Tak kdo má auto v polopřevodu?

prohledat
92 příspěvků (zobrazeno 51 až 92) od 06.12.2008 do 31.01.2009, založil/a roman620ti
řadit dle data
19:41:33
22.12.2008
Skoda 120 1.4 16V
-> Nwkt: Já tě tam viděl...5 Ale opravdu netuším, jak to bude dál... Jediné rešení je rozjet SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ, za každé auto á 1000kč, ale jestli to k něčemu bude??? Máte s tím někdo zkušenost? Kdyby někdo potřeboval mám v Plzni online rezervaci na vyřazení automobilu z registrace... Na 23. a 29.12.2008 v 10 hod., asi to nebudu potřebovat...
19:10:08
22.12.2008
Nwkt
-> Skoda 120 1.4 16V: To je blbý 8

btw nepotkali jsme se tam?
19:09:24
22.12.2008
Skoda 120 1.4 16V
Dnešní den, jsem strávil na Magistrátu a bohužel jsem nic nevyřešil, auto v polopřevodu, které neexistuje a nemám k němu doklady...:-(( Neřešitelná situace!!! Nevystaví mi ani duplikát TP, abych mohl sehnat papír na EKO likvidaci... Mám na sebe takto 3 neexistující auta v polopřevodu...

Takže od 1.1.2009 mi poběží pokuta za nepojištěné vozidlo á 50kč / den !!!!!

A nic se s tím prý nedá dělat...:-((
18:58:01
22.12.2008
Nwkt
-> Saky: Pokud je to 4 roky tak bych to neřešil, ať jim to tam sežerou krysy 1
17:15:56
22.12.2008
petr s
-> Saky: Pokud to bylo než začala platit ekolikvidace tak ti to zlikvidují na čestné prohlášení
14:33:06
22.12.2008
Saky
-> petr s: jak zalez na datu? to je tak 4 roky zpatky co bylo dano do depozitu, technicky uz samozrejme taky neplatna..
13:58:42
22.12.2008
Sita
Trax: kdyz to budes na sebe dohlasovat az po 1.1.09 tak se te bude tykat ten ekopoplatek... I kdybys to okamzite vyradil, vcetne dokladu o ekolikvidaci z roku 2008. Proste tim dohlasovacim ukonem naplnis podminky toho ekopoplatku.

Ale jde o to, ze ten ekopoplatek po tobe nebudou chtit hned na evidenci vozidel. O ten si rekne jiny odbor magistratu - pravdepodobne odbor zivotniho prostredi. No a kdyz se s nima pujdes dohodnout, reknes jim, ze auto bylo zlikvidovany uz v roce 2008 a ze jsi to musel dohlasit jen kvuli tomu aby to bylo vyradit, tak by ti to mohli odpustit... Ja tomu verim. Do kapes tech uredniku to nejde, navic je zrejmy, ze to auto uz neni...
12:10:14
22.12.2008
David29
-> Turda: Já to taky tak budu mít....

zelenou budu mít odhlášenou a zaplatim dočasný povinko (na 2 měsíce stojí 199,-Kč) a dořešim klasický povinný - až budu mít peníze. A mámi Fáčko zařídim povinko a snad přihlásim.... přinejhoršim ho nechám odhlášený a je to... Všude už maj plno 8
11:11:56
22.12.2008
Turda
-> Saky: časem by to mělo propadnout....jestli je to v depozitu tak bych se toho nebál...pokud si dál prostě vyzvednutí z depozitu na neurčito, tak bych na to kašlal.....

Jinak já mám auto v polopřevodu, mám od něj vše, budu mít možná technickou a povinný platim, takže snad problém nebude ne??
11:07:22
22.12.2008
petr s
-> Saky: Záleží na datumu kdy bylo dáno do depozitu nebo kdy byla udělána poslední technická
11:00:36
22.12.2008
Saky
se taky pridam z dotazem... jak je to s autem, ktere bylo koupeno odstaveno znacky dany do depozitu (vraceny SPZky) a to auto uz neexistuje, muze v tom depozitu byt proste na porad nebo si nekdo nekdy vzpomene a bude chtit nejake poplatky? pripadne jak ho zrusit kdyz uz to auto fyzicky neexistuje?
10:53:47
22.12.2008
Trax
-> Sita: Hele a i kdybych to musel dohlasovat, musim platit tu zasranou ekodan nebo ne? Prave mam jen technicak a muzu mit ekolokvidaci, ale je to na me jen odhlaseny...
15:14:33
18.12.2008
Sita
Podarilo se nekomu vyradit z evidence auto v poloprevodu bez dohlaseni na sebe? Podle me by to jit melo, pokud mam plnou moc od predchazejiciho majitele. A osobne to budu v lednu zkouset. Ted tam stat ty fronty uz nejdu...

Vim, ze Ondiemu se to nepodarilo a musel to nejdriv dohlasit na sebe a pak az nechat vyradit. Ale me to prijde jako zbytecnej krok. Cetl jsem nejeky rady od asi-pravniku na serveru poradte.cz, a tam se taky shodujou, ze by to jit melo...
13:30:24
15.12.2008
ludakost
To by chtělo zjistit jestli policie pokud vydala protokol o krádeži vozu táké nechá na DI zapsat že vozidlo je kradené aby s tím člověk neměl oplejtačky
17:36:38
14.12.2008
Ondra
Výklad části 13. paragrafu zákona 56/2001 je zajímavý:

Obecní úřad obce s rozšířenou působností rozhodne o trvalém vyřazení motorového vozidla a přípojného vozidla z registru, pokud:

b) zaniklo pojištění odpovědnosti z provozu vozidla týkající se registrovaného vozidla a nebyla-li ve lhůtě čtrnácti dnů od zániku pojištění odpovědnosti z provozu vozidla uzavřena nová pojistná smlouva o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla (netýká se vozidel dočasně vyřazených z registru)

a pak je tam dodatek

ad b)

Tento okruh případů se týká situací, kdy zaniklo povinné ručení. Typicky tam, kde bylo vozidlo ukradeno. Povinné ručení zaniká odcizením vozidla a následně pak je možno s policejním protokolem nechat vozidlo trvale vyřadit. Doklad o ekologické likvidaci se pochopitelně nepřikládá.

Takže ten bod b buď napsal kretén, který chtěl říct něco jiného než napsal, čemuž nahrává dodatek, a nebo jsem to špatně pochopil. Je to galimatiáš, zajímalo by mě, jestli to v některých případech (nejen při krádeži) skutečně vyřadí sami. Někde tu někdo zmiňoval ne dva týdny, ale tři měsíce, po kterých by, pokud od vypovězení poslední smlouvy o povinném ručení není sepsána nová, mělo auto jít samo z registru pryč rukou úředníkovou. Ale zas je to z roku 2001, mezitím na scénu přišly ekolikvidace a teď babo raď, úředníci by se tím, že by auta, na něž nebyla včas sepsána nová smlouva o povinném, skutečně vyřazovali, vyhli možnosti buzerovat lidi za scházející doklad o eko. likv. a především by v současnosti nebylo o čem mluvit, protože po novém roce by ČKP neměla koho vydírat o výpalné, takže nečekám, že by tak skutečně činili.
13:02:19
14.12.2008
ken-lam
-> Mejot: no vidiš někde ti to vezmou holou kastli někde ne ale i tak řekneš že to bylo bourané cokoli chce to jen otevřít hubu a optat se co kde mají za podmínky..
11:27:01
14.12.2008
Mejot
-> beer: no mě třeba dali ekoikvidaci pouze na holou kastli stačilo jim vinko
01:17:40
14.12.2008
beer
-> ken-lam: a ještě si myslím, že auto které vezu na likvidaci musí být psané na mě nebo se musím prokázat jako jeho vlastník třeba kupní smlouvou nebo mít plnou moc k jeho likvidaci od majitele? Stejně by to auto musel na sebe přihlásit ještě ten původní majitel a to by ho stálo další prachy, takže pochybuju že by s tím souhlasil, takže nevím jak z toho vybruslíme.
01:13:55
14.12.2008
beer
-> ken-lam: co sem slyšel tak musí být auto uplně kompletní, chybí tam startér, aku, altík, sedačky, zadní světla, část interiéru, a to si chci minimálně nechat kola, páté dveře, možná i motor.
01:03:55
14.12.2008
ken-lam
-> beer: pokud je celá kastle a většina motoru nevidím problém proč nedostat vw šrotu papír..
00:42:29
14.12.2008
beer
Já sem zase koupil favorita na stavbu a k tomu sem dostal od prodejce jako dar druhé fáčko na ND, kde už chyběly nějaké díly. Na to pojizdné sme sepsali smlouvu a prodejce to na mě odhlásil, na to druhé určené na ND se žádná smlouva nepsala, domluvili sme se, že zůstane jako dárce dílů. Dal mi k němu velký TP, kde je auto odhlášeno na něj, jelikož ho už sám koupil na ND a pár jich použil, tak to nedohlásil, ale povinné ručení platil. Ani jeden z nás netušil, že si člověk nemůže složit ze dvou aut jedno nebo koupit auto na ND a jednoduše ho nepřihlásit. Já sem tedy ještě pár dílů předělal do toho pojizdného a pár dílů rozdal a prodal známým, pojistku sem nevyřizoval, auto není pojizdné a jeho torzo mi stojí za domem. Původní majitel mi před nedávnem volal, že mi přišel šek k zaplacení povinného ručení na další období, ale on už to nehodlá platit, tak mne prosil, abych auto ekologicky zlikvidoval a poslal mu protokol aby mohl auto odhlásit. Jenže sem mu řekl, že to asi nepujde, protože auto sem použil jak sme se dohodli na ND, takže ekolikvidace mi ho neveme a ani bych ho asi nemohl dát zrušit, když nikde nefiguruju jako majitel, ani kupní smlouvu nemám a ve velkém TP je jenom v odhlášce na něj. Tak teda oba nevíme co bude dál. Mám strach z toho, že s tím ještě bude problém, ikdyž jak říkám mě nikdo nedokáže, že jsem to auto koupil, ale najdou ho u mě ještě i se značkama. Nevím co dělat, nerad bych pak někde na úřadek nebo na policii zapíral a dělal že sem od něj nikdy takové auto nekoupil, jenom to pojizdné, od kterého mám smlouvu. 8
23:45:31
13.12.2008
Rapid135
dobre ze to tu je takovy tema.pokud sem chodi pan Mirčán tak mu musim duverne sdelit ze me doslo predvolani na magistrat ze neplatim poviny ruceni.vysel sem z toho bez uhony protoze poviny ruceni bylo ukonceny na zaklade kupni smlouvy.Auto bylo v poloprevodu na me,tudis sem mu velkej TP dal a me zbyla podepsana kupni smlouva,kterou dostal samozrejme i on.Pokud sem chodi nekdo z jeho kamosu tak at mu kdyztak da vedet ze mu muze dojit taky nejaky predvolani
08:09:29
13.12.2008
TOMIK--007
-> Bagrr- máma mele Emu: jo to sice dohlásit musíš, ale už k tomu nepotřebuješ evidenčku, když to hned po tom budeš rušit
22:59:39
12.12.2008
Bagrr- máma mele Emu
-> TOMIK--007: Abys to mohl zrušit ekolikvidací tak stejně musíš dokončit nejdřív převod na sebe...
16:40:22
12.12.2008
Ondra
Romane jsem na tom zřejmě velmi podobně, mám techničák, v němž je na mě odhlášeno auto, které jsem nedohlásil, neuzavřel na něj smlouvu o povinném a tři roky je ukradené, takže nemám značky nemám nic, jen techničák.
21:48:00
09.12.2008
Mejot
-> roman620ti: v pce jsou fronty jen na přihlášení taky jsem minulej tejden odhlašoval auto na který jsem 3 roky neplatil ručení že nejezdilo a pohoda nic se nikdy neptal na odhlášení fronta tak max 10 lidí
20:20:17
09.12.2008
roman620ti
No ono možná bude lepší se v tom už neštourat, protože by taky mohli říct, proč jsem ty tři roky neplatil řučení, když jsem to teď byl dát na eko likvidaci. A jak tak čtu o frontách na magistrátu, tak už se toho asi stejně nedá nic udělat. Tak si popřejem štěstí a snad to nebudou takové ku*rvy6
22:43:06
08.12.2008
Honza M
-> Fire-man: i když s ním nejezdíš tak musíš mít povinné ručení. jediná vyjímka je že bys ho měl na soukromém pozemku (garáž, zahrada) a značky měl v depozitu. Jinak se povinnko platit musí... 8
16:57:02
08.12.2008
TOMIK--007
Nejjednodušší je asi si sehnat protokol o eko. likvidaci a odhlásit to a je po starostech, lepší teď "pár" korun za protokol, než za pár let pokuta za něco, co třeba teprve vymyslej ty chytráci nahoře...
16:26:57
08.12.2008
Fire-man
ted je otazka jak se k tomu presne stavi zakon... kazdopadne kdyz koupite auto, majitel ho odhlasi a necha do technicaku zapsat vas, seberou mu malej technicak a vy dostanete velkej.

Pak kdyz auto chcete jit na sebe nahlasit musite ho nejprve pojistit. Pokud nemate povinne ruceni nemate sanci to prihlasit, ale protoze ho na sebe prihlasit nejdete a autem nejezdite, tak podle me nemusite uato pojistovat, protoze to auto nejezdi a nemuze jezdit nemusi mozna byt ani pojistene. Ale pripominam ze jsme v CR tady je dost dobre mozne mit pojistene auto ktere nesmi na silnici, protoze nema maly technicak.

Pokud ale auto nejde z okresu do okresu, muze to byt problem
14:34:20
07.12.2008
Mejot
-> tomaso435: tak třeba já si koupil 105ku na zimu a než jsem ji stihl přehlásit "asi za 4 dny" mě nabourala dodávka zezadu a auto naodpis tím vznikl pouze polopřevod.
14:16:21
07.12.2008
roman620ti
No tak to máš dobrý, já tu smlouvu mám, byla to blbost, jediný co jsem doma měl byla smlouva na pojizdný auto, kterou jsem vzal, kdyby nás cestou zpět chytli benga, abych dokázal, že jsem to neukradl.3 Kdo mohl vědět, že udějaj takovej vypí*čenej zákon10
14:12:38
07.12.2008
Bagrr- máma mele Emu
-> tomaso435: A co když chci jen papíry a ty se ke mně vůbec nedostanou a auto je na mě v polopřevodu a mám jen číslo kastle?
14:08:42
07.12.2008
Tomaso435
co je to vlastně za prasárny polopřevod?? když si koupím auto tak si ho přihlásím a jedu ne??, a když chci díly tak koupím odhlášený,,,, nebo ne? co vlastně blbnete s polopřevodama.........???
14:05:58
07.12.2008
Bagrr- máma mele Emu
-> roman620ti: Njn... Spíš bych se zkusil hádat že vůbec nevím že to auto kd na mě někdy napsal.. žádná kupní smlouva nebyla....
14:04:01
07.12.2008
roman620ti
LiMaK - no někdo by to asi svedl, ale já bych se tam akorát do toho zamotal a ještě by si mě tam rovnou nechali3 A ještě bych se bál toho, že by po mě chtěli ukázat, kde jsem měl auto pojištěné ty tri roky i když letos to ještě neni tak krutý.

Mejot no o tom už jsem taky slyšel, jestli to jde, tak to je dost dobrá cesta, jen najít někoho známého na likvidacích...

Bagrr - No nebej sám určitě nejseš, já to taky nijak řešit nebudu. Stále si myslím, že nemůžou pokutovat všechny chudáky s jasně neexistujícíma vrakama. Takovejch lidí musí bejt hrozně moc a přece ti za to nemůžou dát pokutu, to by jsme pak museli platit do konce života pokuty že neplatíme ručení za neexistující vraky

3
13:18:08
07.12.2008
Bagrr- máma mele Emu
Ha takže sem v hajzlu.. Mám na sebe v polopřevodu rapida.. A jediný co mi z něj zbylo je číslo kastle... Techničák nemám, značky taky ne... Mno super.... Jak z toho?
09:52:03
07.12.2008
Mejot
-> LiMaK: ted na šrot za 0.5kč/kg 1 3 ale asi jedno z těch lepších řešení nebo si sežeň ekolikvidaci. ale pokud si seženeš papír o ekolikvidaci a pujdeš to odhlásit tak si to budeš muset nechat na sebe přepsat zaplatíš 800kč a pak ti to teprve oodhlásej
09:40:18
07.12.2008
LiMaK - 742 forever
roman620ti 06.12.08 13:33:24 napsal:

Hodně se tady píše, ať nahlásej krádež policii, ale to mě příjde jako úchylné hlásit po 3letech odcizení vraku v polopřevodu, které nebylo pojištěno ani odhlášeno.

mno, tak nahlasim policii, ze mi auto stalo 3 roky na zahrade, byl to vrak se kterym sem chtel jeste pred vanocema jet na ekolikvidaci a najednou koukam...asi pred tejdnem mi to ze zahrady odtáhli bezdomovci....to uz snad uchylne neni....

vis o kolika vim autech zarostlych koprivama, ktere uz 5 let absolutne stoji a najednou by je ukrad nekdo pro zelezo....normalka
13:34:56
06.12.2008
roman620ti
Tak a já tedy začnu, mám jednu Škodu 125l v polopřevodu, koupená v srpnu 2005. Šla hned na díly a zbytek do šmelcu, koupená jen na převodovku...že jsem se na ní tenkrát nevys*ral8
13:34:31
06.12.2008
Nwkt
Jsi v čr, tady ti dají pokutu i za to že dejcháš
13:33:24
06.12.2008
roman620ti
Vím, že na toto dementní téma už je toho tady hafo, ale tady bych to chtěl pojat trochu jinak1

Kdo z Vás má nějaké auto v polopřevodu a jediné co má vruce je starej vošahanej techničák a zbytek už je nenávratně pryč? Myslím, že takovejch nás bude asi hodně, hodně moc. Hodně se tady píše, ať nahlásej krádež policii, ale to mě příjde jako úchylné hlásit po 3letech odcizení vraku v polopřevodu, které nebylo pojištěno ani odhlášeno. Myslím, že by si člověk ještě víc naběhl. Osobně jsem to vyřešil tak, že to neřeším a spoléhám na to, že takovejch je nás opravdu velké množství a že snad nemůžou chtít pokuty za neplacení ručení u jasně neexistujících vraků.

Tak piště kdo toho kolik má9
Extreme Tyres