skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Rozdíl kastlí užovka - emko
06:20:59
05.11.2013
05.11.2013

rsvancara
Užovka má taky například větší kulatý díry v torpédu (na fotce to jsou ty tři největší na vrchní straně) :-)
17:56:53
03.11.2013
03.11.2013

stepan
Jen tak pro zajímavost, kastle garde/rapid se taky liší střechou (okapničkama) tak jako sedany?
17:28:00
03.11.2013
03.11.2013

kamikaze
-> BooCheer: Pokud tě zajímá co můžeš přehodit, tak kapoty, dveře, čela jsou prakticky totožný, ale s předkem budou trochu problémy. A to brejle pro světlomety, otvor pro hřídel volantovky je jinde pro hřeben/šnek. Pokud z hlediska originality, tak střecha, lemy, jiné výztuhy kapoty, kastlík baterky, příprava pro 5q a to jsem ještě na hromadu věcí zapomněl. Ale eMková kastle jde předělat na pseudoužovku, tzn jen někdo to pozná 
Sakra, tady to jede

Sakra, tady to jede

17:26:19
03.11.2013
03.11.2013

VeTeV
-> BooCheer: jo přední a zadní půjdou... ty boční bejvaly u užovek širší, ale byla i jiná ta samteka v rámu dveří - emko má jakoby přesah tej gumy ven, užovka ne, tam je sametka zastrčená ve žlábku...
jen tak letmo mě napadá Majklova škodovka, která je původem Mková 125ka a přestavěna na užovku... tam asi vidíš, že to jde a pravda ty brejle jak zmínil Enggik jsou taky nezbytný překopat...skoda-virt.cz/cz/.../284- majkl-skoda-136-glse
jen tak letmo mě napadá Majklova škodovka, která je původem Mková 125ka a přestavěna na užovku... tam asi vidíš, že to jde a pravda ty brejle jak zmínil Enggik jsou taky nezbytný překopat...skoda-virt.cz/cz/.../284- majkl-skoda-136-glse
17:25:42
03.11.2013
03.11.2013

Enggik
Tak těch drobných detailů, co je mezi kastlí na užovku a emko je více, ale vlastně jedinej zásadní, kterej ti bude vadit při přestavbě z emkový kastle na užovku jsou držáky předních světel (brejle) + ten možný problém s řízením o kterým se zmiňuje -> VeTeV: . Jinak v tom není problém. Otázkou, co z toho pak chceš ve skutečnosti mít?
Jo a kapoty jsou samozřejmě záměnné, rozdíly jsou jen v provedení výztuhy a délce otvorů k topení.
Jo a kapoty jsou samozřejmě záměnné, rozdíly jsou jen v provedení výztuhy a délce otvorů k topení.
17:23:28
03.11.2013
03.11.2013

BooCheer
chci z toho mít vzhledově užovku.... Užovku na širokych napravach jako mám ted :) A ty skla,to jste mi ted nasadili brouka do hlavy... Zrovna mám z užovky vyndané obě skla. Zadní chci dávat vyhřívané z emka a přední taky z emka protože moje puvodni bylo podrané a jine než emkove v peknem stavu jsem nesehnal. Mělo by to doufám jít na užovku nasadit :)
17:22:27
03.11.2013
03.11.2013

Antony - zrušená registrace
Užovka ma jinou střechu, resp. posunutej výřez pro střešní lampičky.
17:19:13
03.11.2013
03.11.2013

OJOUCH
-> BooCheer: a jeste emko ma delsi prolis u stresni listy!
17:18:57
03.11.2013
03.11.2013

VeTeV
kastle stejná až na ty zadní lemy a taky samozřejmě jiné přední blatníky - vše díky širším nápravám... jinak zbytek je prostě záměnej, dokonce to byla kdysi schválená přestavba užovky na emko :-)
ještě me napadá, že s ohledem na řízení (šnek - užovka/matice - od 84 emka) může bejt problém s jinak umístěným otvorem pro tyč řízení... to že emko (podle ročníku) bude mít asi s velkou pravděpodobností přípravu na 5q a asi i mělkej kastlík na baterku bych bral jako plus.
Chceš z toho pak mít vzhledově co?
ještě me napadá, že s ohledem na řízení (šnek - užovka/matice - od 84 emka) může bejt problém s jinak umístěným otvorem pro tyč řízení... to že emko (podle ročníku) bude mít asi s velkou pravděpodobností přípravu na 5q a asi i mělkej kastlík na baterku bych bral jako plus.
Chceš z toho pak mít vzhledově co?
17:16:40
03.11.2013
03.11.2013

Eidy
Pokud vím, tak ještě zadní blatníky pod nárazníkem. Užovka má prolis. Jinak je to snad stejný. Pak jsou ještě jiný skla. Užovka má silnější. Aspoň boční.
17:10:25
03.11.2013
03.11.2013

BooCheer
Zdravím vás škodovkáři. Obracím se na vás s dotazem. Vlastním užovku rok 78. Je to moje srrdeční záležitost a vzpomínka ještě na pradědu a chtěl bych s ní jít do hrobu. Nic nevydrží věčně a kastla mě vydrží maximálně 5 let provozu než prohnije uplně na prach že už tomu COčkem nepomůžu. Mam nahradni dveře blatniky narazniky snad uplně celou užovku v dílech kromě kastle. Mám možnost koupit uloženku nepoužité a zakonzervované kastle ale emkové za celkem slušný peníz. Tak mě to láká ale nevim jestli lze na emkovou kastli poskládat užovku. Je mi jasný že zadní lemy jsou jiný ale to už nějak přežiju. Emko je širší,ale je to širší i v kastli a nebo je to jen rozšiřenýma blatníkama? Když už se ptám tak bych se rád zeptal jestli jsou záměnné přední kapoty užovka-emko. Neopatrnym zachazenim jsem si svou kapotu rozbil a nikde nemůžu sehnat v rozumnem stavu jinou než emkovou. díky moc :)