Novy cestny zakon Sk

prohledat
96 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 17.01.2009 do 12.02.2009, založil/a alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
řadit dle data
14:33:10
12.02.2009
King
-> Staf1221: Mě osobně je do osudu blondýny, která si žmurkáním na policajta vydyndá napomenutí, prd :) Dokud tohle fungovalo u nás, měl jsem jakousi naději, že když se mi podaří nebezpečnost svýho přestupku rozumnou argumentací zbagatelizovat, moh jsem odjet taky s napomeutím a taky jsem často odjížděl :)
14:17:13
12.02.2009
Staf1221
-> King: mna osobne viac stve ta neferovost ked blondikna zazmurka a ide s upozornenim a chlapik nemilosrdne cvaka. takze by som pre pokoj v dusi uvital keby to bolo aj u nas brane ako zneuzitie pravomoci takto subjektivne posudzovat. ale bohuzial sme na slovensku. tu sa tym este vsade chvalia (min vnutra a policajny prezident) ze je to tak, ze slovo policajta je hlavne a pri rieseni ma policajt pravo postupovat subjektivne 169

btw nechapem preco sa nenajde politik co by toto tahal na ustavny sud kvoli porusovaniu prav kedze je to jasna diskriminacia. hlavne ze pojebane madarske ucebnice tam idu davat len za to, ze je tam slovensky nazov uvedeny ako druhy a madarsky ako prvy 170
13:21:55
12.02.2009
gabo000000 - zrušená registrace
-> Staf1221: bomba..diky moc8
11:17:06
12.02.2009
King
-> Staf1221: To je skvělý - stát nabádá svoje dráby k dtto porušování zákona. Nevím jak u vás, ale pokud by policajt řešil např. 55km/hod v obci domluvou, je to trestnej čin překračování pravomoci veř. činitele. Naši "jestříbi" se naopak hned první den platnosti novýho zákona prsili tím, že žádná tolerance - no mercy! :)
19:41:29
11.02.2009
Staf1221
-> gabo000000: radi by pokutovali a vraj aj tak robili vsetko nad 50! ale kalimu asi ficko dohovaral ze vlade vdaka tej prisnosti klesaju preferencie a tak kali prikazal svojim oveckam aby boli zhovievavi a do konca februara prekrocenie do 10 tolerovali ;)
15:56:46
11.02.2009
alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
-> gabo000000: vidiis, a vysedavat pri virte mas cas... ta si mozes nagooglit aj nejake noviny 1
15:24:46
11.02.2009
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): pznam noviny ale nemam casu nejak a sam neviem rpeco raz som si to precital aby som bol zhruba v obraze ale inac sa mi to neche riesit8
10:01:54
11.02.2009
-> gabo000000: pocuvaj, poznas take, ze noviny? to sa kupuje vacsinou tam, kde cigarety..... a pisal som sem minuly tyzden, ze certi sa snazia inkasovat aj za 54... do 53 je to zadarmo - odchylka radaru... inak mozu.... jedine ze maju odporucane do konca februara do 10 km riesit dohovorom, od marca uplne naostro
09:24:00
11.02.2009
chalani pocul som ze podla noveho zakona sa prekrocenie rychlosti do 10km/h len slovne napomina...je to pravda?
09:21:36
11.02.2009
Jožynek
-> Staf1221: ja som to dostal, takze mi je to 15, nikdy som lekarnicku nepouzil, a snad ani nebudem musiet...1
23:05:26
10.02.2009
Staf1221
-> Jožynek : no neviem ci toto bude predpisova lekarnicka. vraj to ma byt taka nejaka rozkladacia a nie takato klasicka "skatula". len aby to nedopadlo ako s ŠPZ.. velmi sa hrnuli do noveho typu a nakoniec z toho bol nekompatibilny smejd a teraz mame vdaka tomu niekolko povolenych druhov ŠPZ
20:55:51
10.02.2009
Jožynek
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): moznost existuje3 8.9ecka
zvětšit Novy cestny zakon Sk - obrázek od Jožynek  vložen 10.02.2009 20:55:51
17:56:26
08.02.2009
PeterP136
-> Staf1221: Ved to, ze tv a noviny su plne hluposti ktore pisu lenivi a obmedzeni novinari. Obmedzeni preto, lebo pisu neskutocne kravoviny a lenivy preto, lebo sa neunuvaju ani zistit si ci ten spam co im prisiel do posty je skutocne pravda a rovno to pichnu do hlavnych sprav. Malo by to byt trestne ako sirenie poplasnej spravy. Takze v tv mozu tlacit ludom do hlavy cokolvek ale kym nejde o to koho maju volit tak to na skutocnost nema ziaden vplyv.

k tym kcs -> lenze minister vnutra sa v nariadeni sa odvolava na ak sa nemylim doteraz platy zakon a nariadenie ministra vnutra je pre policajny zbor zavazne rovnako ako platna legislativa. A sadzobnik pokut medzi platnu legislativu nepatri, je to len nieco ako rocenka :). Len musim este najst ten odkaz na nejaky zakon z 2000r, tam malo byt tiez nieco o vyske pokut. A nech je v sadzobniku akakolvek kravina policajt sa mnusi riadit zakonmi, vyhlaskami a nariadeniami. A ako som uz pisal sadzobnik pokut nie je ani jedno z uvedeneho. Kym ich prebija zakon, vyhlaska alebo nariadenie, tak je to len rozpravanie starej mamy. A mne ide o to aby som nasiel zakon ktory urcuje maximalne a minimalne vysky pokut a zatial som nasiel len 372/1990. Ale cez tyzden som sa prehrabaval v zakonoch ked som hladal na strankach MV sadzobnik pokut a natrafil som na odkaz na zaujimavy zakon z r.2000 bohuzial som si nepoznacil ktory a teraz to neviem najst.
16:19:15
08.02.2009
Staf1221
-> PeterP136: to mna viac zaujima nieco ine. ak si si vsimol tak v poslednych dnoch vsade (tv, net, noviny) informuju ludi o sadzobniku pokut.. ale este som nikde nevidel aby povedali ze "ale policajti maju svoj vlastny, interny a tymto zverejnovanym sa nemusia riadit". lebo ono to je viac dezinformacia ako informacia ked nabulikaju ludom stare zname "nad 10 je to za 50e". potom ked niekomu budu chciet dat pokutu a on odmietne platit inu ciastku, pripadne za menej ako 10 (od marca) tak co? myslim ze by ma nemali policajti radi keby som povedal "ok, isiel som 67 na 50 a viac ako 50e vam jednoducho nedam lebo tak to bolo v TV".

k tym Kcs: odvolavat sa moze, ale ide prste o NOVELIZACIU takze sa "prepisuje" stare novym (IMHO)
15:45:08
08.02.2009
PeterP136
-> Staf1221: Kosostvorec, navyse zeleny, mam na aute :) a pritom to auto s francuzmi nema nic spolocne len ma namiesto rezervy plechovu nadrz.

Inac je to celkom prdel, lebo v naraidenie ministra vnutra z 2.9.2009 (a policajti sa nim musia riadit rovnako ako zakonmi a vyhlaskami) sa odvolava na zakon 372/1990 a ten je este v kcs a hlavne stanovuje maximalne pokuty na 1000kcs za priestupok a 5000kcs ak nechcete po priestupku fukat alebo ste nim sposobili skodu alebo niekoho ohrozili. To je podstatne menej nez v sadzobniku pokut ktory nie je zakonom. Tak teraz som z toho jelen.

Najhorsie ze som pred par dnami nasiel nejaky odkaz na nejaky zakon z 2000 roku kde malo byt tiez nieco k vyske pokut lenze teraz to uz neviem najst, to by mohlo objasnit ako to vlastne je.
14:22:47
08.02.2009
Staf1221
-> King: co sa dalo cakat. ved ked uz aj samotna vlada priznava a obhajuje klientelizmus.... neda sa v takom state cakat nic dobre.

inak dnes som prave cital v novinach ze uz sa testuju v bratislave prve 3 auta vybavene 2mi kamerami snimajucimi pocinanie pred a za autom, plus policajt by mal mat na sebe mikrofon a teda by z riesenia priestupkov mal byt aj audio/video zaznam. takze niekto mozno na oko bojuje proti tomu aby si jeho podriadeni nenahrabali pre seba....
14:02:05
08.02.2009
King
-> Staf1221: Jestli je ten zákon tak domršenej, jak myslíš, pak se ovšem policajtům otevírá nádhernej penězovod bokem do kapsičky :)

I kdyby nakrásně měli ten přestupek nesmazatelně evidovanej, tak ti pohrozí odebráním řidičáku, zkásne tě o 150 éček, a dalších padesát bokem tě bude stát "koupě" řidičáku zpátky....boha jeho zlatej Dojčland8
12:42:09
08.02.2009
Staf1221
-> King: my sme to mali doteraz tak ze VP sa bral pri prekroceni nad 30. tiez sa mi to pacilo. no tento zakon.. fakt je to len na policajtovi ako situaciu vyriesi. mi to pripomina film sudca Dredd, kde mali "policajti" aj vykonnu moc. mozno sa toho aj my dockame, ze ked niekomu nahodou vybehne zo zovretej ruky prostredny prst, tak dostane rovno gulku do hlavy :-/
12:36:55
08.02.2009
Staf1221
-> Nwkt: a videl si aj kosostvorec? ak nie dam ti adresu krizovatky v Ziline :D
00:03:57
08.02.2009
King
-> U-Geen: U nás jsou taky místa, kde 4 ulice do čtverce někdo prohlásí za kruhák :). Dokonce naše náměstí je myslím takovej mega kruhák 100x100 :)
00:01:39
08.02.2009
King
-> Staf1221: Mnooo, ustanovení, že za překročení rychlosti o "více než" jdou papíry do čistírny, máme taky. Ale to "více než" je tuším 40 a víc v obci. Proti tomu snad ani nic nemám, protože,. jak se ukazuje, je to vcelku účinnej nástroj na eliminaci mladejch kokůtků za volantem.

Zrovna dneska se oteplilo, slunko začalo pražit a předjarní atmoška zatemňovala mysl některých driverů. Máme skrze město průtah silnice 1.třídy (bohužel zmrdi blokujou asi 10 let obchvat), v jednom úseku je čtyřproudovka, kde osvícené načálstvo odboru dopravy povolilo 70tku. Za kruhákem akceleruju na 70, ale nagelovanej majitel P205tky "color-line" (každej plech jinej :) okamžitě alarmuje saze v okapový rouře svýho vejfuku. Výsledkem je, že asi kilem si to hasí pravým pruhem kolem mě do ne zcela úplně přehledný zatáčky a bez zjevnýho brždění stíhá projet nejfekventovanější světelnou křižovatku. Tentokrát to vyšlo, několikrát v minulosti na tomhle místě něco podobnýho, s podobným obsazením, mělo dohru v obřadní síni (svatba to nebyla...)
23:44:21
07.02.2009
U-Geen
-> Nwkt: tak v UK je to normalni :-)
23:43:18
07.02.2009
Nwkt
-> King: I takovej už jsem viděl 3 natřenej okolo kanálu 3 Form poví kde to bylo
23:40:59
07.02.2009
King
-> Nwkt: Ty znám osobně , ale když se napíše 2x2m představuju si čtverec :)
23:33:01
07.02.2009
Staf1221
-> King:

Priestupky proti bezpečnosti

a plynulosti cestnej premávky

(1) Priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky sa dopustí ten, kto

.....

h) ako vodič motorového vozidla prekročí rýchlosť ustanovenú v osobitnom predpise3c) alebo prekročí rýchlosť ustanovenú dopravnou značkou alebo dopravným zariadením,

------------------------- -------------------------- -------------------------- -----------------------

(2) Za priestupok podľa odseku 1

......

c) písm. e), g) až i) možno uložiť pokutu od 150 eur do 800 eur a zákaz činnosti do troch rokov
23:32:22
07.02.2009
Nwkt
-> King: Třeba tyhle dva www.mapy.cz/ a to tam ještě blbci navezou doprostřed 1,5 m zeminy a zasadí tam křoví, takže nevidíš na druhou stranu jestli něco jede
upraveno 1x, naposled 07.02.2009 23:38:44
23:30:13
07.02.2009
King
-> Nwkt: Vida, už to leze, jen tak dál :) Akorát u nás jsou kruháky většinou skutečný kruháky, takže tý specifikaci "2x2m" moc nerozumím :)
23:27:11
07.02.2009
King
-> PeterP136: To víš, každej chlap s řidičákem jak u nás, tak u vás, je automaticky dopravní expert, co má pocit, že k tomu má co říct :)

Jenže je potřeba o tom debatovat (byť to na netu vypadá, že zbytečně), protože třeba u nás z toho netovýho tlachání vzniklo občanský sdružení, který pořádá různý akce (dopisy poslancům, tipy na reportáže pro média...) a snaží se aspoň nějak ovlivnit, co se děje na silnici.

Netvrdím, že třeba dočasnej zákaz měření rychlosti pro obecní policie byl úspěšnej lobbying (či jak se to píše :) , ale nějakej vliv na hlasování těch páprdů to možná mělo. Půl roku měli ty městský zmrdi smolíka a teď mají kvůli domršený novele smůlu min. do dubna (nikdo neví, jak má správně vypadat značka upozorňující řidiče na prováděný měření rychlosti :) - i to je mj. úspěch....
23:25:41
07.02.2009
U-Geen
-> Nwkt: nejste sami, aneb kdo ma tim koleckem furt kroutit :-)
23:15:21
07.02.2009
Nwkt
-> King: To dělam taky, obvzlášť na "kruháku" 2x2m
23:13:31
07.02.2009
King
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): V našem cestnom zákoně není žádnej paragraf, kterej by upravoval průjezd kruhákem, takže tu dlažbu na kruhákách využívám bez uzardění ve většině případů a těším se až se na to případně nějaký aktivní bengo zeptá :)
23:05:17
07.02.2009
King
-> Staf1221: To je ten správnej příměr - zlatá baňa :)

Jesště mi někdo vysvětlete, jak je možný v civilizovaný zemi, aby nějakej blátošlap s plácačkou moh řidiči sebrat papíry za překročení limitu o 1(4) km/hod?

To si buď někdo špatně vykládá nějaký ustanovení a nebo se SK soudruhům podařilo vypotit ještě větší paskvil, než CZ soudruhům.
21:40:38
07.02.2009
PeterP136
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): si im mal povedat ze sa ti nezda ani tak uzka skor strasne klukata 3
21:04:10
07.02.2009
Staf1221
-> rolls: podla diskusie na tuningklube to vyzera tak ze ti mozu zobrat vodicak aj ked prekrocis rychlost uz o 1km.. alebo povedzme o tie 4 aby tam bola tolerancia radaru. proste v zakone je len povedane ze ti ho mozu zobrat pri prekroceni rychlosti... nehovori sa o kolko

-> King: PS este som chcel k tomu ako si pisal ze toto je zlata bana pre fizlov... tak ja som cital rozhovor s nasim policajnym prezidentom kde hovoril ze ideme nakupit 100 radarov. kua ved to budu na kazdom kusku :(
20:25:23
07.02.2009
spartra
to vám vymejšlej bič92
19:33:30
07.02.2009
rolls
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): no ono, akoby som to, je to dvojsecna zbran...ked mas na kokot velitela (a tych je dost) tak ti moze dat vetsiu pokutu ako policajt4 ked ho mas dobreho tak je to vyhoda. ja som pokutu platil len raz, som vpalil do zakazu vjazdu v presove, som si to nevsímol bla bla bla. radsej som zaplatil 500sk a hotovo. este nikdy ma nenamerali, neviem ako je to mozne ale asi som mal doteraz stastie1 1 ale keby chceli brat papiere tak isto vytiahnem sluzobak, s tym problem nemam2 ono, ja mam vodicak vedla sluzobaku, takze az vytahujem vodicak tak policajt vidi aj ten sluzobak, nech sa rozhodne co odo mna chce, potom sa zariadim1
19:28:18
07.02.2009
-> rolls: No, skus sa presvedcit :-) A ty pri kontrole nevytahujes sluzobak a nevyhovaras sa, ze si bol nahle povolany plnit sluzobne povinnosti?

DObry den pan vodic, bla bla bla o 55 km, berieme vam vodicak

Ale pan organ, viete, sme prave pod palbou, teroristicky utok na nase kasarne a bol som urgentne povolany branit vlast

1
19:11:41
07.02.2009
rolls
necital som zakon ale hadam vy to budete vediet, ked neratam pokuty za rychlost, kedy mi zoberu papiere ak prekrocim rychlost? myslim tym, ako velmi ju musim prekrocit aby mi zobrali vodicak1
18:51:03
07.02.2009
sice sa to tyka noveho zakona len okrajovo, ale... Vcera vecer 22:00 som vyrazal z BA cez dediny na zitnom odtrove smer sladkovicovo, GA, SA, NZ.... nikam som sa neponahlal, tak som si povedal, ze budem jazdit predpisovo, 50, 90.... vyplatilo sa mi to v Galante... posledny kruhak pred koncom mesta som zobral trosku razantnejsie, okolo 40 a "skratil som si cestu" cez dlazbu co byva okolo zatravneneho stredu... No a na z dalsej ulucky hned certici s majakmi... tak som postal, zapol blikacky, staihol okienko.... Pani boli velmi slusni, doklady moje, auto, poistka, ci som ochotny fukat.... v pohode, ukazalo 0.00 a nakoniec s usmevom rypal, ze ci sa mi zda uzka cesta :-) a ja ze preco? No ze ten kruhak som presiel dost nestandardnym sposobom :-) ta som sa ospravedlnil a ze uz sa budem snazit jazdit kruhak normalne... stastnu cestu, dovidenia...

no pokracujem v ceste a zrazu v dedine Tvrdosovce, certik na ceste, a uz ma stavia :-) A zase, doklady, poistka, fukat.... hovorim, v pohode, uz ma kolegovia v GA kontrolovali... on ze nevadi... tak som zase fukol 0.00 a idiel v klude domov....

Kua, ale su aktivni, prva kontrola 23:00 a dalsia 23:30 .... tolko kontrol som nemal za posledne 3 roky, ako vcera pocas 120 km z BA domov :-)
18:30:16
07.02.2009
PeterP136
Je to fakt, priestupok je od maximalnej povolenej rychlosti a vtedy uz maju pravomoc vyberat prispevky na fungovanie tohoto statiku. Takze uz tyzden jazdim tak, ze na mna vacsina trubi, blika a ohrozuje ma agresivnou nasranou jazdou pretoze idem tesne po limit, teda v meste po 50km/h. Aku presnost maju dnesne laserove meratka v rukach DP netusim, ani ma ot nezaujima, proste to budem drzat tesne pod 50 a basta, nech sa za mnou hoci aj postavia na strechu.

K tej lekarnicke zase: sice som sa o to od stredy nezaujimal, ale este v utorok to bol len hoax. Tiez ma s tym kolegovia v praci otravovali a ja som im spociatku vysvetloval ze nic takeho neexistuje a ak aj bude tak tazko od 1.3. pretoze pripomienky MV a MDPT boli jednak rozumne a od MDPT dokonca zasadne takze sa niet coho bat a hlavne nemusim e zhanat ani lekarnicky ani karty. Tym co si tzv. kartu prvej pomoci ktora im ako spam chodila do mailov vytlacili odkazujem ze si s nou mozu akurat ... 1 ak sa neboja ze si ju zaciernia 1 , pretoze kancelarsky papier vystuzeny pripecenym tonerom mi nepripada ako material vode a prachu odolny (tak znie doslovne popis z navrhu vyhlasky MZ).

-> Staf1221: zatial jedine hodnoverne linky ohladne lekarniciek su stranky MZ a potom vladny jaspi (?) system, kde su vsetky zakony plus navrhy zakonov a vyhlasok. A v utorok bola este vyhlaska MZ len navrhom v ukoncenom pripomienkovom konani.

-> King: Najprv som si myslel ze si len vypil vela kavy, ale vidim ze mas len dar alebo skor postihnutie slovom 1 , takze nie, neboj sa neverim ze novela mala za ciel znizit nehodovost, mala za ciel byt novelou a to doslova a do pismena. Bodka. A ked uz nieco pisali tak sa museli niekde inspirovat, a kdeze sa asi tak inspirovali tou 50tkou ? 1

-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): Ak bude do vyhlasky zahrnuta jedna zasadna pripomienka MDPT tak budu uz expirovat len jednotlive veci z lekarnicky a nie komplet lekarnicka, podla pripomienky by na lekarnicke uz nemal byt vytlaceny datum expiracie. Pretoze je to proste somarina 4 .

A este jedna zaujimava pripoienka. Ak prejde ina pripomienka, tak si budete moct kupit lekarnicu napr. v rakusku a vozit ju so sebou u nas na slovensku a budete kryti zakonom aj keby nemala vsetko to co pisu o autolekarnickach predavanych na slovensku. Dava to zmysel pretoze co ma robit rakusak? Kupovat si na hraniciach nasu lekarnicku?

Okrem toho sa mozno vyhlaska odlozi az na leto, pretoze vtedy sa podla pripomienky MV chysta nejake medzinarodne alebo aspon europske odporucanie na zvysenie ucinnosti prvej pomoci, ktoreho sucastou bude aj odporucanie pre obsah autolekarniciek.
12:54:25
07.02.2009
Staf1221
-> King: no ci je ta flexibilita vo vybere penazi vyhodou neviem. mozno pre blondinky a znamich, ale pre mladeho chalana na skodovke, alebo nebodaj na lepsom aute ako ma pan policajt isto nie.

radary neviem presne ake sa pouzivaju. co viem tak kvazi policajti maju ramery, ale tym pokial viem po novom odzvonilo s vyberanim pokut za rychlost a ti zeleni ti maju asi AD9. kazdopadne oba typy maju +-3 pod 100 a 3% nad 100 :)

www.denker.cz/antiradary/ Policejni-radar-RAMER-7M.p df www.rametchm.cz/index.php ?typ=RMA&am...
22:27:14
06.02.2009
King
-> Staf1221: U nás, když začal platit ten manifest dopravní buzerace, tak se sice na jednu stranu objevila v některejch oblastech až nezdravá služební horlivost, ale tak nějak globálně se na to policajti snažili srát, protože každýmu aspoň trošku slušnýmu policajtovi asi nedělá dobře tahat z lidí přemrštěný sumy dtto za banality. Takže "oblíbenost" policie paradoxně i malinko stoupla, kdo to ovšem totálně posral byly policie obecní, protože obce si z novýho zákona udělaly dtto prostředek pro zavedení mýta a ty bandy recyklovanejch zedníků a kuchařů se toho zhostily s velkou vervou.

Jinak v létě to bude 3 roky, co systém přitvrdil, takže fanoušové buzerace se už nemůžou při analýze dopadů na bezpečnost provozu vymlouvat na krátkou dobu platnosti.

Takže budou muset přiznat, že mrtvol nijak výrazně neubylo, bouraček ubylo jenom papírově (statistiky pojišťoven potvrzujou nárůst), ale.....a to je hlavní ...suma vybraných pokut se ze dne na den prakticky zdesetinásobila (údajně z původních 300 mio/rok na 3 miliardy! )9

Tak a teď už jenom aby to na Slovači pořádně rozbalila nějaká ta pobočka estébácký partičky Czech radar a zaplavila vaše města a silnice stacionárníma radarama, protože při řádovým nárůstu výše pokut se kurva vyplatí leasovat buzerbudky4
22:02:13
06.02.2009
King
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): Opakuje se navlas to samý, jako u nás v roce 2006 - taky se našli zmrdi v řadách policejních náčelníků, co začali suveréně zkoušet na řidiče buzeraci za 51km/hod a spousta lidí, co souhlasili s pokutou na místě to odsrala (1000Kč + 2 trestný body). Teprve po pár dnech se buzerační hardcore umravnilo, protože i těm nejtupější hovadům bylo vysvětleno, že základní principy metrologie jsou nadřazený tupýmu výkladu litery zákona. Jestli používaj vaši poldové český Ramery, tak buď to soudruhům vybleje 54 a víc, jinak maj smolíka. Kdyby se chtěl čertík hádat, tak má smůlu - "...popovídáme si o tom ve správním řízení a prosil bych vaše služební číslo" :)

Ale to, že ten sazebník je "neveřejnej" je na druhou stranu výhoda, protže to vypadá, že policajt má pravomoc dát pokutu v určitým rozpětí (zohlednit nebezpečnost přestupku podle situace) a když se k nim člověk chová slušně, dá se doufat v nižší sazbu.

Tady ty kokoti nastavili sysstém tak, že ať jedeš 54 nebo 70, je to za ty samý prachy a body8
16:15:43
06.02.2009
Staf1221
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): mna by zaujimal momentalny prieskum verejnej mienky a v nom konkretne dovera v policiu. by sa mal kalinak zamysliet nad tym za cim stoji
15:49:44
06.02.2009
-> Mishoooo: -> Staf1221:

No k tmu pokutovaniu... prave prec chvilou som docital clanok v dnesnej Pravde, ze certici veselo uctuju od 51.... k tomu sa vyjadril aj hovorca vyrobcu radarov, ze garantuju presnost +-3 km do 100kmh, nad 100 je to 3%, takze na zaklade udajov z radaru mozu pokutovat od 54kmh hore...

Korch (hovorca PZSR) povedal, ze sadzobnik je len pomocka a interny dokument policie a pokutujuci policajt sa ho nemusi presne pridrziavat...

Takze tak.... buzeracia a buzeracia, kua, to aby som si cestou domov vecer radsej zapol GPS
14:59:27
06.02.2009
Mishoooo
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): jaaaaaj9 tak to uz si asi trosku prestrelil... hlavne ked tam su cenovky na obvezoch v Kčs 3

Benga maju prikaz z ministerstva aby nepokutovali do 60km/h na meiac ci kolko...
09:34:03
06.02.2009
-> Mishoooo: Fyzicky vek mojej lekarnicky je uz dvojciferne cislo.... takze uz sa citim nemoralne, ked kazde dva roky na cisty papier praskam nove razitko s datumom....
08:23:26
06.02.2009
Staf1221
-> King: predpokladas spravne 4
00:53:33
06.02.2009
King
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): U nás se prodávaj lacinější "service packy" na proexpirovaný lékárničky :).......Jinak jsem míval v PC naskenovanej obsah lékárničky a občas jsem jenom v paint.exe změnil expiraci :)

(Tímto se omlouvám všem potenciálním obětem dopravních nehod, které jsem kdy moh ošetřovat proexpirovaným obvazem mojí "cracknuté" lékárničky a způsobit jim tak.......no prostě pořádek musí bejt!!! :)

-> PeterP136: Ty asi bláhově doufáš, že si novela klade za cíl zvýšení bezpečnosti provozu, že?4 Ne, kdepaaak, vaši soudruzi se inspirovali od našich soudruhů, kteří už dávno vědí, že banální překročení limitů (s minimálním impaktem na bezpečnost) je suveréně nejlepší způsob dodatečnýho zdanění automobilizmu.

Čili jediná tolerance, v kterou lze doufat, je 3km/hod (popř. 3pct nad 100km/hod) - předpokládám, že SK benga používaj podobnej HW jako naše.
Extreme Tyres