skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Havarijní pojistka pro 742??
prohledat
12 příspěvků (zobrazeno 1 až 12) od 26.12.2008 do 28.12.2008, založil/a LiMaK - 742 forever
14:31:04
28.12.2008
28.12.2008

David.
-> LiMaK: jenže oni ti to auto na 40tis. nepojistí,já když jsem loni přepojišťoval auto tak jsem chtěl taky pojistku na nějakou vyšší hodnotu než je tabulková,řekli mi že to nejde a že škodovky už nepojišťujou,jen po skouknutí stavu,když se šel podívat na auto tak řekl že sice mi to pojistí ale jen na tabulkovou hodnotu,což je tak do 10tis. a že kdybych chtěl víc,tak bych musel si to auto ohodnotit znalcem což prý stojí tak 3-5tis. ale abych nepočítal s tím,že mi to vyleze nějak moc,že tak 20-25tis.maximálně s tím,že kdyby se něco stalo třeba po roce tak cena se prý automaticky stejně sníží třeba o 5tis. mínus 5tis. spoluúčast tak bych dostal max. tak 15tismínus náklady na toho odhadce,a pojistka byla kolem 3-4tis ročně takže jsem se na to vybodnul a už nepojistil,protože podobně mi to řekli v dalších 3 pojišťovnách,pojistit auto na svou hodnotu prý nelze,jen tabulkou,příp. od odhadce,která ovšem nebude vyloženě závratná,takže to asi nemá opravdu cenu.
21:57:24
27.12.2008
27.12.2008

MATTESS
-> LiMaK: potom, co jsi tu psal, jsem zkusil to online sjednání se stejným výsledkem
20:39:16
27.12.2008
27.12.2008

LiMaK - 742 forever
-> MATTESS: diky moc, ja na to sel jinudy, je zajimave ze od te same pojistovny, ale primo sem dal sjednat pojisteni online....
ted jsem vyzkousel tvuj zpusob-->kalkulaci a vypadlo na me rocne 3000,- pri hodnote 40koliku...
ale asi nejlepsi bude zajit do CSOB pojistovny, kde mam zakonnou na auto a tzv.all risk na barak...od vykradeni,pres pad letadla az po skody zpusobene mojim barakem....
snad mi tam daji vernostni slevu :-)
diky moc...aspon sem se orientacne zacal pohybovat, nerad bych delal na pojistovne hlupaka, kdyby po me chteli 8000rocne...to bych radsi skoval pod polstar :-)
ted jsem vyzkousel tvuj zpusob-->kalkulaci a vypadlo na me rocne 3000,- pri hodnote 40koliku...
ale asi nejlepsi bude zajit do CSOB pojistovny, kde mam zakonnou na auto a tzv.all risk na barak...od vykradeni,pres pad letadla az po skody zpusobene mojim barakem....
snad mi tam daji vernostni slevu :-)
diky moc...aspon sem se orientacne zacal pohybovat, nerad bych delal na pojistovne hlupaka, kdyby po me chteli 8000rocne...to bych radsi skoval pod polstar :-)
10:35:52
27.12.2008
27.12.2008

MATTESS
str.2 (koukám, moc zřetelný to není, dával jsem poj. částku 30000,-)
10:35:09
27.12.2008
27.12.2008

MATTESS
str.1
10:34:42
27.12.2008
27.12.2008

MATTESS
-> LiMaK: já na to šel tudy:
03:20:13
27.12.2008
27.12.2008

LiMaK - 742 forever
-> MATTESS: Tak to ja v rychlosti mrknul na CP,
auto starsi jak 1990 nelze online pojistit, a kdyz sem rok zfalsoval na 1991, tak mi vysla pojistka pri hodnote auta 40 000 me vysla rocne na 5800, coz je dosti....to radsi schovam pod polstar,vzhledem k cetnosti mych pojistnych udalostí :-)) (jednou za 4 roky :-)
skoda ze CSOB pojistovna, kde mam pojistku zakonou i na barak, tak skoda ze jim ten online vypocet nejak nefucká :-(
auto starsi jak 1990 nelze online pojistit, a kdyz sem rok zfalsoval na 1991, tak mi vysla pojistka pri hodnote auta 40 000 me vysla rocne na 5800, coz je dosti....to radsi schovam pod polstar,vzhledem k cetnosti mych pojistnych udalostí :-)) (jednou za 4 roky :-)
skoda ze CSOB pojistovna, kde mam pojistku zakonou i na barak, tak skoda ze jim ten online vypocet nejak nefucká :-(
02:16:01
27.12.2008
27.12.2008

alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
-> LiMaK: Neviem presne, ako to funguje v CR, ja mam Erku poistenu havarijne, v Allianz SP, mam dohodnutu sumu, na ktoru je vozidlo poistene, cize nehrozi mi nejaka tabulkova cena 1500 sk.... a kedze mam auto havarijne poistene 10 rokov a mam bezskodovy priebeh, cena je tiez v pohode, bo mam velky bonus... platim tusim 900 korun.
Skus sa spytat, ci sa nieco podobne neda dohodnut aj v CR.
A mala rada na zaver - zasadne by som sa nikdy nesiel poistovat k babe pri okienku ani k nijakemu "financnemu poradcovi" znacky "ponukame najlepsie produkty voacerych spolocnosti" Najlepsie je vyhladat si niekoho, kto robi pre poistovnu ako reprezentant, ale vyhradne pre jednu (napriklad generalny reprezentant) Tento clovek je skoleny nielen na to, ako ziskavat klientov, ale mal by ovladat aj produkty spolocnosti, urcite vie poradit, co je pre klienta najvyhodnejsie a dokaze poskytnut aj nejake lepsie zlavy ako akcia cez internet alebo baba pri okienku. Okrem toho, tento clovek ma svoj poistny kmen a v ramci dobrej starostlivosti o klienta (a snahy udrzat si klienta) je vacsinou ochotny pomoct aj pri likvidacii poistnej udalosti. Reprezentantovi totiz ide o to, aby sa klient citil u neho dobre, pretoze provizia nejde len z prveho roku poistenia, ale nejake male percento sa rata aj z nasledujucich rokov poistenia. Takze logicky, ak si chcem zabezpecit, aby bola na zmluve moja reprezentantska peciatka, budem sa snazit pomoct klientovi v kazdej situacii...
PS: nepisem nejake bludy, ale vlastnu skusenost, sam som do tohto biznisu nahliadol a poznam vela ludi, ktori su v nom - ale vsetko pisem len tak, ako to je na Slovensku
Skus sa spytat, ci sa nieco podobne neda dohodnut aj v CR.
A mala rada na zaver - zasadne by som sa nikdy nesiel poistovat k babe pri okienku ani k nijakemu "financnemu poradcovi" znacky "ponukame najlepsie produkty voacerych spolocnosti" Najlepsie je vyhladat si niekoho, kto robi pre poistovnu ako reprezentant, ale vyhradne pre jednu (napriklad generalny reprezentant) Tento clovek je skoleny nielen na to, ako ziskavat klientov, ale mal by ovladat aj produkty spolocnosti, urcite vie poradit, co je pre klienta najvyhodnejsie a dokaze poskytnut aj nejake lepsie zlavy ako akcia cez internet alebo baba pri okienku. Okrem toho, tento clovek ma svoj poistny kmen a v ramci dobrej starostlivosti o klienta (a snahy udrzat si klienta) je vacsinou ochotny pomoct aj pri likvidacii poistnej udalosti. Reprezentantovi totiz ide o to, aby sa klient citil u neho dobre, pretoze provizia nejde len z prveho roku poistenia, ale nejake male percento sa rata aj z nasledujucich rokov poistenia. Takze logicky, ak si chcem zabezpecit, aby bola na zmluve moja reprezentantska peciatka, budem sa snazit pomoct klientovi v kazdej situacii...
PS: nepisem nejake bludy, ale vlastnu skusenost, sam som do tohto biznisu nahliadol a poznam vela ludi, ktori su v nom - ale vsetko pisem len tak, ako to je na Slovensku
00:47:47
27.12.2008
27.12.2008

MATTESS
v rychlosti jsem juknul na ČP a roční pojistka mi vyšla 3000
00:39:32
27.12.2008
27.12.2008

Dušan
stejne je tam podle me spoluucast min 5% a min 5000,-
22:55:46
26.12.2008
26.12.2008

Maja
-> LiMaK: určitě to jde pojistit, ale daji ti amortizaci, tabulkovou hodnotu, uplně stejně, takže lepší prachy stejně nedostaneš
21:52:47
26.12.2008
26.12.2008

LiMaK - 742 forever
Hosi, ve světle nemile situace, me napadlo, svojeho mazlika havarijne pojistit.
uz tento rok na me pojistovak ze zakoneho pojisteni zkousel fintu o tzv. "totalce"
nekonec sem se s nim hadal o tom, ze ten ozralec prece musi uvest me auto do puvodniho stavu, ze s amortizaci za díly souhlasim, ale radikalne sem tvrdil, ze auto se bude opravovat a tudiz cekam prouctovani faktury za opravu...
ALE...jak rikam, ti zmrdi jsou schopni pristi rok rict, ze to auto nema hodnotu na trhu a jsou schopni vypsat totalku na 1500,- cenu zeleza ve srotu....
takze me napadlo zaridit si havarijkou, ktere by mi pokryvalo skody od vandalismu az po takoveto neprijemne situace, kde mam opravu za 20¨000,- a zakonna pojistka mi malem chce dat 5000 jako za totalku....to me jako nebavi... :-(
kdo z Vas ma zkusenosti s havarijnim pojistenim a popripade kolik vas to vychazi...hlavne se mi jedna, jestli je 742ku vubec mozno havarijne pojistit....
uz tento rok na me pojistovak ze zakoneho pojisteni zkousel fintu o tzv. "totalce"
nekonec sem se s nim hadal o tom, ze ten ozralec prece musi uvest me auto do puvodniho stavu, ze s amortizaci za díly souhlasim, ale radikalne sem tvrdil, ze auto se bude opravovat a tudiz cekam prouctovani faktury za opravu...
ALE...jak rikam, ti zmrdi jsou schopni pristi rok rict, ze to auto nema hodnotu na trhu a jsou schopni vypsat totalku na 1500,- cenu zeleza ve srotu....
takze me napadlo zaridit si havarijkou, ktere by mi pokryvalo skody od vandalismu az po takoveto neprijemne situace, kde mam opravu za 20¨000,- a zakonna pojistka mi malem chce dat 5000 jako za totalku....to me jako nebavi... :-(
kdo z Vas ma zkusenosti s havarijnim pojistenim a popripade kolik vas to vychazi...hlavne se mi jedna, jestli je 742ku vubec mozno havarijne pojistit....