Vozidlo je Váš majetek Pozor!!!

prohledat
95 příspěvků (zobrazeno 51 až 95) od 03.12.2008 do 28.12.2008, založil/a ludakost
řadit dle data
02:08:26
09.12.2008
Kloggie
"V případě smrti jednoho z povinných přecházejí dluhy na jeho dědice a to až do výše nabytého dědictví. " Když dědický řízení proběhlo a dědictví je uzavřeno - jak na mě může přejít dluh? To je blbost ne? Ano pokud se něco objeví dluh/pohledávka může se to připsat do dědictví, ale už to nesouvisí s původním dědictvím a já mám možnost to odmítnout, nebo ne? Jak to je?

Jinak já mám papíry na 130tku rapida a asi si zařídím sezonní pojištění, to je ročně malá částka a časem seženu nějakýho rapida nebo garde bez TP a udělám z toho legáloš auto. Co vy na to?
22:22:24
08.12.2008
myschaak AZNP K.Hora
ale pokud jsem to auto prodal a mám kupní smlouvu tak už nejsem vlastník ani provozovatel a ni nemám ty spz takže mě už se to netýká...
22:20:53
08.12.2008
Maja
Tohle je taky dobrý:

Kdo jsou osoby, povinné hradit příspěvek do garančního fondu?

Osobami, které jsou povinny hradit příspěvek do garančního fondu, jsou dle § 24c zákona č. 168/1999 Sb., vlastník a provozovatel vozidla evidovaného v registru vozidel. Stejně tak je to každá jiná osoba, která v registru vozidel zapsaná není, ale měla být (např. kupující/nový vlastník či dědic vozidla).

Všechny tyto osoby (pokud se jedná o odlišné osoby) jsou solidárními dlužníky, což znamená, že každý odpovídá do plné výše dluhu. Zaplacením pohledávky kterýmkoli dlužníkem zaniká povinnost i druhému solidárnímu dlužníkovi. Zda a jak se tyto osoby následně vyrovnají mezi sebou, je jejich interní záležitostí.
22:17:08
08.12.2008
Maja
Kdo musí zaplatit náhradu plnění vyplaceného z garančního fondu?

Osobami, které jsou povinny zaplatit náhradu plnění vyplaceného z garančního fondu, jsou vlastník, provozovatel i řidič vozidla (pokud se jedná o odlišné osoby). Všechny tyto tři osoby jsou solidárními dlužníky, což znamená, že každý odpovídá do plné výše dluhu. Zaplacením pohledávky kterýmkoli dlužníkem zaniká povinnost i ostatním solidárním dlužníkům. V případě, že jedna z povinných osob je nezletilá, odpovídají spolu s ní i její rodiče. V případě, že je vozidlo součástí společného jmění manželů, odpovídají za škodu oba manželé. V případě smrti jednoho z povinných přecházejí dluhy na jeho dědice a to až do výše nabytého dědictví.
22:16:17
08.12.2008
Maja
Něco ze stránek kanceláře pojistitelů:

Každé vozidlo zapsané v registru vozidel musí mít ze zákona uzavřeno účinné pojištění odpovědnosti z provozu vozidla – tzv. povinné ručení. Tato zákonná povinnost se vztahuje jak na vozidla aktivně používaná, tak na vozidla nepoužívaná (pozn. pokud máte starý „pionýr“, na kterém nejezdíte, stále je však zapsán v registru vozidel a máte jeho SPZ, i na něj musíte mít sjednáno povinné ručení). Pokud nechcete mít vozidlo z jakéhokoli důvodu pojištěné (např. z důvodu déletrvající opravy), je třeba je odstavit mimo veřejně přístupnou komunikaci a zároveň dočasně vyřadit z registru vozidel.
22:06:56
08.12.2008
myschaak AZNP K.Hora
no a já mám auto na sebe přihlášený a prodal jsem ho,mám kupní smlouvu taky neověřenou notářem,pojistku jsem zrušil na základě kupní smlouvy,nové majitelce jsem dal plnou moc k převodu(bylo to v okrese) a ona ho na sebe dosud nepřihlásila,mám problém nebo ne?
21:55:30
08.12.2008
Matsoft
-> Bukac: postih ti hrozi
20:47:04
08.12.2008
Bukac
Já mám jiný dotaz.Měl jsem škodovečku,kterou jsem před rokem prodal a byla na mě v polopřevodu.Nový majitel auto nepřepsal a jezdí ještě na malý techničák majitele přede mnou.Kupní smlouvu,že jsem vozidlo prodal mám(není notářsky ověřená).Hrozí mi po novém roce případný postih za neplacení povinného ručení?Ten člověk sice poctivě platí,ale stejně mě to žere a k přepisu ho asi nedonutím.
19:24:24
08.12.2008
Maja
Ted otázka. Když máš auto v tom polopřevodu, budou ho na tebe chtít na tom DI nejdřív dohlásit - od ledna za 10k, nebo ne? A chci odpověd typu jo vim to, mam s tím zkušenost, ne aby tady někdo psal myslim si, babička mi povidala a podobně.
18:36:48
08.12.2008
Maja
-> petr s: No přesně tak, musíš na DI, a né jak psal-> ludakost: že stačí protokol.
17:43:56
08.12.2008
petr s
-> Majklsto: Nebudou ale neprodáš ani doklady
17:38:07
08.12.2008
Majklsto
-> petr s: a policajti budu 15 rokov vytrvale patrat po nejakej starej skodovke3
16:59:36
08.12.2008
petr s
-> Maja: Když máš protokol o krádeži tak musíš na DI kde ti zapíší že vozidlo bylo odcizeno a 15 let je v pátrání
16:47:34
08.12.2008
Maja
-> Maja: Jo a jestli si myslíš že když ti nějaká bába v pojištovně řekla že ti to povinný zruší, tak to neznamená vůbec nic, zrušeji ti ho i třeba na základě kupní smlouvy na nového majitele, ale přitom dokud je auto napsané na tebe tak je to tvuj boj. Jo a doporučuju přečíst Mladou Frontu, tam to je taky napsaný, takže než tu začneš rozkecávat bludy tak si to ověř. To že budeš po novém roce platit je tvoje věc, ale nepiš nikam nesmysly kterejch se pak chytnou jiní.
16:32:38
08.12.2008
Maja
-> ludakost: To si spíš nejdřív ověř tvoje informace zavolej si třeba na Českou kancelář pojstitelů. Ty s tím máš nějakou zkušenost nebo si to jen myslíš? Vždycky se s tím protokolem muselo ještě na dopravní inspektorát, jedině že by to byla nějaká novina.
14:40:48
08.12.2008
ludakost
Nevím jak vy ale názor Maji se mi nelíbí je to takovej malej roznašeč bludů, pokud mi auto ukradli tak s tim protokolem jdu okamžitě na pojišťovnu a oni autu ukončí pojištění protože veškeré škody co zloděj napáchá tak si hradí sám a prstě jinak jsem to neslyšel , ale jestli si Majo myslíš že když zloděj nabourá auto pak ti ho vrátěj nabouraný a po sléze pojišťovna přijde srazí ti bonus a řekne to máš za to! tak to je fakt blbost tak prosím než něco písneš tak si to nejdříve ověř. dík.
01:09:35
06.12.2008
Syny
-> Maja: Tak to je mozna pravda, to uz nevim :) Kazdopadne me az odcizi nekdo tu potvoru v garazi, tak mi spande kamen ze srdce a pujdu se opit 3 Si delam srandu - chybela by me 47
01:03:26
06.12.2008
Maja
-> Syny: Jasný, ale tak musíš nejdřív s protokolem od policajtů zajít na inspektorát, kde ti do techničáku napíšou vozidlo odcizeno, pak teprve můžeš zrušit povinný. Takže jak tady někdo psal auto nechat v polopřevodu a jen mít protokol od policajtů není dobré.
00:20:50
06.12.2008
Maja
Jo a podle mě ještě než ti ho zrušej tak ho na tebe budou chtít přepsat, i když je nahlášené jako kradené, takže po novém roce za 10. Ale nevim jakou s tím má kdo zkušenost.
00:17:57
06.12.2008
Syny
-> Maja: pokud je auto ukradeny, tak ho logicky nemuzu provozovat a nevim, proc platit tedy dan z provozu vozidla...
00:15:07
06.12.2008
Maja
-> petr s: Jenže ty jsi majitel a dokud je auto registrováno tak je tvoje povinost platit povinný ručení, teprve když s protokolem od policajtů auto zrušíš, tak tato povinost zaniká. Takové jsou zákony, chráněj zloděje8
00:11:28
06.12.2008
Maja
Jo a kdyby někdo chtěl zrušit auto a nerozebírat ho na díly nebo nevyřezávat vin, třeba si ho nechat doma a jednou z něho udělat veterána, tak jediná možnost je nahlásit fiktivní krádež, pak ho s protokolem od policajtů odhlásit, a pak si ho zase jako najít, tím už nebude nahlášené jako kradené, ale přitom bude odhlášené a nikdo vás nedonutí ho nechat ekologicky zlikvidovat3
00:08:50
06.12.2008
petr s
-> Maja: To si musí zaplatit zloděj Po nahlášení policii ti do techničáku napíší vozidlo odcizeno
00:06:15
06.12.2008
Maja
Jenže i ukradený auto musí mít povinný ručení, dokud ho nevyřadíš z registru. Co kdyby s nim třeba ten zloděj někoho naboural? Takže po novém roce ti příde obsílka že máš zaplatit to výpalný tý kanceláři pojistitelů
11:54:32
05.12.2008
petr s
-> ludakost: Na co bys platil dále stačí že budeš mět doklad že to bylo odcizeno a pátrání trvá 15 let
11:44:46
05.12.2008
Matsoft
¨jakmile je to odcizene, tak je to jedno-poloprevod nevadi.
11:38:09
05.12.2008
ludakost
No auta už jistě nejsou takže není problém ,ale něco na tom je když budu mít ten papír že jsou odcizené od policajtů tak je vlastně budu mít stále v mezikolonce , ale jakmile přijde pojišťovna tak jim ukážu ten papír a je vyřešeno co vy na to hoši?
11:33:14
05.12.2008
ludakost
O dalších informacich budu inform. po neděli
11:28:54
05.12.2008
Sita
ludakost: ja bych ty vraky v poloprevodu neresil...

Zajistil bych, aby se to auto nemohlo nikde najit (vyriznout VIN), sepsal bych si virtualni prodejni smlouvy, ulozili je do supliku a cekal. Pokud te jednou nekdo vyzve, ze mas zaplatit nejaky nedoplatky na povinnem ruceni, apod., tak jen ukazes prodejni smlouvu, a reknes ze s tim autem nemas nic spolecnyho...

Prodavat auto, ktery je v poloprevodu na tebe prece jde.

Ja myslim, ze tech 3x800 budes platit zbytecne... :(
11:21:34
05.12.2008
Pavel P..
-> ludakost: pokud pujdeš odhlásit vraky v polopřevodu tak je musíš dohlásit na sebe... což je těch 3×8008
10:59:58
05.12.2008
ludakost
Podle mě pokud jsem v mezikolonce tak budu muset dohlásit auta na sebe takže zaplatit 3x 800kč. a pak mi je přesunou do hledanejch.
10:49:46
05.12.2008
King
-> ludakost: Pašáák! :)
10:47:04
05.12.2008
King
-> ludakost: Ne, ne - je to tvůj majetek, takže si s tím TEORETICKY můžeš dělat co chceš, ale moudrý stát usoudil, že bys teoreticky moh olejový náplně vylejt do kanálu, plasty naházet do lesa či spálit v kamnech! I nestačilo jenom to, že popsané chování je už za stávající legislativy trestné, že vrakoviště fungujou odjakživa - prostě jednou máš auto, tak jseš potenciální environmentální škodič8

Nemám žaludek na nějaký soudní tahanice King vs. lid, tak když si to zmrdi takhle vymysleli, zmrdsky jsem s tím jejich systémem vyjebal a auto si rozprodal.

Díval jsem se tuhle na nějakej pořad s ústavním soudcem Ceplem. Jedna z myšlenek byla, že základem k všeobecnýmu respektování práva je to, že kvalitní zákony jsou společností přijmány a pak dobrovolně respektovány. Tohle je produkt chorých sociálně-inženýských mozků, se kterým se může ztotožnit leda ofce. Stejný, ne-li horší je to se "silniční" legislativou a jenom idiot (Šimonovský and pals) si může myslet, že to veřejnost nadšeně přijme a bude respektovat8
10:34:26
05.12.2008
Sita
ludakost: tak to je masakr :D, ses dobrej!
10:31:57
05.12.2008
ludakost
Takže, byl jsem na policii fakt je to husté tam takhle lhát, ale stát nás k tomu nutí ach jo?!

Prostě měl jsem na ulici tři auta 120 jel jsem na dovolenou na 3 týdny a auta byla fuč ale měli hodnotu asi 1500 kč všechny tři. Policista se na mě usmíval a docela mi nevěřil bylo to na něm vydět, ale po chvíli mého vyprávění odvětil..... Takže vy po mě chcete prostě cár papíru kde to budete mít napsané aby vám to na dopravce převedli do stavu odcizené a nemusel jste na to platit povinné ručení a já na to přesně tak a on nemám na to čas, ale vystavím vám to do pondělka nechte tady ty techničáky já na to že děkuji a odešel jsem.
10:24:29
05.12.2008
ludakost
Jo ale tam píšou že když si to auto rozeberu a pujdu na uřad dostanu formulář a tam vypíšu co jsem s tim vším udělal , ale za to že jsem byl takovej kabrňák tak mi napaří pokutu 15 000 kč . Protože to já nesmím měl jsem to nechat eko zlikvidovat to to je otázka do pranice.
10:21:21
05.12.2008
ludakost
No rozebrat to doprdele můžu je to můj majetek už jsem to psal na hoře jsou to byrokrati chce to toho právníka předce je to náš majetek názory supr dík.
09:55:42
04.12.2008
Pavel P..
-> LiMaK: to až tak? tak napíšu že jsem skelet odvezl do sberu a zbytek dílů si koupil jeden franta vocamcaď a ať mí polibijo prdel... když vyvezu bordel na sběrňák tak pochybuju že dostanu doklad že jsem to tam vyvez...
07:44:58
04.12.2008
LiMaK - 742 forever
-> Pavel P..: nevím, pochopil jsem to tak, že je možné auto ROZEBRAT a rozprodat na ND....ne prodat celé na rozebrání...

ono to má aji svou logiku, protoze pokud bys prodal celé kompletní auto na ND, tak v podstatě v den prodeje uz nezodpovidas za to jak s nim novy majitel nalozil...

ale pokud pujdes do toho správního řízení, tak jsi zodpovedný za to jak jsi s tim skeletem nalozil a kdyz budes mit prodejni smlouvu na motor, kastli a plechy a zbytek...plasty a sedadla odvezes do eko spalovny z ktere budes mit doklad...tak v tu chvili jsi zodpovedny za ten ci onen odpad a pokud ve spravnim rizeni najdou pochybeni, muzou tebe hnat pred soud a dat pokutu...pokud nenajdou pochybeni, tak teoreticky by to meli podle novinaru uznat. TEORETICKY

PRAKTICKY bych chtel takoveho blazna znát :-)
18:49:24
03.12.2008
Pavel P..
-> LiMaK: tak řekni že jsi auto prodal na díly celý jednomu fiktivnímu zájemci a že chceš papíry odhlásit., ukážeš kupní na smlouvu kde ty prodáváš nepojízdnou š120 frantovi vopršálkovi z horní planný a je to ne?
17:22:34
03.12.2008
LiMaK - 742 forever
sezente si dnesni mladou frontu dnes, v priloze pro ridice:

1) cestne prohlaseni ze vozidlo nevzuzivate k ucelum vozidla...nebo tak neco..proste ze jste si z nej udelali pareniste na kyticky (to tam doslova pisou)...urednici zahaji zpravni rizeni, pak to samozrejme muzou prijit zkontrolovat. coz urcite udelaj, protoze i ja bych chtel videt pareniste z vraku 120tky :-)

a pak druha variante, auto lze rozprodat na ND, samozrejme na urade nasleduje zase spravni rizeni, ve kterem dokazujete, kde jste co prodali na zaklade prodejni/kupni smlouvy....tzn: musite prodat uplne vsechno...motor, kastli, dvere, kapoty, komletni tapec, draty, svetla....na vsechno pokud mate prodejni smlouvu, tak urednik nema co pitchovat a musi to ve spravnim rizeni uznat. otazkou ovsem je, co kdyz vam bude chybet doklad na jedno posrane zadni svetlo...urednik pak podle me muze celou vec pozastavit a jeste ulozit pokutu...takze...v podstate by to melo jit, rozprodat auto, ale v praxi bych to chtel videt....na kazdy sroubek mit papir....plasty by se snad daly samostatne zlikvidovat nekde v nejake spalovne+doklad o odbornem zpracovani....

NEJJEDNODUSEJI: auto rozprodam na dily, a potom pred policajtama: AUTO MI UKRADLI,
16:02:47
03.12.2008
alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
-> ludakost: -> TOMIK--007: Alebo namontujes na strechu vezu z T72 a pojdes sa porozpravat o sukromnom majetku s poslancami 5
15:04:59
03.12.2008
TOMIK--007
-> ludakost: máš dvě možnosti, první: nahlásit krádež a nebo druhá: seženeš si za nějaký peníz protokol o ekolikvidaci.
13:56:21
03.12.2008
King
-> ludakost: Na tohle téma jsme tady měli spoustu debat. Momentálně už funguje vyhledávání na tomhle webu, takže si můžeš ty "ekolikvidační" témata projít.

Samozřejmě sdílím tvůj názor, ale proti zmrdům a jejich vejmyslům, máš morální právo bojovat lehce zmrdíma prostředkama4
13:35:34
03.12.2008
ludakost
Jak po mně někdo může chtít abych předal celé vozidlo k likvidaci? Je to můj majetek který jsem si koupil za vlastní peníze a tudíž si s ním můžu nakládat jen jak já chci né? Pokud jsem věci ze svého vozu rozprodal nebo použil v servisu na jiné vozidlo tak je to v rozporu se zákonem jsem nucenej ekologicky zlikvidovat? Co to je za blbost jen se divím že nikdo neprotestuje chce to nějakého právníka aby nařkl stát nevím co už si myslí o sobě ty politici zasraný . Teď je tady takovej problém z toho já už 3 auta nemám prostě jsou ve šrotě díly jsem použil na jiné auta a co po mě chtěj? Jedině nahlásit krádeš .
Extreme Tyres