skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Letní (sezónní) pojištění
prohledat
7 příspěvků (zobrazeno 1 až 7) od 02.05.2009 do 10.06.2009, založil/a Petr - Rapid 135
09:01:31
10.06.2009
10.06.2009

xMart
Ja mam sezonni pojistku na motorku u CPP a znacky do depa nedavam.. proto mam tu sezonni pojistku ze jo : ) a zatim v pohode. CPP to ma myslim tak ze smlouva je platna po cely rok ale pojistne plneni se vyplaci jen v dobe sjednane sezony.
21:41:55
03.05.2009
03.05.2009

Petr - Rapid 135
Děkuji všem moc za informace, tohle mi ještě nikdo neřekl. Tak jsem vykulené jak vánoční kapr. Zjistim si jak to je u mojí pojišťovny a uvidim. Ještě jednou moc díky ;-)
17:27:48
03.05.2009
03.05.2009

red.bill
-> Petr - Rapid 135: zjisti si na pojišťovně jak to je, jak píše Gryzly: když budeš mít na dobu určitou tak to pojištění zaniká a u čkp jsi pak veden jako neplatič a můžou po tobě vyžadovat ten poplatek. kdežto sezoní pojištění nezaniká jen mimo sjednanou dobu by si neměl jezdit protože když bude nějaký průser případnou škodu platíš ty. optej se na to na pojišťovně kde to budeš pojišťovat jestli ti to tak vůbec pojistí... konkrétně u čpp pokud máš auto před rokem výroby 1970 můžeš v účelu použítí vozidla vybrat \"staré vozidlo\" a máš o dost levnější třeba já u 1000 platim 600 ročně místo asi 2000. ale nevim jestli by tohle šlo uplatnit i u sezoního zkus to různě skombinovat co tě vyjde nejlevněji
08:40:36
03.05.2009
03.05.2009

Gryzly
-> Petr - Rapid 135: pojištění na tobu určitou je že si uzavřeš pojištení od května do srpna a pak to pojištění končí. Příští rok bys musel uzavřít další pojištění. Tak ti vznikne pul roku pauza.
Já mám sezonní pojištění na jednu škůdku s kterou nejezdím a nechtěli se mi značky dávat do depozitu protože bych je musel pak furt aktivovat. už to takhle mám tři roky. Uzavřel jsem si pojištění jen na květen a ročně platím u ČPP 300Kč. mimo květen nejsem veden jako neplatič, nesmím jezdit a každej rok mi příjde automaticky složenka na zaplacení.
Na www.ckp.cz je auto vedené jako pojištěné.
Já mám sezonní pojištění na jednu škůdku s kterou nejezdím a nechtěli se mi značky dávat do depozitu protože bych je musel pak furt aktivovat. už to takhle mám tři roky. Uzavřel jsem si pojištění jen na květen a ročně platím u ČPP 300Kč. mimo květen nejsem veden jako neplatič, nesmím jezdit a každej rok mi příjde automaticky složenka na zaplacení.
Na www.ckp.cz je auto vedené jako pojištěné.
23:11:32
02.05.2009
02.05.2009

Petr - Rapid 135
Tak to jsem teď nepochopil... když to bude sezonní pojištění tak problém nebude, ale nesmí být na dobu určitou? Sezonní pojistka ale je na dobu určitou (třeba od dubna do října), bo ten výraz sezonní chápu blbě? Nejde mi ale tak o ten druh pojistky, to se vždycky dá zařídit. Jde mi o to, abych nemusel se značkama do depozitu, protože mám 4 auta starší 20 let, tak nechci na zimu sundavat 8 značek a běžet se všema těma papírama a dokladama na úřad, tam dávat za každý auto 100 bodů za uložení SPZ a na jaře tam pro to zase jít, čekat tam jak jitrnice než na mě přijde řada atd, atd... Jenomže mi nikdo nedokázal až do teď říct, když si udělám pojistku sezonní, třeba jak jsem už psal od dubna do října, tak zaplatim jen za tohle období. Toto období budu přibližovadla provozovat a po zbytek roku budou stát ve stodole. Ale značky bych chtěl mít na nich pořád, a ne to nosit z domova na úřad a zpět... Vzniká teda v době uskladnění vozu na značkách a bez povinného ručení nějaké penále za nepojištění nebo ne? Jde mi jen o ANO nebo NE
Ještě jsem neslyšel o nikom kdo by to měl platit nebo po kom to je vymáhaný, tak nevim...

22:36:00
02.05.2009
02.05.2009

red.bill
-> Petr - Rapid 135: problém by být neměl když to bude sezoní pojištění nesmí to být na dobu určitou, záleží na co to máš jestli neni jednodušší uzavřít normální pojistku
22:21:46
02.05.2009
02.05.2009

Petr - Rapid 135
Měl bych dotaz ohledně pojistky pouze na letní sezonu. Jestliže budu mít pojistku jen od určitého do určitého datumu v roce a nebudu mimo tuto dobu ukládat značky do depozitu vzniká mi nějaký problém nebo to jde bez nějakých potíží? Kdysi to tak provozovat šlo, ale nevim jak to je dneska. Znáte někdo někoho, komu by přišla upomínka nebo pokuta za neplacení povinného ručení na auto? Logicky by měl být postih jen při provozu auta bez pojistky a ne když bude na značkách stát ve stodole a pojistka nebude.