-> saskyn2:
U nás teda žádnej nárůst topení tuhejma nevidím. Máme v obci plyn a uhlím netopí snad nikdo. Dřevem topí ti, kteří jím topili vždycky, mimo jiné já. Je teda pravda, že soused topil starou elektrickou akumulací, tu vyhodil, dal elektrokotel a protože má rodinu, barák potřebuje investice a chce ušetřit, tak vyhodil 40 let starýho Dakona na uhlí a koupil zplyňovák Atmos. A chodí do lesa.
Jinak jak fouklo, tak bylo celkem dost dřeva, známej obepisoval lidi který by o to (zadarmo) mohli mít zájem a nepřišel nikdo. Tak to máme všechno na zahradě on a já.

A není to podle mě o tom, čím topíš, ale jak topíš, samozřejmě pak taky v čem topíš, ale to je až druhotný problém. Smrad u nás ve vsi moc není, ale třeba je to tím, že jsme na kopci a nikoliv v nějakém údolí. Každopádně si úplně nedovedu představit, jak by se mělo proměnit lesní hospodářství. Uhlíkově bude les skoro šul nul, když se tam dřevo nechá, bude úplně šul nul, ale bez užitku. Takže se to bude muset nějakým uhlíkem nahradit. Nedovedu si představit, že obce a firmy budou lesy dojit průmyslovou těžbou biomasy do elektráren efektivněji, než jak to dělají sami lidi, kteří vědí během týdne, že někde padla souše.