-> Stepan FUN: "po čase" to asi znatelné bude, ale stejně mě zaráží přistup někteých jedinců ..
.. čoveče, kdybys nebyl z takové dálky, i bych tě o lakování té potvory požádal :)
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Staré laky - scanner
20:53:17
29.04.2013
29.04.2013

krup
20:42:19
29.04.2013
29.04.2013

StepaNoFUN
-> krup: Scaner funguje. Jeden člověk měl ručně míchanou metalízu (bez jakýkoli receptury) a po přejetí scanerem se zjistilo, že je to nějakej konkrétní odstín. Nicméně kdysi jsem se byvil s jedním "míchačem" a ten mi tvrdil, že to zkoušeli a byl oproti scaneru přesnější "ručně". A mě míchali na stovku lak taky "od oka" (odstín před časem lakovanejch dílů nesouhlasil ani s jednou vzorovou kartou) a sedí to. Ale je fakt, že to je akrylát vůči akrylátu.
To že se nikomu nechce do dolakování auta vypalovací syntetika/ akrylát docela chápu. Stejně to bude po čase blednout jinak...
To že se nikomu nechce do dolakování auta vypalovací syntetika/ akrylát docela chápu. Stejně to bude po čase blednout jinak...
20:21:00
29.04.2013
29.04.2013

krup
Páni kluci,
Nikomu ( firmám / živnostníkům ) se příliš nechce lakovat moji novou užovku. Nikdo se netváří na "garanci odstínu barvy" a když se zmíním, že by bylo třeba celé auto vyleštit, tak jdou do mdlob .. ("dyť to proleštím a pak vám budu muset lakovat celé auto .." )
Rozumím, že je to nesnadný úkol,( byrva je fakt stará, receptury nejsou, .. ) na druhou stranu, jsme ochoten za jeho splnění dobře zaplatit = požaduju maximální výsledek.
O co de, jeden z těch "otrlejších" se vyrukoval s tím, že mu jeho dodavatel barev musí přicestovat "se scannerem", podle kterého si načte barvu a nechá namíchat - "dokapat odstín". Není schopen přesto garantovat výsledek.
Čuju v tom vymrd, proto se ptám, jak se taková technologie používá, zda-li vůbec existuje a pokud s ní máte zážitek, nakolik je funkční :)
Popř. nemáte někdo precizního, kvalitního a hlavně ochotného lakoše s patřičným přístupem k takhle staré potvoře?
Nejlépe v okruhu 150 km od Prostějova?
Začínám být z lokálních podniků smutný ..
Nikomu ( firmám / živnostníkům ) se příliš nechce lakovat moji novou užovku. Nikdo se netváří na "garanci odstínu barvy" a když se zmíním, že by bylo třeba celé auto vyleštit, tak jdou do mdlob .. ("dyť to proleštím a pak vám budu muset lakovat celé auto .." )
Rozumím, že je to nesnadný úkol,( byrva je fakt stará, receptury nejsou, .. ) na druhou stranu, jsme ochoten za jeho splnění dobře zaplatit = požaduju maximální výsledek.
O co de, jeden z těch "otrlejších" se vyrukoval s tím, že mu jeho dodavatel barev musí přicestovat "se scannerem", podle kterého si načte barvu a nechá namíchat - "dokapat odstín". Není schopen přesto garantovat výsledek.
Čuju v tom vymrd, proto se ptám, jak se taková technologie používá, zda-li vůbec existuje a pokud s ní máte zážitek, nakolik je funkční :)
Popř. nemáte někdo precizního, kvalitního a hlavně ochotného lakoše s patřičným přístupem k takhle staré potvoře?
Nejlépe v okruhu 150 km od Prostějova?
Začínám být z lokálních podniků smutný ..