skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
karta prvej pomoci na Slovensku
prohledat
20 příspěvků (zobrazeno 1 až 20) od 19.05.2009 do 26.05.2009, založil/a Jarda - zrušená registrace
18:26:59
26.05.2009
26.05.2009

rolls
-> PeterP136: no mozno som to blbo napisal, ale myslel som to tak ako ty hovoris, proste po tom datume ked kupis lekarnicku tak ma obsahovat karticku, ma byt tusim iny obal a mozno obsah, neporovnaval som zo starou vyhlaskou. ja mam na lekarnicke datum spotreby tusim do 2014 takze to neriesim vobec

01:01:37
26.05.2009
26.05.2009

PeterP136
este na upresnenie vo vyhlaske nie je vobec pouzite slovo exspiracia v suvislostou so starymi typmi lekarniciek. Je tam len datum spotreby. Ze si to slecny? hovorkyne a moderatori preslabikovali ako exskipracia to je ich problem.
Napr. na mojej lekarnicke je uvedene len ze datum pouzitia do je uvedeny na ednotlivych komponentoch. A na komponentoch je uz len datum balenia a presypacky s dalsim datumom, co by sa dalo povazovat za datum pouzitia do. Ak by sme vzali volne vyhlasku a datum spotreby by sme si prelozili ako datum pouzitia do, tak staci vymenit stary komponent za novy a hopla mame lekarnicku ktora splna poziadavky vyhlasky do bodky.
Napr. na mojej lekarnicke je uvedene len ze datum pouzitia do je uvedeny na ednotlivych komponentoch. A na komponentoch je uz len datum balenia a presypacky s dalsim datumom, co by sa dalo povazovat za datum pouzitia do. Ak by sme vzali volne vyhlasku a datum spotreby by sme si prelozili ako datum pouzitia do, tak staci vymenit stary komponent za novy a hopla mame lekarnicku ktora splna poziadavky vyhlasky do bodky.
00:57:29
26.05.2009
26.05.2009

PeterP136
-> rolls: dovolim si to trosku upresnit a nie ako mylia obyvatelov tohoto slovekistanu hovorcovia a moderatori v telke. Ak mate lekarnicku podla starej vyhlasky nemusite mat so sebou ziadnu kartu ani karty na zolika, ale mozete. S novou lekarnickou uz bohuzial musite. S datumom ucinnosti zakona to nema nic. To sa totiz tyka len predajcov, ktori od 1.5. musia stare typy lekarniciek predavat aj s kartou. Vodici vsak kartu podla vyhlasky vozit so starou lekarnickou nemusia ;). Ono je v tej vyhlaske este par chobotin, vdaka ktorym mozete vlastne celu vyhlasku a nove lekarnicky ignorovat, z toho maximalna je datum spotreby, ktory na ziadnej lekarnicke nenajdete, ale to je uz dost na noze s policiou a musel by rozhodnut sud, ci presypacky na komponentoch alebo obale (to u lekarniciek od tupejsich vyrobcov) lekarnicky sa povazuju za datum spotreby lekarnicky alebo nie. Ale ak na obale nie je ziaden datum, tak podla teraz platnej vyhlasky staci kupit starty typ lekarnicky, vyhodit alebo nevyhodit z nej kartu a uz len aktualizovat stare komponenty az kym vyhlasku nenovelizuju.
13:40:29
24.05.2009
24.05.2009

rolls
-> King: netusim ci zahranicny to mamt musia ci nie, ale jedno je iste, ak mas lekarnicku ktoru si kupil pred ucinnostou zakona tak to mat nemusis. u zahranicnych je blbost tu karticku pozadovat, ak u vas ten zakon neplati, lebo tam sa nejedna len o karticku ale aj farbu a vybavu lekarnicky. pochybujem ze nejaky zahranicnik si bude doma kupovat lekarnicku, to je chore
na druhej strane, zevraj je to podla nejakeho europskeho uznesenia, neviem, mozno ano mozno nie, mozno len nasa banda debilov v parlamente je zasa viac predposrata ako obycajne

12:42:41
24.05.2009
24.05.2009

PeterP136
1. ak mate starsi typ lekarnicky ziadnu kartu vozit nemusite, ale mozete, aspon si pri poskytovani prvej pomoci budete mat kam polozit obvazy vybrate z obalov a tak ich neznecistite. ;)
2. ja som u zmal "kartu" aj v starej lekarnicke, akurat bez komixu a len z papiera, takze keby mi na nu strekla krv z nejakej obete tak uz aj tak prd precitam.
3. keby sim videl nejaku obet z ktorej tecie cicerkom krv alebo otvorenu zlomeninu, tak budu musiet zachranari profesionali "zachranovat" dvoch a v mojom pripade uplne zbytocne kedze budem akurat tak odkvacnuty ale inac v poriadku. Volakedy som volakde cital to, ze v takom pripade je dobre radsej nepomahat, pretoze sa tym nebudu miast skutocni zachranari a bud moct poskytnut 1. pomoc tomu kto ju naozaj potrebuje. Akurat neviem ako by sa na to pozerali na sude za neposkytnutie pomoci, takze radsej odkvacnem pri skutocnej obeti a potom budem radsej v nemocnici vysveltovat ze ja nie som zraneny ale poskytovatel prvej pomoci
2. ja som u zmal "kartu" aj v starej lekarnicke, akurat bez komixu a len z papiera, takze keby mi na nu strekla krv z nejakej obete tak uz aj tak prd precitam.
3. keby sim videl nejaku obet z ktorej tecie cicerkom krv alebo otvorenu zlomeninu, tak budu musiet zachranari profesionali "zachranovat" dvoch a v mojom pripade uplne zbytocne kedze budem akurat tak odkvacnuty ale inac v poriadku. Volakedy som volakde cital to, ze v takom pripade je dobre radsej nepomahat, pretoze sa tym nebudu miast skutocni zachranari a bud moct poskytnut 1. pomoc tomu kto ju naozaj potrebuje. Akurat neviem ako by sa na to pozerali na sude za neposkytnutie pomoci, takze radsej odkvacnem pri skutocnej obeti a potom budem radsej v nemocnici vysveltovat ze ja nie som zraneny ale poskytovatel prvej pomoci

00:37:27
23.05.2009
23.05.2009

Syny
-> King: Uz vidim jak nekde pri bouracce bude z lidi cakat krev a ty si pudes do kufru pro lekarnu kde mas navod a zacnes hledat co mas delat :D A kdyz nahodou ono poraneni nenajdes, tak dotycnyho nechas umit :) Proste tohle je fakt kravina na entou... To se ma ucit v autoskole a ne vozit nakou kokotinu v lekarne...
00:34:22
23.05.2009
23.05.2009

Syny
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Jj mam takovou karticku od cervenyho krize s tema ruznejma kurzama, vozim to v penezence... Az se nekde neco stane, tak mam pravo vsecky poslat do prdele a vzit si to na starosti
-> Jarda: Pokud povezu spolujezdce, tak ten s tezi vi, kde mam lekarnu a navic - co by se mi hrabal v kufru
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): Protoze to je dle me kravina. Kdyby se v autoskole ta zdravoveda brala a nemavl nad ni kazdej rukou, ze to je jen jedna otazka z testu a holt se je nauci, tak by takovy kraviny nebyly potreba... Ja osobne sem o zdravovede v autoskole neslysel ani slovo a to sem tam chodil. Hlavne ze nam asi 3x cpal do hlavy, jak na suchu auto bez ABS zastavi driv nez auto s ABS :) Jeste, ze se nemusi vozit navod jak se vysrat u pangejtu, kdyz to na tebe prijde...

-> Jarda: Pokud povezu spolujezdce, tak ten s tezi vi, kde mam lekarnu a navic - co by se mi hrabal v kufru

-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): Protoze to je dle me kravina. Kdyby se v autoskole ta zdravoveda brala a nemavl nad ni kazdej rukou, ze to je jen jedna otazka z testu a holt se je nauci, tak by takovy kraviny nebyly potreba... Ja osobne sem o zdravovede v autoskole neslysel ani slovo a to sem tam chodil. Hlavne ze nam asi 3x cpal do hlavy, jak na suchu auto bez ABS zastavi driv nez auto s ABS :) Jeste, ze se nemusi vozit navod jak se vysrat u pangejtu, kdyz to na tebe prijde...
22:25:59
22.05.2009
22.05.2009

King
2 all: Jenom tak na okraj - i v naší firmě někdo zveřejnil varování, že při cestě na Slovač je potřeba mít onen výplod užitečných idiotů. Protože naše firma je tak nějak "federální" a spousta z nás na Slovensko pravidelně jezdí, připravovala se výroba zalaminovanejch karet pro všechny hromadně. Bylo to stopnutý, protože se zjistilo, že tu povinnost se údajně na cizince nevztahuje resp. slovenská polichčije to nemá po cizincích požadovat. Ono je jaxi absurdní, aby třeba turista z GB musel při cestě na Slovensko shánět slovensky psanou zalaminovanou pikačovinu nebo si ji stáhnul a nechal gůglem přeložit do angličtiny, že? :)
Ale i kdyby to zachránilo byť jen jediný lidský život, máto zajisté smysl! :)
Ale i kdyby to zachránilo byť jen jediný lidský život, máto zajisté smysl! :)
11:46:29
20.05.2009
20.05.2009

dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Nwkt: až tam pojedu tak tě prásknu, že se skrýváš kdesi v Český republice 

11:19:30
20.05.2009
20.05.2009

Nwkt
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Sakra jsem odhalenej 

09:30:43
20.05.2009
20.05.2009

-> Nwkt 19.05.09 20:36:01: proč? seš tam celostátně hledanej?
-> Jarda 19.05.09 22:28:42: no tak to teda musím mít nebo nemusím? to nějak nechápu, že ikdyž se mě to netýká tak mě můžou pokutovat...
-> Syny 19.05.09 23:16:30: tak s sebou voz všechny ty certifikáty a diplomy a ukaž jim je
ty jsi u červenýho kříže nebo jaký (od koho) máš kurzy?

-> Jarda 19.05.09 22:28:42: no tak to teda musím mít nebo nemusím? to nějak nechápu, že ikdyž se mě to netýká tak mě můžou pokutovat...
-> Syny 19.05.09 23:16:30: tak s sebou voz všechny ty certifikáty a diplomy a ukaž jim je

09:15:37
20.05.2009
20.05.2009

alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
-> Syny: Lebo je to tak.... ach vy mladi revolucionari.... vsetko vam vadi

06:39:43
20.05.2009
20.05.2009

Jarda - zrušená registrace
-> Syny: to neres... proste aby jsi nemel problem s policii a take tvoje auto muze ridit nekdo, kdo pri pohledu na krev omdli (muj pripad) takze karta potom nekomu muze zachranit zivot, kdyz bude zachranovat treba spolujezdec, ktery nema ani ridicsky prukaz a nezna prvni pomoc, coz by teoreticky mel znat kazdy, kdo RP ma, ale situace je jina....
23:16:30
19.05.2009
19.05.2009

Syny
Me by zajimalo, proc bych mel vozit kartu prvni pomoci, kdyz mam za sebou nekolik zdravotnickejch kurzu a soutezi s certifikatama a diplomama :)
22:28:42
19.05.2009
19.05.2009

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : netyka, ale nekdo te muze pokutovat ikdyz neopravnene a pokud si blocek nevezmes, tak proste tam budes muset jit do spravniho rizeni nebo se potom slovensku vyhybat obloukem
a co takove reflexni vesty povinne v mnoha statech nebo treba hasicak v chorvatsku, to jsou veci, ktere se bezne pokutuji, stejne tak v rakousku musi byt dvojnasob vysoky vzorek jak u nas... a potom se s nekym hadejte
a co takove reflexni vesty povinne v mnoha statech nebo treba hasicak v chorvatsku, to jsou veci, ktere se bezne pokutuji, stejne tak v rakousku musi byt dvojnasob vysoky vzorek jak u nas... a potom se s nekym hadejte
20:36:01
19.05.2009
19.05.2009

Nwkt
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Jo, já bych ale do Slovenska nejezdil 

20:34:55
19.05.2009
19.05.2009

-> Nwkt: tkž jestli to dobře chápu, tak když pojedu do SK s českou RZ tak se mě to netýká a stačí lékárnička podle český vyhlášky, hej?? 

17:50:45
19.05.2009
19.05.2009

Nwkt
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): Stejně zahraniční auta to mít nemusí
16:06:54
19.05.2009
19.05.2009

alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
ked mas starsiu platnu lekarnicku, tak byt nemusi... ale pre istotu skus www.zbierka.sk a hladaj retazec Karta prvej pomoci alebo skus pozriet temu lekarnicka alebo autolekarnicka tu na virte, tam je odkaz na tu vyhlasku
13:35:01
19.05.2009
19.05.2009

nevite nekdo jak ma presne vypadat? na internetu jsem nasel 3 verze (dve cervene a jednu modrou) dekuji
www.novinky.cz/cestovani/ 167919-cestujete-na-sloven sko-autem-bez-karty-prvni- pomoci-vam-hrozi-pokuta.ht ml
tn.nova.cz/magazin/.../ka rtu-prvni-pomoci-mit-na-sl ovensku-nemusite.html
sice asi byt nemusi, ale proc si kvuli jedne A5ce pridelavat problemy...
www.novinky.cz/cestovani/ 167919-cestujete-na-sloven sko-autem-bez-karty-prvni- pomoci-vam-hrozi-pokuta.ht ml
tn.nova.cz/magazin/.../ka rtu-prvni-pomoci-mit-na-sl ovensku-nemusite.html
sice asi byt nemusi, ale proc si kvuli jedne A5ce pridelavat problemy...