Přestavba

prohledat
25 příspěvků (zobrazeno 1 až 25) od 29.12.2008 do 09.01.2009, založil/a Demoniak
řadit dle data
13:00:35
09.01.2009
King
-> spartra: Hele, přiznám se, že teď mám trošku problém porozumnět psanýmu textu (ale neber to jako urážku - spíš je v tom tvým příspěvku zhuštěno nějak moc myšlenek :)

Zkusím zareagovat:

"...a vytahovat tady ekonomiku států, který nás potopily před mnoha lety, není moc dobrý."

To by chtělo trošku upřesnit - Mnichov? 68ej?

"....sbalit si moh pět švestek a odejít,jak jsi napsal, neodcházeli kvůli politické situaci ale za štěstím, museli počítat s ostrahou hranice a se smrtí....."

To myslíš vážně a nebo se úmyslně obklopuješ hlasatelama podobnejch bludů?

Co dodat? "Národ, který zapomněl svoji minulost, je odsouzen ji prožívat znovu"

"....v restituci dostali majetky zpátky, ne ve stavu ktrerým ji byl zabrán. jakožto jako náš druhý prezident nesedí na borech ale na hradě."

Mno, ano ....na jedný straně tady byli a (a ještě jsou) restituenti a na straně druhý stádo tupců pro který soukr. majetek nic neznamená. Navzdory těm tupcům se podařilo aspoň část těch majetků vrátit těm okradenejm. Nechápu proč by kvůli tomu měl Klaus bručet na Borech 4

"..... nu ale tenhle systém tě potopí stejně jako ten předchozí."

Sice nechápu, proč by mě měl současnej systém potápět, když žije mj. i z mejch daní, ale budiž. Ploty na západní hranicí jsou už dávno ve sběru, čuráci se sapíkama a vlčákama taky nehrozej a na druhý straně hranice je taky každýmu putna kam jdu, tak až mě to potopí, půjdu se nechat potopit třeba do Irska nebo Itálie (nemám rád zimu! :)
11:19:35
09.01.2009
spartra
-> King: nu ale tenhle systém tě potopí stejně jako ten předchozí.

ne já ale spíš otec a děd, když se vrátím k tomu hospodáření, spousta soukromníků tu byla před krachem, víceméně v ruinách, v restituci dostali majetky zpátky, ne ve stavu ktrerým ji byl zabrán. jakožto jako náš druhý prezident nesedí na borech ale na hradě.

sbalit si moh pět švestek a odejít,jak jsi napsal, neodcházeli kvůli politické situaci ale za štěstím, museli počítat s ostrahou hranice a se smrtí.

a vytahovat tady ekonomiku států, který nás potopily před mnoha lety, není moc dobrý.
19:52:25
08.01.2009
King
-> U-Geen: Mno, nějak mi hráblo, tak jsem reagoval :-) Totiž měli jsme mezi svátkama takovou pravidelnou každoroční pitku s kolegama ještě z dob, kdy jsem fachčil u montáží. No a zrovna jsem si sed na kraj, kde seděli 2 starší pánové, co když vyprázdnili pár půllitrů, tak začali naplno manifestovat svoji náklonnost k oné "sympatické" ideologii. Pár minut jsem se držel, ale když se rozohněný soused po pravici ode mně dožadoval přitakání na další s jeho bolševických dogmat, udržel jsem se a povídám klidně: "Pane Slavík, myslím si o tom svoje, ale nebudu se k tomu vyjadřovat, protože bych vám moh říct něco, co jsem ani sám nechtěl slyšet!" :-)

Čili jsem v sobě musel potlačit emoci a někde to tam vevnitř zůstalo a když si to pak přečtu na virtu od dtto o generaci mladšího človíčka, tak to muselo ven :-)
12:17:04
08.01.2009
U-Geen
-> King: wow, tys mel chut na to reagovat? ja uz na nejaky diskuze rezignoval :) mmchdm 3mega / 260km/h na dalnici je jednoduchej vypocet... kdyz skodovka stoji max 0.02 mega tak se dostavame k rychlosti... :-)
08:41:48
08.01.2009
King
-> spartra: "...nebylo by to do věci..."

Jestli máš na mysli "trestný činy" v podobě, že se třeba nehodláš vzdát léta budovanýho rodinnýho hospodářství ve prospěch JZD nebo pokusy o sbalení si pěti švestek a hledání štěstí tam, kde zatím dělnická třída nezvítězila nad zdravým rozumem?

Ale asi nemáš, co? :)

"... nebejt bolševika, tak nejseš tam kde jseš..."

Hmmm, to asi ne, ale když si v Německu na školení tak povídáme o životě s kolegama z toho "nepoznamenanýho&quo t; zbytku Evropy, tak mám pocit , že horší by to asi nebylo4 Už jsem jednou psal, jak jsme se se z učebny koukali na tureckýho zahradníka, jak tam stříhá růže a říkali jsme si ve srandě s Polákem a Rumunem: "Mít aspoň takovou vejplatu, jako má ten německej zahradník ! " :)
20:28:13
07.01.2009
spartra
ek bych, že uvedenej příklad spíš vyjímka, ne? Nebo snad bylo líp, když za každou pikačovinu reálně hrozilo pár let na uranu v „rekreačním táboře“ s nápisem Práce osvobozuje?

nebylo by to do věci5

-> King: nebejt bolševika, tak nejseš tam kde jseš4
16:00:06
07.01.2009
King
-> LiMaK: Ono toz zase není tak čenobílý4

Je fakt, že míra domrvenosti legislativy kolem aut už přestupuje všechny meze8

Co se ovšem škodovek týče, tak tam je potřeba oddělit tu obecnou legislativu a to, že se automobilka v MB chová, jako kdyby před BMM favem nic neexistovalo a pokud existuje, uděláme všechno proto, aby to neexistovalo :)

"...driv se povinne pracovalo, dneska mas strach o praci,kdyz o ni prijdes, tak mas problem sehnat…same praxe,vystudovani V OBORU…v 55 letech lidi vyhazujou pred duchodem…

kazdy rok se bojis zdrazovani,bo vsecko zdrazi o 10procent a na vyplatach pridaj 500,–

utahujes si opasek jak koko* a porad to k nicemu neni,cimvic si ho utahnes,timvic zdrazi…"

Tohle slyším každou chvíli, ale....Když jsem maturoval, tak se tady zrovna pozvolna dostával bolševik od válu. I řek jsem si, že jedinou jistotou bude, mít co nabídnout na trhu práce. Takže naučit se anglicky (ruština tenkrát nevypadala 2x perspektivně) a makat, makat a učit se, učit se, učit se (ten plešatej Uljanov, co ne a ne shnít, měl přeci malinko pravdu :) Díky tomu si zaměstnání můžu vybírat a pokud možno fleky, kde se automaticky valorizuje minimálně o míru inflace.

Nějak třeba nevšim, že by naše firma koukala na praxi uchazeče, kolikrát jsou to absolventi FELu s nějakou minimální praxí - hlavní je nebejt vohnout :-) Asi jsem poněkud deformovanej prostředím, kde se pracovně pohybuju, ale většinou pracuju s důchodcema co přesluhujou (protože pořád maj co nabídnout) a nebo s důchodcema, který firma po odchodu do důchodu, ukecala aspoň na částečnej úvazek.

"...dneska malem bez penez nechod do nemocnic…"

Já jsem třeba neslyšel, že by onkologie vybírali od vyléčenejch pacošů třeba x stotisíců za vyléčenýho raka 4 Spoustu let si pacoši v nemocnicích jedli "zadarmo" a kdo se na to odvážil poukazovat, byl hned za asociála - nemocniční žrádlo podle toho taky vypadá 8

Příští tejden jdu do špitálu na jednu takovou lahůdkovou prohlídku, kdy budu mít v prdeli minimálně cizí prst :) Doufám, že to bude bude stačit a těch pár 30tikorun mě snad nezabije...

"...to ze muzem litat letadlem k mori anebo si koupit zapadni auto?? dej pokoj, uz mam dost pitomců s autem za 3 miliony, co si mysli ze jim redbul dava kridla a jezdi jak hovada 260 po dalnici…zlaté auta z východu :-)"

Mě by jenom zajímalo, odkud se berou ty pověsti o těch prachatých pirátech (3 mega/260 dálnice)4 Já se teda na dálnicích pohybuju denně, ale poslední co mě osobně ohrožuje, jsou tyhle závodníci. Btw: hned za Rozvadovem začíná Země krále Miroslava, kde si můžeš na části dálnic frčet 260 a nikdo to neřeší (a prosím, neopakovat tu profláklou tezi, že v Miroslavově zemi mají výrazně kvalitnější dálnice 4 )

"....Z vyplaty platis dane, a za zdanene penize platis v obchode dalsi dan z rohlíku, kterej zdrahne,kdyz zdrazi nafta,ale jak je videt,nafta je o 10korun niz a rohlik je porad drahej..

"

čili model kdy rohlík stál uměle léta 30 hal. byl lepší? Pravda, za bolševika se nezdražovalo, ale "upravovali se ceny" - zdražení zákl. potravin bylo obvykle kompenzováno zlevnění lokomotiv nebo párátek :)

"....dneska sicem uzes do novin napsat,ze ten ci onen politik je koko*, ale pokud ti nekdo schvalne zabije děcko,tak dostane 8 let a za dobre chovani je po 6ti venku…"

Řek bych, že uvedenej příklad spíš vyjímka, ne? Nebo snad bylo líp, když za každou pikačovinu reálně hrozilo pár let na uranu v "rekreačním táboře" s nápisem Práce osvobozuje?
11:56:13
07.01.2009
aceboss
-> LiMaK: 01.01.09 09:20:10

Vím co píši proto je to slovo k lepšímů v uvozovkách4 Jinak s těma komunistama to slíchám každodenně1
11:55:34
07.01.2009
Jozka
-> Demoniak: Jinak kdyby to byla jen změna motoru, tak to už jsem viděl - prostě škrtli novej a zapsali zase původní, asi to ani jako přestavbu nebrali. A při vyškrtnutí čísla motoru bys možná dokonce měl problém s tím 105kovým.

Analogicky by mohla jít i karosérie, prostě se tvářit, že na to vracíš původní třeba po opravě, ale to by chtělo zajít přímo na příslušnej úřad. Asi taky záleží, jestli máš hvězdičku jen u čísla karosérie (pokud je to starej TP) a vzadu číslo nový, nebo hvězdičku i u typu s poznámkou Š105 či tak nějak.. Pak to zpátky půjde ztuha.
11:50:29
07.01.2009
Jozka
-> LiMaK: Tak jednoduše jako ty to nevidím, ale život byl dřív o hodně jednodušší, to teda jo a o hodně. Ale některý ty věci komunisti nezkomplikovali ne proto, že by nechtěli, ale že to buď neuměli nebo ani nepotřebovali, neboť zmákli lid jinak3.

Na druhou stranu těch negativ, co vypsal, tak si můžeš přečíst, co chceš, aniž by sis to musel opisovat, koupit si muziku, jakou chceš, aniž bys to pak musel vysvětlovat na StB, můžeš si vyjet za hranice, kdy a kam uznáš za vhodný - ovšem pokud na všechno MÁŠ PRACHY.

A downgrade fakt nešel dělat, taky jsem se pokoušel udělat ze 110LS embéčko - měl jsem prima MB kastli a naopak vše ostatní zdravý na LS, ale nepovolili.

Mimo jiné, bolševik při povolování přestaveb hodnotil (nebo mohl-moc se to neaplikovalo) i hospodárnost, takže ti mohli říct, že ten tvůj motor Š100 taky za nic nestojí a tý nový kastle ze 120 by pro něj bylo škoda a nazdar.

P.S.: nicméně jsem už na dnešní realitu hnedle tak nasranej, jako ty.
03:23:12
02.01.2009
Demoniak
-> LiMaK: +1
14:36:27
01.01.2009
Honza M
-> LiMaK: tak to je krásný a pravdivý 6
09:20:10
01.01.2009
LiMaK - 742 forever
-> aceboss:

tyvole, jestli myslis politicky rezim, ze se zmenil k lepsimu.... :-) tak tos me pobavil.zlaty komunisti slycham cimdal vic....

jakou mas dneska svobodu?

driv se povinne pracovalo, dneska mas strach o praci,kdyz o ni prijdes, tak mas problem sehnat....same praxe,vystudovani V OBORU....v 55 letech lidi vyhazujou pred duchodem...

kazdy rok se bojis zdrazovani,bo vsecko zdrazi o 10procent a na vyplatach pridaj 500,-

utahujes si opasek jak koko* a porad to k nicemu neni,cimvic si ho utahnes,timvic zdrazi...

dneska nesmis kourit na zastavce, chlastat v parku....nesmis rozebrat své staré auto...naopak ho musis zadarmo nechat sesmelcovat...

Z vyplaty platis dane, a za zdanene penize platis v obchode dalsi dan z rohlíku, kterej zdrahne,kdyz zdrazi nafta,ale jak je videt,nafta je o 10korun niz a rohlik je porad drahej..

dneska nesmis psa vencit na 2m voditku,bo v zakone je delka max 1.5m....

dneska chcou zakazat žárovky,bo prej žerou moc elektriny nebo co to za blbosti...

dneska ti ČEZ zdrazi elektrinu, ale pitomec ředitel toho bordelu si dává nehorázné (pul miliardové) "odměny"

dneska malem bez penez nechod do nemocnic...

stolet jde ze 100vky skůdky udelat 120tka, ale dneska je problem na fabii prehodit hezčí naraznik...

dneska zavedou ekologickou dan,abypred bruselem omlazovali vozovy park,pritom z tebe zase tento rok vytahnou o 20 000 víc...a pak se diví, že se tu jezdí ve starých autech...

dneska sicem uzes do novin napsat,ze ten ci onen politik je koko*, ale pokud ti nekdo schvalne zabije děcko,tak dostane 8 let a za dobre chovani je po 6ti venku....

Dřív zmrda,buzeranta a kriváka eSTéBáci ZAVŘELI, dneska sedí v několika správních radách....a to nemluvím, že v tech samých "demokratických" ; předsednictvech sedí ti samí

co byli zarytí komanči a krásně se překabátili....

Lid kdysi nechtel komunismus....jak je možné, že ti, kterí ho studovali v moskvě a a zarytě prosazovali, dneska vlastní zdravotní pojištovny...banky...fabr iky...??

dneska je sice 3/4veci soukromych, ale kdyz neco chces, tak se k tobe vsude chovaj jako ze mas byt vubec ty rad, ze existujou....pritom TY jsi jejich zakaznik a bez zakaznika by zdechli hlady

jmenuj mi alespon jednu vec, ktera se zmenila "k lepsimu"??

to ze muzem litat letadlem k mori anebo si koupit zapadni auto?? dej pokoj, uz mam dost pitomců s autem za 3 miliony, co si mysli ze jim redbul dava kridla a jezdi jak hovada 260 po dalnici....zlaté auta z východu :-)

ALE SERU na to tu rozvadet kecy o politice...na to jsem moc nasrany na tenhle systém, jeste abych se vstekal do klavesnice....

spis uvažuju o emigraci na aljašku, kde nic neví o slově "technická kontrola", pokud tam nemas vyfuk, nikoho to nezajímá..můžes tam v klidu zajít do lesa,pokácet strom a zatopit si v chalupě, bez hrozby milionové pokuty....v té krásné zemi kdyz autem srazíš jelena, zanädávás si,že ti rozbil predek a pak ho v klidu sežeres....tady u nas jeste chytíš pokutu, že jsi ho usmrtil,myslivcům, pak jeste policajtum,bursíkům,kubiš ové...nakonec dlužíš ješte, bo si na to musis pujcit od banky.. :-)

sorry ale tohle sem si nemoh odpustit,berte to s rezervou, JE TO PŘÁNÍ,ABY TENHLE ROK BYL LEPŠÍ NEŽ TEN MINULÝ :-)
17:10:37
31.12.2008
aceboss
LiMaK 31.12.08 16:35:17 napsal:

→ Nwkt: tyvole, nedelej ze sebe pitomce… :-) vim ze nejsi

:-)

ale zajimave, ze kdysi to slo…teda ta 100vka a 120…dyt jsou to uplne jine

auta :-(

Ale nazapoměn na to,žese tu změnil režim k ,,lepšímu''........8 ?
16:35:17
31.12.2008
LiMaK - 742 forever
-> Nwkt: tyvole, nedelej ze sebe pitomce... :-) vim ze nejsi :-)

ale k veci...modernizovat lze samozrejme jen v ramci PROHLASENI SKODOVKY O PRESTAVBACH....myslim si ze sam osobne ho mas uz 20x prectene a vis co je povolena prestavba a co ne....

jedine co snad lze v ramci 742ky je prestavba UZOVKY na MKO, UZOVKY NA GARDE

a mka na Rapida....

ale urcite nelze favorit prestavet na felicii...to je urcite NEPOVOLENE...je to v poslednim prohlaseni co vydali a spousta ouradu se ridi prave timhle....pokud saminevi, podivaj se do tohodle posledniho prohlaseni....

zajimave, ze tam pisou, ze nelze prestavet fabii rv 2000 na fabii rv 2006 :-) a pritom se jedna jen o narazniky a zadni svetla :-)

ale zajimave, ze kdysi to slo....teda ta 100vka a 120....dyt jsou to uplne jine auta :-(
13:36:37
31.12.2008
Demoniak
-> LiMaK: Ok díky za vysvětlení. aspoň vim na čem sem :)
12:00:09
31.12.2008
Nwkt
-> LiMaK: Takže můžu postavit fábiii na papíry ze 120? 3
11:27:13
31.12.2008
LiMaK - 742 forever
zklamu te hochu...sam sem to kdysi resil....

chtel jsem uzovku-kastli ipostavit na mko papiry....a narazil jsem

PRESTAVBU lze odsouhlasit, pokud auto chces MODERNIZOVAT...

to znamena, souhlas dostanes, kdyz jsi kdysi z kila udelal 105/120-modernizace.

první problém:

dneska uz kila a 105/120 NEJSOU ZAMENNE (zlatý komunisti...)

tohle je tvuj prvni problem

druhy je to, ze v podstate by jsi chtel z papírově 120tky udelat 100vku...coz neni modernizace, ale zhorsovani...degradace vozu, coz NEŠLO NIKDY.

a tretí problém je to, že v dnešní době, jsou prestavby aut,které už byly v minulosti přestavěné....ZAKÁZANÉ.

KDYZ UZ MA AUTO ASPON JEDNU PRESTAVBU,tak dalsi uz pravdepodobne nikdo neodsouhlasí, ikdyby to bylo teoreticky mozné....NĚKOLIKANÁSOBNÉ PŘESTAVBY NEJSOU PROVEDITELNE....jednou a dost.

podle me jsi naprosto v prdeli...od bodu 1 a po 3....
23:24:17
30.12.2008
Demoniak
no jasný ale šlo o to že sem měl doma papíry který nevypadalo že se stihnou odhlásit.
21:27:11
30.12.2008
Kuladmin
A nehlede na to ze levnejsi je urcite koupit 100 s papiry nez takovoudle ,,kostrbatost,,.
21:24:43
30.12.2008
Kuladmin
-> Demoniak: No prepsaly vinko to je jasny ale asi i prepsaly model auta ne?? tudis bys musel opet delal prestavbu a tu ti dneska uz pravdepodobne nikde nikdo neudela nehlede ze by to byla prestavba na starsi model a to snad nikdy ani neslo - ale to si jen myslim.
upraveno 1x, naposled 30.12.2008 21:25:51
20:42:18
30.12.2008
Demoniak
Při přestavbě kastle ze 100 na 105 bylo přepsáno výrobní číslo kastle. nic se nepřeráželo ani neměnilo. Jednoduše do TP zapsali změnu VIN z toho na to.

tak podle mě by to mohlo jít i z5 ne? ikdyž už neni auto. :)
19:19:27
30.12.2008
Kuladmin
Dle meho bys stejne mohl na tydle papiry hodit leda 105 jenze kdyz nemas ani cislo kastle tak i to by mozna byl problem.
18:31:26
30.12.2008
Demoniak
tak už nic. auto už je odhlášený
23:44:50
29.12.2008
Demoniak
Mám takovej problém.

Otec má papíry původem na š100, tam má udělaný 2 přestavby(1. na 105 motor a 2. na 105 kastli)

jelikož se mu nepovedlo papíry odhlásit tak se mě jich zželelo a uvažuju o koupi š100 a můj dotaz zní jestli jde přestavba navrátit či ne. problém je že auto už fyzicky neexistuje. zbyly jen SPZ a techničáky.

Prosím o radu zda-li je to možné
Extreme Tyres