problém s přepisem

prohledat
14 příspěvků (zobrazeno 1 až 14) od 17.06.2009 do 01.07.2009, založil/a pavel18888
řadit dle data
11:06:52
01.07.2009
StepaNoFUN
-> GeTeX: No ono to s tím jeď jinam nebude tak jednoduchý. Nevím jestli to už platí, ale vymejšlej že když se jednou s autem objevíš na STK (a je jedno z jakýho důvodu) tak to budeš muset vyřešit až do úplnýho zvládnutí celý záležitosti s tou konkrétní technickou. Protože se začaly množit případy typu - já to zkusím v místě bydliště a když to neprojde, tak budu schánět kde mi to za úplatu někdo udělá. Takže chtěj udělat centrální registr a když se s tím někde objevíš, tak to budeš muset dořešit tam. Ale jestli to už platí nebo ne, opravdu netuším...
15:32:25
29.06.2009
GeTeX
tady v čb sem přivezl totálně rozmlácenýho pežota na káře, kouk na vin a typ motoru, jen se zeptal co že s tim budu dělat a papalala... že byl bez sedaček, palubovka probraná pajcrem, kola pryč - nezájem.

Jak někdo napsal - dělaj problémy? Jeď jinam.
03:26:32
21.06.2009
Demoniak
Mě na evidenčce dokonce konrolovali na škodovce i stav tachometru a vynadal mi za to, že tam mám 195 gumy na 13" BMW kolech... v duchu sem si řikal: "jo ty vole a že tam mám podložky to tě nezajímá" nakonec sem prošel ale dlouho váhal jenom kuli těm kolum...

A když sem byl před 14 dněma na evidenčce s R21 tak přišel technik, prohlíd VIN, číslo motoru jestli je to stejnej typ co tam má bejt, pokecal se mnou a jel sem domu. Nic jinýho než čísla ho nezajímali...

Takže jak se řiká jinej kraj, jinej mrav :)
12:13:53
18.06.2009
jerrom
-> Stepan FUN: no zase se mi prokázalo, že co úředník nebo technik to jiný výklad pravomocí...holt českej stát
12:13:22
18.06.2009
pavel18888
no,takže zkusím zajet jinam na evidenčku,nebo to zkusím s tím vrakáčem.Třeba by šlo někoho podplatit a vyřezat z auta číslo karoserie a dat jim ho tam,vystavili by mě papír o likvidaci a hotovo.A taky sem něco slyšel o čestném prohlášení že by se to tak taky daly zrušit papíry
10:38:27
18.06.2009
colaczech
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Tak teda nevim,ale v tom odkazu vyse co sem dal petr s je psano co kontroluji. A jak vidim tak zadny s tech ukonu co je tam napsany nevyzaduje,aby me technik lezl do auta, nedejboze kontroloval stav svetel, v ten moment je ho po tom opravdu prd. A udaj o poctu mist k sezeni se kontroluje snad jen se souvislosti s tim jestli je v aute lpg, coz pozna tak ze se podiva k motoru, popripade do kufru.

A s tou holou kastli a blokem motoru- zase viz odkaz vyse, zkontoluji vsechno co je tam psano,i na te hole kastli, vubec je nemusi zajimat ze tam nemas interier, svetla atd.

A stale existuje moznost vyberu kam na tu evidencku pojedu. Delaji nekde problemy? Jedu jinam.
09:34:42
18.06.2009
StepaNoFUN
-> petr s: Takže v případě rámu můžou říct, že auto nesplňuje minimálně údaj o počtu míst k sezení a tím pádem nemůže projít...
09:10:17
18.06.2009
StepaNoFUN
-> jerrom: No já teda navím, ale mě se služebním praktikem chtěli z evidenčky vyhodit, protože auto mělo vevnitř demontovanou vrchní část přepážky... Nakonec jsem je teda ukecal, ale kroutili se jak malý hadi. Prej když není přepážka (chyběla jenom vrchní síť), tak je to jiná kategorie vozidla a tudíž to neodpovídá dokladům... Na evidenčce totiž nekontrolujou jenom čísla karoserie a motoru, ale jestli to vozidlo celkově odpovídá dokladům. Tj. barva, rozměr pneu a ráfků, počet míst k sezení. To že to má sjetý gumy nebo prasklý přední sklo, by je teoreticky opravdu zajímat nemělo, ale to že auto neodpovídá stavu ve kterým bylo schválený do provozu (šířka náprav, montáž ochraného rámu, výměna sedaček pokud nejsou zachovány původní úchyty, změna uchycení bezpečnostních pásů) je alespoň co já vím opravdu zajímat má.
08:51:42
18.06.2009
jerrom
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : zajímavý, že jsem se na to ptal technika a řekl mi, že stačí přijet s holou kastlí a blokem motoru...
02:08:53
18.06.2009
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> colaczech: tak to se trochu pleteš, že je nic než čísla nemusej zajímat... i na evidenčce musí zkontrolovat jestli je auto schopné provozu - tj. nesjeté pneu, funkční a nerozbitá světla atd. - holá kastle s motore ti přece ani evidenčku neudělá, ikdyž sedí čísla 3

Ne nadarmo se tomu říká "malá technická" 4
upraveno 1x, naposled 18.06.2009 02:10:30
00:14:15
18.06.2009
colaczech
a to ti ten manas na evidencde jenom rekl ze to neprojde ze tam nemusis ani jezdit, nebo ti to normalne prolezl a pak ti vydal pair ze auto nevyhovuje?

Ono totiz hodne techniku si plete evidencni kontrolu, coz je kontrola cisel karoserie a typu motoru, s technickou kontrolou.

Skus stim zajet jinam kde ti nebudou delat problemy. A jestlize ti povezes na podvalu, tak bych nechal jenom odemkle kapoty a dvere bych zamkl a klice na den stratil, okna polepil papirem, jakoze to je pripravene na lak aby nevidel ten ram, pac nevim proc by ti mel lest dovnitr auta tam ho pri evidencce nemusi nic zajimat. Musis s tim nejak vyjebat.

Kdyz sem byl s autem na evidencce koncem minuleho roku, tak auto nemelo technickou ani pojistku a znacky jsem mel z jineho auta a dojel jsem po vlastni ose.

Technik se hned zacal zajimat co je to za znacky, a ze gumy jsou sjete atd. Tak jsem mu pratelskym tonem s usmevem oznamil ze jsem tu jenom pro ucel evidencni kontroly, a technickou budu delat az nastane jeji cas. Po te se technik uz o nic nestaral, zkontroloval cisla, napsal papir ja jsem zaplatil a podekoval a odjel.

Jenom dodam ze to nebyla skodovka a auto nemelo ram :-)
upraveno 1x, naposled 18.06.2009 00:48:21
00:07:34
18.06.2009
StepaNoFUN
Legálně neřešitelnej problém... Auto s rámem na STK vidět nesměj ani z dálky a dostat na to sporotvní průkaz je nadlidskej a finančně velmi náročnej úkol. Jediný řešení je udělat STK tak jako na všech autech s rámem... ;-)
21:41:41
17.06.2009
pavel18888
dostal sem se do problému s přepisem auta,koupil sem ho v létě 2008 a majitel ho na mě odepsal a já sem ho ještě na sebe nepřepsal,ale teď bych chtěl,ovšem auto musí projít evidenční kontrolou.skoda-virt.cz/cz/.../5752 -rapidbylauf2 Tam sem jel,ovšem sme za ten rok do auta namontovali ochraný rám,což se nikomu nelíbilo a auto neprošlo evidencí,v tom připadě ho na sebe nemůžu prřepsat a dat spz do depozitu.Jediné řešení by bylo vyřezat rám a auto dat do původního stavu,nebo o dat do šrotu,což je škoda,neporadíte někdo prosím co s tím?
upraveno 1x, naposled 17.06.2009 21:42:54
Extreme Tyres