Striekacia pištoľ, excentrická brúska

prohledat
3 příspěvků (zobrazeno 1 až 3) od 20.07.2015 do 21.07.2015, založil/a Skoda110l
řadit dle data
15:22:21
21.07.2015
Skoda110l
Ešte som nelakoval, ale nejako treba začať. Je to odhlásené staré auto pre zábavu, takže nepotrebujem perfektný výsledok. Ale nieje to s tou pištoľou opačne? HVLP má predsa vyššiu spotrebu vzduchu pri nižšom tlaku, nie? Rozmýšľam nad touto, len neviem, či nieje 1,4mm tryska priveľká na PUR farbu. www.extranaradie.sk/extra naradie-sk/.../1378-Striek acia-pistol-PROTECO-HVLP
23:09:37
20.07.2015
Kaňa
o ten Jikov by som sa nebal, ale treba ho potom ofukovat nejakym ventilatorom. pistol si zozen nizkotlaku ( HVLP ) a postaci ti aj ten 50l vzdusnik. uvedene brusky tvoje plany bezproblemov splnia. no inac, mas celkom odvahu sa pustat do takehoto podniku. uz si to vobec niekedy skusal to lakovanie ?
17:39:12
20.07.2015
Skoda110l
Zdravím. V lete sa chystám lakovať auto a mám pár otázok. Mám doma starý kompresor, dvojpiest jikov typ 128 z autobusu, 50l vzdušník, odlučovač a reguláciu. Potreboval by som k nemu striekaciu pištoľ, ale neviem, akú mám vybrať, keďže vôbec netuším, koľko vzduchu je ten kompresor schopný dodať. Mám pištoľ kovofiniš typ kf so spodným plnením, ale je v dosť biednom stave (netesní tryska, gumové tesnenia sú rozpadnuté). To by nebol až taký problém, ale najhoršie je, že chýba matica na zaistenie dýzy, ktorú neviem nikde zohnať (35mm, jemný závit). Oplatí sa ju repasovať? Alebo kúpiť nejakú lacnú no-name pištoľ? Môj limit je okolo 20-30€, viac do toho nechcem investovať, keďže ju využijem možno raz do roka.

Ďalej by som chcel nejakú excentrickú brúsku na brúsenie starej farby a tmelu. Najskôr elektrickú, keďže pneumatickú by môj kompresor asi neutiahol. Poznáte nejakú, čo prežije bez úhony brúsenie komplet auta? S cenou okolo 50€. Celkom sa mi páči Metabo fsx200, alebo Makita mt924. Máte s nimi niekto skúsenosť?
Extreme Tyres