Dost dobrý blog "ekodaň"

prohledat
22 příspěvků (zobrazeno 1 až 22) od 01.01.2009 do 11.01.2009, založil/a Bukac
řadit dle data
16:26:21
11.01.2009
zidlik
-> LiMaK: stejně na tý jhejich kameře podle mě ani nepoznáš jestli sou černý nebo světlý to bude kamera uplně napíču jen aby se neřeklo
09:32:26
10.01.2009
LiMaK - 742 forever
Čokin 09.01.09 08:56:36 napsal:

→ Syny: Já to vidím sám jak se to v mnoha případech

,,Eko" likviduje Nějaký pepa to tam montuje venku na dvorku za šopou sice

vypustí olej a dá ho do sudu ale stejně mu tam min. 2 dcl vykapou na zem a

když dělá třeba 5 převodovek ........ tak je ten objekt po roce zralej na

dekontaminaci.Chci tím jen říct že se tím každý ohání ale vybavení na

to nemají.

Nebo když dojedu do KM na vrakáč dovezu jen kastli motor a převodovka je

doma a stejně dostanu papír o Eko.

úplně stejné zkusenosti mám taky...projedu ekolikvidačku s kastlí na podválu a všechny jiné díly mám v garáži....

a naopak franta veme starou skudku od deduly na eko, na dvorku rozbije okna kladivem,intros a plast urve a hodí na hromadu, kterou zaveze do "městské sběrny-pro občany zdarma" a zbytek auta dotáhne na laně ignácovi do kovošrotu(včetně motoru a prevodovky-pokud ji uz predtim nestih prodat), ignác to chytne drapákem, šupne do lisu a je to....ekologické papíry má dědek doma na stole a je stastný jak ekologicky se chová :-)

je to podivný, že nás, majitele aut pravidelne nutí na technické a vyhazujou za uvolněné zásterky za kolem....a na ty debily, co prej maj "povolení" delat ekolikvidace a nakládat s autovrakama...tak na ty metr není a kontrola když jim má prijít, ví o ní 2měsíce dopředu :-)
09:24:16
10.01.2009
LiMaK - 742 forever
-> zidlik: to je jasné....

podivej se na to logicky....technik na technické ma celkem dobre placené místo a nechce mít zbytečnej pruser.

ja na to taky narazil,jak rikas....kdysi jsem nemel na okne atest, ale kamos prede mnou s mrdkou prosel, ikdyz mu nebrzdily zadní kola-

a víš v cem byl problém?? na technice je kamera a snímá tam projeté auta....ta kamosova VYPADALA relativne OKa, a zespoda ji kamera nevidela....

ale moje cerné okna KAMERA zabrala a to je problém....ty nebrzdící zadní kola NEJSOU VIDET a když se v hned první zatáčce vymele, tak se to dá svést na to, že praskla hadička hned po výjezdu ze STK...ale když já tak samo nabourám, bude se každej policajt zajímat, kde to auto bylo na technice a hned tam uvidí, že projelo s cerným sklem bez atestu...asi tak....LOGIKA :-)
11:44:06
09.01.2009
zidlik
-> Čokin: no vidíš já vrak nemám a neprojdu kuli tomu že na sklech nemám atesty ale schnilá mrdka bez prahů předemnou projde to je logika tohle.3
08:56:36
09.01.2009
Čokin
-> Syny: Já to vidím sám jak se to v mnoha případech ,,Eko" likviduje jezdím do takovéto firmy pro převodovky nebo jiné díly když potřebuju.Nějaký pepa to tam montuje venku na dvorku za šopou sice vypustí olej a dá ho do sudu ale stejně mu tam min. 2 dcl vykapou na zem a když dělá třeba 5 převodovek ........ tak je ten objekt po roce zralej na dekontaminaci.Chci tím jen říct že se tím každý ohání ale vybavení na to nemají.

Nebo když dojedu do KM na vrakáč dovezu jen kastli motor a převodovka je doma a stejně dostanu papír o Eko.
08:43:15
09.01.2009
Čokin
Nwkt 07.01.09 13:30:42 napsal: Jenže tady vůbec nejde o ekologiiTady jde pouze o větší příliv peněz do státní kasy a samozřejmě dotlačit nižší sociální vrstvu k tomu aby si koupil novější auto.

Ono neni se co divit když ještě do nedávna prošel technickou kde jaký vrak, pak to na cestách vysloveně bije do očí a jen to provokuje snoby v drahých autech.
14:14:20
08.01.2009
Syny
-> Labros: Ale vem si co je z jednoho auta odpadu. A ten se nejak zpracovat musi - vim ze "ekologicky", ale stejne 4
14:02:09
08.01.2009
Labros
-> Syny: chtě nechtě, chca nechca, naše ekonomiky na tom automobilovým průmyslu nechutně závisí, stačí se podívat měsíc nazpět, co si dokázaly automobilky z vlád vydupat, protože vlády se bojí, že automobilky kýchnou a celá ekonomika půjde do kytek. Mám dost známých, který v automob.průmyslu dělají přímo nebo nepřímo, takže kdyby to krachlo, jsou u nás statisíce lidí bez práce. Takže je v zájmu vlád ten kolotoč podporovat, a třeba i kejvnou automobilkám na to, aby dávali všem lidem příspěvek na nový auto, když to pomůže roztočit to kolo ještě rychleji. Díky tomu pak poroste ještě i odvětví recyklace surovin, takže spokojených bude možná ještě víc lidí. Pokud se bude dařit všechno recyklovat, a auta budou čím dál míň smrdět, tak třeba nakonec vyhrajou skoro všichni.

Až na majitele veteránů, kteří budou platit čím dál víc "ekologických" poplatků a okolí na ně bude hledět jako na socky nebo dokonce nebezpečné podivíny, jako už dneska.
13:50:54
08.01.2009
Syny
-> Labros: To je presne ono... Nejlepsi by bylo vrobit auto, prodat ho za milion, aby vydrzelo 2 roky a pak ho sesrotovat a koupi dalsi novy za dalsi milion a tak dale :) Je to smutny a je to tak - jen by me zajimalo co je ekologickyho na tom, vyrabet miliony aut a stary jeste relativne slusny zlikvidovat - samozrejme jak jinak nez ekologicky :) Ja mysli, ze se moc lidi ohani slovem ekologie, ale s ekologii to ma spolecnyho leda hovno. Ekologicky by bylo kdyby se aut vyrabelo tolik kolik je potreba a nehrnulo se to seriovou vyrobou po tisici kusech o ktery pak zajem neni...
13:45:28
08.01.2009
Labros
ale pravda je, že celej automobilovej průmysl je postavenej na tom, že každej rok si musí koupit nový auto pořád víc a víc lidí, i když na západě lidí nepřibývá a na východě na nový auta lidi moc nemají, takže se musí na západě hromadit čím dál víc aut, který se pokoušejí pak prodat jako ojetý na východ, kde ale zase příliv levných aut ze západu nevoní tamním automobilkám. Čili automobilky by byly nejraději, kdyby se životní cyklus aut stáhnul na co nejkratší dobu, auta by se šrotovaly skoro jako nový, pak by mohli prodávat dražší modely na západě a levnější na východě a pořád víc a víc. K tomu jsme ale ještě nedospěli.
13:42:05
08.01.2009
Labros
Ony ale když se nebudou prodávat nový auta, tak starý půjdou s cenou nahoru. Teď jsou starý s cenou dole jen proto, že jich jsou plný autobazary a to je zase proto, že si loni mraky lidí koupili nový. Kdybych tohle dovedl do absurdity, tak bysme zase skončili tam, kde jsme byli za komančů, že na nový auto se čekalo 10 let a v bazarech nebylo taky nic.
13:27:09
08.01.2009
Syny
-> myschaak - diverzant s koženou brašnou: Presne... Vloni sem zacatkem roku nekde slysel, ze se prestavaji prodavat novy auta. Proste to nikdo nechce (tak ono taky kdyz X automobilek udela Y aut denne, tak komu to prodavat zejo), taky padly hranice a mohli se sem dovazet starsi ojetiny z ostatnich zemi. Mno a ctvrt roku na to koukam a zacalo se bavit o ekologickej dani za stary auta :) To je ale naaaahoda :)
upraveno 1x, naposled 08.01.2009 13:27:59
13:06:59
08.01.2009
zidlik
-> myschaak - diverzant s koženou brašnou: maj smůlu nic si vod nich nekoupim3
19:04:44
07.01.2009
myschaak AZNP K.Hora
taktak...tady nejde ani tak o ekologii ale o to že jdou automobilkám na ruku...ty teď nemaj odbyt novejch aut tak se snažej lidi donutit jak se dá...
13:30:42
07.01.2009
Nwkt
Jenže tady vůbec nejde o ekologii
13:29:09
07.01.2009
zidlik
a nechápu proč by náká leštěnka škodovka nemohla bejt víc ekologická než náký nový auto který najezdilo 500 tisíc a je už celý namrdku
13:25:22
07.01.2009
zidlik
-> Bukac: článek dobrej..něco na tom je.já najedu 10tisíc ročně s rapidem a sem podle nich mín ekologickej než ten co najezdí 100 000s fabií to je trošku blbost..a vůbec voni tohle udělaj v český republice ale auta znečištujou celou planetu takže vostatní státy si můžou jezdit ve starejch mrdkách co žerou 30 litrů a za přepis nic neplatěj ale znečištuje to i nás a na to trošku nemyslej..akorát tim znevýhodnili nás čechy...tak at tohle udělaj ve všech zemích pro všechny a nebudu si stěžovat3
17:38:27
02.01.2009
p.b.
Původní návrh zákona byl od ČSSD, tuhle změnu tam protlačil Výbor pro životní prostředí (www.psp.cz/sqw/snem.sqw?i d=771&... zákon schválili ČSSD+Komo+SZ. Nějak tam to MD dopravy se silnou lobby nevidím, ale to nevylučuje že na tom bude něco pravdy.
16:05:54
02.01.2009
Fire-man
No IMHO to neni tak nerealne... vzdyt staci sehnat jednoho politika na vec ktera je ostatnim politikum tak nejak fuk a on uz je pak presvedci s tim ze zase priste zvedne ruku pro jejich vec. A pokud opravdu nikdo nema nic proti, pak to vetsinou byva 50 na 50 (z hlediska statistiky) no takze kdyz si pak tech par hlasu pojisti tak to projid muze. Nerekl bych ze to je nerealne a kdyz se podivame co delaji Slouf (doufam ze je to on a neobvinuju nekoho jineho) a Gasprom kde se k tomu defakto i verejne prihlasi, tak verim tomu ze v nasem state korupce je a verim ze na tech nejvysich mistech je beznejsi nez mezi obycejnejma urednickama s par chechtakama ve vyplate.
00:41:01
02.01.2009
King
Mě tam zaujal ten komentář, kde někdo tvrdí, že na MD se šušká, že za ten zmrdizákon může vlivná lobby importérů novejch aut 9 Jiná věc je ovšem, jak to mohlo projít tou zasedačkoui čuráčích hlav a senátem8
16:56:32
01.01.2009
Trax
-> Bukac: Hezky napsany clanek, i kdyz je to napsany dosti nadneseně, tak spoustu veci je tam pravdivých.
Extreme Tyres