odhlášení a přihlášení vozu

prohledat
19 příspěvků (zobrazeno 1 až 19) od 10.12.2008 do 15.12.2008, založil/a ales
řadit dle data
13:12:19
15.12.2008
vaclav785
-> Jozka: jj já vím ale na DI řekla ta ženská novému majiteli že je to takle 3
12:53:46
15.12.2008
Jozka
-> vaclav785: Okresní úřady končily činnost k 31.12.2002, DI VB se změnily na Dopravní Odbory.. ale o nic nejde, taky chodím na Výbor (národní) a už je to dávno Obecní Úřad3
19:07:53
11.12.2008
StepaNoFUN
-> ales: No nevím jak to tam vypadá teď, ale když jsem byl v praze naposledy odhlašovat auto (s plnou mocí a odhlašoval jsem ho na sebe) tak jsem tam byl něco málo přes hodinu. A to přede mnou bylo asi 40 lidí. Když zapípalo moje číslo, tak jsem ani nestihnul dojít do patra a už to číslo volali znovu. A to jela jenom polovina okýnek. Jestli s tím pojedeš do prahy, tak si nejdřív zavolej na kterou dopravku tam máš jít. Mě poslali do Vysočan. Tam by měli odhlašovat všechno, co jde z Prahy ven.
19:01:24
11.12.2008
StepaNoFUN
-> Kloggie: I na odhlášení na nového majitele musíš mít vypsanou žádost - Žádost o zápis změn údajů v registru silničních vozidel...
15:11:38
11.12.2008
Kloggie
-> colaczech: odhlášení na nového majitele, dík za odpověď - snad se mi to v to pondělí podaří.
11:51:45
11.12.2008
colaczech
-> Kloggie: porad nenapsals jake odhlaseni.

K odhlaseni na noveho majitele zadny formular nepotrebujes, jenom velky technicak a kupni smlouvu.

Na Docasne a trvale odhlaseni z registru vozidel potrebujes jeden a ten samy formular, ktery je vetsinou volne ke stazeni na internetovych strankach magistratu.
11:29:35
11.12.2008
Kloggie
a potřebuju k odhlášení vozidla nějakej formulář? Třeba na změnu údajů nebo tak něco. A na odhlášení taky asi budu muset vystát forntu, nebo mají někde otevřený specoš okýnko? Budu odhlašovat v Praze.
11:19:19
11.12.2008
Kubina AVTOBA3 CCCP - zrušená registrace
-> ales: zavolej si na svuj urad a rekni ze nebudes v odhlasce ale ze budes mit vse ostatni a kupni smlouvu...prave z duvodu casove tisne,uvidis co ti reknou.
10:33:34
11.12.2008
ales
no jo, tak je to bohužel tak že na základě plné moci si můžu zajít na úřad původního majitele, tam si to na sebe odhlásit a pak na svém úřadě s evidenčkou přihlásit na sebe. což tomu jsem se chtěl vyhnout, protože já budu potřebovat to auto odhlásit v praze a to je nelidská záležitost, otvíraj v 7h a v 7,15 už pozastavují výdej lístků, protože je vyčerpaná kapacita na celý den, hrůza

díky za odpovědi
09:41:40
11.12.2008
vaclav785
-> Jozka: říkám jakou zkušenost já jsem s tím měl, cca před rokem a půl když jsem prodával motorku a co řekli novému majiteli na úřadě
09:37:48
11.12.2008
Jozka
Žádný okresy už nejsou..
09:28:05
11.12.2008
vaclav785
-> Stepan FUN: tak takle možná jo já myslel mít plnou moc nic neodhlašovat a rovnou jet na DI v místě bydliště kupujícího to funguje 100% jen v rámci okresu
09:22:17
11.12.2008
StepaNoFUN
není pravda, že plná moc funguje jenom v rámci okresu. Plnou moc Ti (komukoli) může napsat majitel auta na jakýkoli úkon a ta plná moc nemusí bejt ani ověřená. Musí v ní bejt akorát napsáno k čemu přesně tě zplnomocňuje (odhlášení z registru, převod na jiného majitele, atd...) Pokud budeš mít napsanou plnou moc a majitel bude třeba z Prahy a Ty odjinuď, tak ale musíš Ty dojít na dopravku v Praze (klidně i s hotovou evidenčkou - to nikoho nezajímá jestli je před, nebo po odhlášení) odhlásit to na sebe a pak na dopravku v místě svýho bydliště. Dokonce při tý odhlášce nemusíš mít ani kupní smlouvu. Ale je vždycky lepší ji mít. Když nastane nějaká nejasnost v tý plný moci, tak ji chtěj vidět. Takže jenom původnímu majjiteli ušetříš čekání na úřadě a sobě čekání na doručení poštou. Když se daří (a lidi nejančej jako teď, tak se to dá všechno stihnout během jednoho dne. Teď je to spíš otázka dvou dnů a do fronty jít v 6 ráno, i když otvíraj v půl osmý...

No fuj. to jsem se rozkecal. 1 1
08:21:41
11.12.2008
vaclav785
-> kubina: no ale to co popisuješ funguje pouze v rámci okresu
07:30:57
11.12.2008
Kubina AVTOBA3 CCCP - zrušená registrace
-> ales: je to tak jak pises,nemusis byt v odhlasce,staci plna moc k ukonum souvisejicim s prevodem auta,radna kupni smlouva,s autem si udelas evidencku na tvoje jmeno,musis mit povinne ruceceni na VINko(RZ dostanes jine) a platnou STK.potom to na tebe musi prepsat,takhle jsem kupoval nekdy v rijnu auto
00:20:42
11.12.2008
colaczech
-> Kloggie: jak za odhlaseni?

za odhlaseni na noveho majitele-poloprevod 0Kc

za odhlaseni docasne z registru vozidel-depozit 100Kc

za odhlaseni registru vozidel trvale 0Kc-kdyz mas doklad ekolikvidace
23:50:27
10.12.2008
Kloggie
kolik se platí za odhlášení, neví někdo?
19:48:36
10.12.2008
vaclav785
s tou plnou mocí to jde jen v rámci okresu jelikož já když jsem prodával motorku dal jsem mu plnou moc a techničáky a nepřevedli mu to
19:43:22
10.12.2008
ales
ahoj kluci, potřebuju rychle poradit, musím do konce roku stihnout koupit nějakou šlupku abych nemusel platit tu nesmyslnou eko dan. když koupím auto, tak bych si rovnou chtěl vzít od předchozího majitele velkej techničák, udělat si evidenčku a dojít si to rychle přihlásit, jde to nějakým způsobem udělat tak aby on nemusel jít nejdřív s velkým tp to na mě odhlásit, pak mi ho posílat poštou a já až pak pojedu na evidenčku a půjdu to přihlásit? to bych totiž asi do konce roku nestihl, všude jsou fronty jak blázen. v novinách v MFdnes byla příloha kde se tomuto tématu věnovali a tam psali že je možné že když mi předchozí majitel napíše plnou moc na odhlášení auta, budu s ním mít sepsanou i kupní smlouvu, tak že by to šlo. je to tak? nemáte s tím zkušenosti? jde převod auta z okresu do okresu, někteří lidí tvrdí že to nejde, jiní zase že jo, tak jak to je? z osobní zkušenosti vím že na základě plné moci to jde v rámci stejného okresu. prosím o rychlé odpovědi a názory, opravdu to spěchá, díky moc
Extreme Tyres