....
15:02:39
06.08.2009
King
-> Turda: NEtřeba hned myslet na nějakej "endlosung", to jenom nahrává do karet multi-kulti pravdoláskomilům4

Je potřeba na to nahlas poukazovat, protože ten prostor, ve kterým momentálně žijeme je čím dál tím víc předposranej, aby nebyl "rasísmus".

Nedávno jsem čet nádhernou větu (možná trošku zkomolím) "Nikomu nevadí, že je vlk šedivej, ale že krade ovce"
21:34:50
05.08.2009
p.b.
16:33:52
05.08.2009
Turda
zidlik 01.08.09 16:23:29 napsal:

→ King: jj tohle me totalne mrda proc si tady ty zkurveny

cikani muzou delat co chtej..kempovat tam ja tak me zatknou a jeste me zmlatej

vobuskama

Jo tak to souhlas, včera když sem slyšel že ten debil zemřel, a že ty debilové rumunský cikánský dělaj zmatek a stát jim zaplatí ještě nějakejch 90 000 na převoz toho debila, to sem měl chuť to poblejt, omlouvám se...nemyslim to jako nějaký rasistický nadávky ale spíš nenávist k těm šmejdům ze zhora, tady v ČR je tisíce lidí postiženejch záplavama, spousta lidí kterým se ty peníze hodily a my ještě budem platit nějaký šmejdi?? tak to ne pánové, řikám to znova, vystřílet to tam...hovno by se stalo...
01:13:55
05.08.2009
BeBe
-> PeterP136: myslim ze tam niesu ziadne diery,ved pozri sam

§50

Technické kontroly pravidelné

(1) V lehote od jedného roka do štyroch rokov podlie-

ha technickej kontrole pravidelnej vozidlo, ktoré je evi-

dované v Slovenskej republike,

5

) a nie je vyradené z pre-

mávky na pozemných komunikáciách dočasne podľa

§ 24 ods. 2 alebo natrvalo podľa § 24 ods. 3. Lehoty

technických kontrol pravidelných pre jednotlivé kate-

górie vozidiel ustanoví všeobecne záväzný právny pred-

pis vydaný na vykonanie tohto zákona.

(2) Prevádzkovateľ vozidla je povinný na vlastné ná-

klady podrobiť vozidlo technickej kontrole pravidelnej

mimo ustanovených lehôt, ak o tomrozhodol príslušný

obvodný úrad dopravy, v prípadoch ustanovených vše-

obecne záväzným právnym predpisom vydaným na vy-

konanie tohto zákona.

(3) Lehoty technických kontrol pravidelných pre jed-

notlivé kategórie vozidiel a podrobnosti o podrobení vo-

zidla technickej kontrole podľa odseku 2 na základe

rozhodnutia obvodného úradu dopravy ustanoví vše-

obecne záväzný právny predpis.

proste vozidlo ktore je evidovane v SR musi mat technicku bez ohladu ci snim jazdis ,alebo nie
upraveno 1x, naposled 05.08.2009 01:15:11
00:07:05
04.08.2009
PeterP136
-> BeBe: ako zneju tie § 50 ods. 1,a § 68ods. 1 ? Mozno by tam bola skulinka ktoru si majstri sveta v statnych uradoch nevsimli. Ale obavam sa ze slovenska policia zakony nerespektuje a slovenske sudy nahravaju vlade a velkym firmam ved by inac chudaci skrachovali, takze iba ak by niekto mal dost penazi a casu hnat to az mimo hranice slovenska.
09:33:44
03.08.2009
-> rolls: Ale ked bude pred volbami, tak vsetci tunajsi mladi revolucionari budu hrdo vyhlasovat, ze oni volit nepojdu, lebo sa o politiku nezaujimaju
17:38:21
02.08.2009
ShadeKK
ja mam na to už len dva slova KO * OTI VY * EBANY
upraveno 2x, naposled 02.08.2009 17:38:49
17:35:12
02.08.2009
Shatter
do **** ****** *********
17:34:19
02.08.2009
gabo000000 - zrušená registrace
-> rolls: ale to uz je oficialne? od kedy to zacne?
17:34:07
02.08.2009
ShadeKK
-> gabo000000: presne , a navyše ja som v tyždni v škole a keď niesom na cviku , a mam nejakeho drbnuteho cvičiaceho tak už ani do školy potom nemusim prisť a kvoli odhlaseniu z KE do KK sa trepať a naspäť, kto mi cestu preplati atď
17:33:17
02.08.2009
rolls
-> gabo000000: ja rozumiem, ide o to, ze ludia maju na vyber, aj ked je to skurvene na hlavu postavene8 holt, co sme si volili to mame5
17:30:56
02.08.2009
-> rolls: jasne...ale to su tiez behacky naviac...kto ma na to dnes casu? poviem sefovi ze zajtra nepridem a mi povie ze uz ani nemusim chodit
17:30:41
02.08.2009
ShadeKK
-> rolls: no to určite , aby som ho ja šiel odhlasovať platiť za to atď a ja mam okresne mesto kus ďalej a za celu zimu keď som tam jedenkrat tak to je veľa
17:29:28
02.08.2009
rolls
-> ShadeKK: da sa to riesit docasnym odhlasenim5
17:27:13
02.08.2009
ShadeKK
toto s tym STK je už teda riadna kokotina ako , si predstavte pripad , ako môj strýko napríklad: dlhodobo sa zdržuje v zahraničí služobne , je zamestnaný v SR , oficiálne býva v SR ale pracuje v inom štáte , teda doma je maximálne 4 týždne v roku , v zahraničí pracuje už par desiatok rokov. Doma má auto , stojí v garáži, samozrejme nie za desaťročia to iste ale už asi 6-ste. Proste nejazdi na nom , a tym že nieje doma ani nema STK. A teraz nech mi ty blbci z hora povedia , načo ma ísť na STK keď sa doma nezdržiava , auto nejazdí , a nema s ním kto isť na tu STK .

Alebo taky ďalší prípad ako robil môj oco , a chystal som ho aj ja že: na aute nam končila STK v novembri , ale kedže auto sa šetrilo a jazdilo druhe tak cez zimu nejazdilo a na STK sa šlo až v máji , a mne teraz končí STK v januári na shade a kedže ju neplánujem prezúvať na zimné pneu a a ni sňou v zime jazdiť , tak som plánoval ísť na STK až na jar, lenže u nás je zima dlhá a trvá takmer vždy do konca apríla , teda u nás je normal sneh aj 24 apríla. Tak mi chcú ty múdry nenažranci povedať že aj keď auto nebude jazdiť a ma prísny zákaz vyjsť cez zimu z garáže tak že mi za to dajú pokutu? no tak ja by som im dal , určite by som nezaplatil a vadil sa s nimi ako zúrivý pes. teraz zvažujem čo spravím , ale ja naozaj nechcem auto v snehu vyťahovať vonku a navyše u nás sa stále posypuje cesta v zime kamienkami nakoľko územie kde bývam patrí do ochranného pásma PIENAP-u . teda auto by mi kamienky obili atd.
upraveno 1x, naposled 02.08.2009 17:29:02
17:15:35
02.08.2009
hajzlici
16:15:58
02.08.2009
King
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): Copak? Že by STV už byla hlásnou troubou Robertkovou? :)
13:03:28
02.08.2009
-> rolls: non jo, vyuzil, ale v ramci osobnej potreby a nie davovej psychozy a dal si zosrotovot zodrateho domaceho robotnika a nienapriklad nejakeho spartaka alebo 1202jku ako podaktori "volici".... a co sa tyka sledovania TV, tak som na tom rovnako, najme pri spravach verejnonesvojpravnej televizie
10:10:47
02.08.2009
rolls
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): mno srotovne som aj ja rad vyuzil, to jest pravda, ale ked teraz obcas sledujem v telke co sa deje s pocitom na zvracanie si idem radsej zapalit a potom sadnut k virtu1 1
09:07:30
02.08.2009
BeBe
-> King: 3
23:53:13
01.08.2009
King
-> BeBe: Asi som to cele nečítal :) Po troch stakanoch Napoleona som rád, keď najdem na klávesnici tie správne písmenká :)
23:17:36
01.08.2009
BeBe
-> King: no keby sisi precital moj druhy prispevok ,tak by si pochopil ,ze mi to normalne nepride,ja som tu len takych ako som ja upozornil(mam auto bez STK po renovacii a este nieje v stave ist na STK,kde malo byt pred rokom a druhemu prestane platit tak za mesiac a jazdit som snim neplanoval tak ani robit STK),ze co maju v plane pani z dopravneho uradu ,a ze to mali podlozene zakonom platnym od roku 2005,no a dnes ,ked sa zavadza centralna databaza vozidiel uz aj prostriedok na kontrolu...,ktory v dobe schvalenia zakona nebol

a meditovat tu o tom kto sa tu vzdava slobod v prospech bezpecia a co si nezasluzi,by mali ty co nieco taketo podporuju ,ja to niesom

takze opakujem toto je vyjadrenie hovorcu ministerstva dopravy Stanislava Jurikoviča,tak som to sem dal ,aby tu o tom ludia zo SR vedeli a stihli si to niak v pripade potreby doriesit,podla ohlasov tu otom nik nevedel....

-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): ano je to presne tak ako si to napisal v tom edite
upraveno 3x, naposled 01.08.2009 23:44:49
22:59:51
01.08.2009
King
-> BeBe: Nerad bych mluvil za Alchistuipa, ale příjde ti normální, že ti někdo může napařit pokutu za to, že se ses v řádném termínu nedostavil na STK? Nebo žes, nedej bože, nezaplatil povinné ručení i když s autem nejezdíš?

Říká se tomu salámová metoda - to je takováej postup, kdy stát pěkně krůček po krůčku (kolečko po kolečku) ukrajuje z práv občanů až zůstane jenom právo držet hubu a krok.

V mezidobí pak osli tupě hýkají blahem, kterak je stát báječně ochraňuje před silničními piráty, neplatiči PR a provozovalteli vraků.

"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety."

Starej a profláknutej, ale pořád aktuální Benjamin Franklin4
22:44:12
01.08.2009
BeBe
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): co ti nejde do hlavy,tie pokuty sa len preratali na Eur,v zakone z roku 2004 je suma 5000Sk co je cca 166Eur.....

725/2004

§ 107

Správne delikty

(2) Pokutu 5 000 Sk uloží obvodný úrad dopravy

a) jednotlivému výrobcovi za každé jednotlivo vyrobené vozidlo, ak poruší povinnosť ustanovenúv§14

ods. 14,

b) prevádzkovateľovi vozidla za každé jednotlivo prestavané vozidlo, ak poruší povinnosť ustanovenú

v § 20 ods. 7

c) prevádzkovateľovi vozidla za každé vozidlo, ktoré ne-

podrobil v ustanovenej lehote technickej kontrole

pravidelnej podľa § 50 ods. 1, emisnej kontrole pra-

videlnej podľa § 68ods. 1,

tu pokutu ti jednoducho poslu ked zistia,ze nemas platnu STK ci EK,nedaju ti ju policajti ,ale konkretny obvodny dopravny urad,ktory ma k dispozicii databazu vozidiel+zaznami vykonov STK
upraveno 4x, naposled 01.08.2009 22:52:16
22:13:42
01.08.2009
matisek
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): Ale ja som si neni istí že pri tom dočasnom odhlásení musí byť TK platná ale pred rokom to tak bolo.

Tipujem že to tak je stale pretože inak by sa dali takto odhlasovať staré už dávno nepojazdné autá na X rokov a to by sa im nepáčilo.

Kamoš takto odhlásil auto na 50 rokov a to už tu nebude a auto už teraz neexistuje.1
22:05:04
01.08.2009
-> rolls: jj, pravdu mas, podporme aj nabuduce robertka, zosrotujme vsetko stare, nakupme fabie alebo dacie, bezme na futbal, dochodok venujme statu a iniciujme obcianske referendum, kde schvalime veducu ulohu strany, ktora nam uda ten spravny smer..... do minulosti...

vy.ebana politika.... kedysi bola udajne vypisana odmena 5 melonov za vladovu hlavu, neviete, ci nieje nejaka odmena teraz vypisana?1
21:12:59
01.08.2009
len mi nejde do hlavy, ako mohla byt v zakone z roku 2004 napisana pokuta v eurach.... no ked bude cas, kuknem v zbierke, co to tam vlastne je, co to nahodou nieje zase nejake novinarske vyplnanie uhorkovej sezony

Edit:

Takze nas novy krasny zakon 8/2009 toto nijako neupravuje, takze § 21 725/2004 sa v clankoch ktore sa tohto tykaju nemeni, meni sa len suma v § 107, ktora v 725/2004 bola 2000 Sk.

Takze vlastne nic nove sa nedeje, len sa nasi krasavci v ramci nedostatku penazi v statnom rozpocte snazia tento zakon zacat naplnat doslovne....

Ale nikde som nenasiel, ako to je s vozidlami ktore na cestu nejdu....

...je prevádzkovateľ vozidla, ktoré je v premávke na pozemných komunikáciách, povinný udržiavať vozidlo v riadnom technickom stave a súčasne je povinný v stanovených lehotách podrobiť vozidlo pravidelnej technickej a emisnej kontrole....

Ak sa ohradia tym, ze ak auto na cestu nejde, tak mam byt docasne vyradene a docasne vyradit sa neda bez TK a majitela odporucia na zosrotovanie vozidla, tak je to pasca a stat brani majitelovi uzivat a slobodne nakladat so svojim majetkom a teoreticky je to napadnutelne, ze to urcite nieje v sulade s nejakou eurolegislativou alebo s ustavou, kde mas tusim zarucene pravo na majetok a blablabla,,,,,

Alebo klasika, TK bez auta s "prirazkou"

upraveno 1x, naposled 01.08.2009 22:01:18
18:24:46
01.08.2009
BeBe
-> Nwkt: ked nieje ,tak je vyradene a nepotrebuje stk,takze kazde vozidlo ktore maju v evidencii je v premavke na pozemnych komunikaciach ...
18:22:47
01.08.2009
rolls
-> matisek: prave pre take pripady, myslim tym ze si robia co chcu mam DAS-ku a netrapi ma to. inac dost bolo filozofovania, -> BeBe: nasiel ako to vlastne je, takze ludia maju smolu. ono statnu pokldnu treba nejako naplnit a dochodcovia potrebuju penziu, futbalisti novy stadion, ziaci nove knihy aj ked tie "stare" maju len rok atd... proste buduci rok volte fica a budete sa mat este "krajsie"5
18:10:45
01.08.2009
matisek
-> rolls: To máš tak ked si uzmyslia že to tak bude tak to tak bude aj ked to bude protiprávne.Jediné čo by to mohlo zmenit je to že by to niekto napadol a súdnou cestou by dokázal že má pravdu.ALE KTO?

Ako príklad by sa dalo pozriet na to ked voľakedy,teraz už som si neni istí ale myslím že v rakúsku,zažalovali postup polície pri meraní rýchlosti.Nepáčilo sa im totiž že sa policajti schovávajú za bukom a takto nachytávajú vodičov.

Súd im dal za pravdu že nieje úlohou polície aby ich nachytávali a že večší význam pre bezpečnosť bude mať ked o nich budú vodiči vedieť,a zakázal takímto spôsobom merat rýchlost.

Keby to na slovensku niekto urobil tak je pravdepodobné že by sa toto bralo ako precedens a zakázali by to aj našim policajtom,ale zase je tu otázka že KTO ?

Ešte trochu mimo.Je to fakt úplne do očí bijúce ako sa snažia merať rýchlosti práve tam kde sa aj inak slušný vodič môže zabudnúť a ísť rýchlejšie.Teda u nás si môžem po meste lietať ako chcem ale na výjazde kde už niesu budovy ani žiadni ludia tam sa meria.
upraveno 1x, naposled 01.08.2009 18:23:26
18:10:07
01.08.2009
Nwkt
BeBe 01.08.09 18:08:19 napsal: ktoré je v premávke na pozemných

komunikáciách
A když neni?
18:08:19
01.08.2009
BeBe
Tak som sa v tom trosicka povrtal a nasiel som toto .... takze ano maju na to pravo ,len to doteraz nerobili

Od 1. marca 2005 vstúpil do účinnosti Zákon č. 725/2004 Z. z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách, ktorý v § 21 určuje povinnosti prevádzkovateľov vozidiel. Podľa tohto paragrafu je prevádzkovateľ vozidla, ktoré je v premávke na pozemných komunikáciách, povinný udržiavať vozidlo v riadnom technickom stave a súčasne je povinný v stanovených lehotách podrobiť vozidlo pravidelnej technickej a emisnej kontrole.

Na tých prevádzkovateľov vozidiel, ktorí si túto povinnosť nesplnili (úmyselne alebo zabudli) pamätá § 107 tohto zákona. Obvodný úrad pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie môže udeliť prevádzkovateľovi vozidla pokutu vo výške 165,50 € za každé vozidlo, ktoré nebolo podrobené v stanovenej lehote technickej a/alebo emisnej kontrole. Na dodržiavanie zákonov dohliada aj polícia, ktorá môže porušenie tohto zákona - nesplnenie povinnosti absolvovať pravidelnú technickú a emisnú kontrolu - pokutovať
17:31:52
01.08.2009
rolls
-> matisek: nejaky uradnik sa moze ist bodnut ak to nieje pravne osetrene, neviem ako to presne je a nechce sa mi to zistovat
Extreme Tyres