prosim o radu se zesilovačem

prohledat
30 příspěvků (zobrazeno 1 až 30) od 08.08.2008 do 18.09.2008, založil/a libor.98
řadit dle data
16:24:06
18.09.2008
CHLUP
-> libor.98: to je tezky si anjit na netu jak se co jmenuje a podle toho si to zapojis??

na levo bude urcite + veprostred spinani a na pravu bude minus a na repraky to mas tam napsany ne +- 4
16:37:31
07.09.2008
Babula
jak sme řekl: radši nou cement :X
09:43:33
06.09.2008
F.I.K
Mi mu poradili, jak to má zapojit, ty tu píšeš hovna o vypínačích.
17:05:39
05.09.2008
Babula
dobrý zas,tak kdyby shořel vypnač tak nebude hořet auto,mam tam vypinač ze škodovky,už nevim na co je,je takovej vytahovací a funguje to vpohodě,vy tady radíte amaterum myslite si buhvi jak odborně,on chce chudak zapojit zesilovač pač to nikdy nedělal a vy mu napišete hovna že když tomu nerozumi nema cenu mu psat,radši NC :X
16:10:20
05.09.2008
F.I.K
-> Babula: a co by se stalo tak shoři a udelam new no nebo se to pořeši jinak. 3 No jasně, to je uplně v pohodě a ksyž náhodou shoří i auto s tebou, tak vaši udělaj new babulu, žádnej problém... Proč by to mělo hořet? jak už psal Nepér, Tečou tam docela velký proudy a obyčejnej spínač to pravděpodobně nesnese.
14:50:41
04.09.2008
Nepér
-> Babula: A vůbec, co to tu vytahuješ za kostlivce, já se tady rozepisuju a vono je to měsíc neaktuální 37
14:43:47
04.09.2008
Nepér
OMG!

Tak zaprvé, normální zesilovač má při vypnutí přes remote nulovej odběr, další vypínání jeho výkonového napájení je nesmysl a navíc je to z důvodu vyšších proudů dost problematické (páčkový přepínač na 50A jsem už dlouho neviděl). Je-li potřeba zesilovač samostatně vypínat, když nechci poslouchat subwoofer, je nejjednodušší ho zapojit z REMOTE/ANTENNA z rádia a do série vrazit vypínač. Ten už se dá dát kamkoliv, s proudem problém není, protože jde jen o ovládací napětí, aby zesilovač věděl, že se má zapnout, proud řádově do 100mA (i to je dost). Ale tvůj hlavní problém bude s připojením signálů z rádia. Předpokládám, že zbytek pásma si pustíš normálně z rádia a zesilovač chceš jen na subwoofer. Takže potřebuješ do zesilovače pustit jen nízké kmitočty, dejme tomu pod 90 Hz. Na zesilovači máš sice jakési korekce bass/treble, ale o jejich použitelnosti jako HPF/LPF nejsem zcela přesvědčen, takže jestli nemáš tuhle funkci na rádiu, asi seš nahranej. Další problém je, že Subwoofer bude asi jeden 4 Ohmovej reprák. Nevím, jestli je tenhle zesilovač stabilní do 2 Ohmů a jestli má jeden kanál řešenej inverzně tak, aby to šlo zmůstkovat do jednoho kanálu.

Nic proti, ale z toho, co tu píšeš a jakým pravopisem, se mi zdá, že o dané problematice mnoho nevíš a sám asi nic moc nevymyslíš. Otázkou je, má-li cenu s tebou dál debatovat na této poměrně odborné úrovni, protože jestli nerozumíš většině výše použitých výrazů, nejsem přesvědčen o smyslu tohoto konání. 3 Tyvole, to jsou zase kydy, co 3
21:54:31
03.09.2008
Babula
proč by měl hořet?? a co by se stalo tak shoři a udelam new no nebo se to pořeši jinak.
18:32:16
29.08.2008
F.I.K
Jestli si dal 'jen' obyčejnej vypínač na přívod od baterky, tak bude po prdeli, až ti ten vypínač shoří... Radši to dej přez relátko
20:03:57
27.08.2008
Babula
udelal sem vypínač na zesik na + kabel a je po prdeli.
15:20:07
26.08.2008
U-Geen
-> Mates: zalezi na radiu.
15:19:22
26.08.2008
Mates
-> F.I.K: To je taky fakt,ale když bych chtěl jenom poslouchat rádio bez subáče,tak mu to nepujde.4
18:28:45
25.08.2008
F.I.K
-> Mates: K čemu vypínač? Jestli funguje remote z rádia, tak vypínač nepotřebuje.
17:06:02
23.08.2008
Mates
-> Babula: Udelej vypínač na remote,protože jinak ti tam pujde pořád proud.Já jsem to měl bez vypínače a měl jsem stejný problém.To samý jsem měl u nového rádia,tak jsem ho taky udělal na vypínač.
13:50:48
23.08.2008
F.I.K
-> Babula: Zkus změřit ten spínací kabel od rádia (remote, nebo antena) Při zapnutym rádiu tam musí být 12V a při vypnutym nic. Jestli to tak máš a furt ti žere baterku, tak je chyba v zesilovači a musel bys to udělat třebas na relátko.
11:30:38
23.08.2008
Babula
Ja sem zapojil zesik tak jako to máš ty a bohužel mi ždímal baterku i když bylo radio vypnutý takže za 3 dny stání v garáži byla baterka kaput.svitila mi tam zelena ledka na zesiku ale myslim že ta samotná to nevyžrala eště musí zesik nak vic brat proud ale to nevim proč.chvili jsem vytahoval pojistku ze zesiku apak jsem udělal vypínač na plusák od baterky.
12:02:36
10.08.2008
libor.98
jojo už to tak mám zapojené a funguje to modry drátek od radia na RMT a jde to při zapnutí radia se zapne zesik a doufám když vypnu radio že se vypne i zesik a nebude mi to ždímat baterku abych druhej den nastartoval3 3 3 3 3
11:40:03
10.08.2008
libor.98
všem co jste mi TU RADILI SE OMLOUVÁM kouknou jsem co mi tam vede za drát a má modrou barvu a je na něm napsamy ANTENE - REMOTE připojil jsem to a funguje to bez problému na zapnutí a vypnutí radia diky ještě jednou se omlouvám je to meje blbost měl jsem to prohlídnout dřív co mi tam vede věděl jsem že jen jeden drát ale nevěděl jsem co je tam napsany:-D6 6 6 diky
11:13:03
10.08.2008
libor.98
ten zesilovač má výkon 120W a chci na to zapojit jen jeden samotnej subwofer nic extra výkoního cca 300W a 150W RMS nevím přesně. rádio mám 4X50W. tak jak tu píšete tak to skusim zapojit na to

Power antenena RMT když to nepude natáhnu zvlášt drátek od baterky přez vypínač na RMT to fungovat musí určitě nebo ne ???
23:54:02
09.08.2008
dunde.e
asi by to určitě nešlo kdybys připojil POWER i RMT ná ten výstup z rádia co ti dá jen malý proud (Remote, nebo Antená) . Ten ovládací obvod rádia by ten zesák určitě nenapojil - pak by to nešlo.

A subwoofer kam zapojit. No tady není zvlašť výstup, takže není kam zapojit. A težko radit když nevíme co chceš všechno zapojit, kolik dává rádio výkonu a kolik zesák a co je do kolika ohmů. Jestli aspoň trochu rozumíš elektru tak bys měl vědět že pokud má zesák minimální impedanci třeba 4ohm, tak na něj nesmíš připojit takové zapojení repráků které by mělo menší impedanci např 2ohmy, zesák se spálí. Naopak to je možné (na 4ohm zes připojíš 8ohm bednu).

Ono to je všechno stejně jen takový módní doplněk, protože pokud nechceš provozovat mobilní diskotéku, pak je zbytečné si za jízdy pouštět hudbu tak nahlas že neslyšíš ani houkačku..je to i dost nebezpečné. A docela se směju všem těm reklamním fórkům jak má zesák a bedny výkony už v řádech kW.3

V kufru krásný barevně eloxovaný hliníkový zesák vedle něj barevné repráky s obrovskou výchlkou membrány, právě hrající hiphop a vedle auta dlouhonohé krasavice v kožené podprdě.......nebylo to v nějakém filmu4
21:33:03
09.08.2008
StepaNoFUN
No tak nevím kdo tohle říkal, ale ještě jsem se nesetkal s tím, že by to nešlo... Výstup ANTENA POWER je určenej pro napájení autoantény a ovládání zesilovačů... Některý rádia mají dva vývody, z nichž jeden je označenej jako REMOTE, ale to je jenom kvůli proudovýmu zatížení těch výstupů, protože z každýho můžeš odebírat max. 500mA. Ale i jeden v pohodě dostačuje pro napájení antény se zesilovačem i ovládání výkonovýho zesilovače. Samozřejmě to co píšeš by taky šlo. Ale myslím si, že pokud to zapojíš na ANTENA POWER, tak s tím nebude žádnej problém a bude to bez problémů fungovat. 4
21:20:14
09.08.2008
libor.98
jasny no skusim to s power antene ale někdo mi řikal že je to nanic že to nefunguje že tam musí byt to remote! pokud mi to nepude na nevipne na power antene tak od baterky napojim slabší drátek přez vypínač na palbce a napojim to na ro RMT a budu si to zapínat a vypínat sám. tak to taky pujde ne?
20:45:11
09.08.2008
StepaNoFUN
Samozřejmě že by to šlo... Musel bys ale spojit RMT s BATTERY POWER. Ale není to ten nejlepší nápad... Zbytečně to zesložiťuješ a mohlo by docházet k nežádoucímu lupnutí v repráku při zapnutí napájení a tím k poškození repráku... Připoj ANTENA POWER z rádia na RMT na zesilovači a při vypnutí rádia se Ti automaticky vypne zesilovač. Je to tak od výrobce navržený, tak proč to předělávat? 4
20:23:31
09.08.2008
libor.98
takže to mám zapojit na power antena? já ten Remote nemám. a šlo by i to když dám na plusovej kabel od baterky vypínač že budu zesik vypínat samostatně vypínačem?tím pídem nemusim použít remote ani power antena že?
10:53:49
09.08.2008
Borin - Král tuzerů
-> libor.98: Když je spínanej přes remote tak když máš vypnutý rádio tak je vypnutej i zesilovač...v klidovým stavu si bere nula nula hovno 4 power antena se dá taky použít...
10:31:57
09.08.2008
libor.98
na to RMT já tam mám jen na radiu POWER ANTENA a ne REMOTE takže tam mám připoit power antena taky to bude fungovat? mám dotaz jak na to abych ten zesik vypnul a zapnul aby mi pořád nebral proud z baterky
23:11:00
08.08.2008
StepaNoFUN
-> libor.98: Na GND připojíš kostru, na POWER BATERY připojíš dostatečně dimenzovanej kabel (přes proudově odpovídající pojistku) od plusu baterky a na RMT připojíš kabel od rádia označenej na rádiu jako REMOTE nebo POWER ANTENA... Stačí takhle?
20:40:24
08.08.2008
libor.98
20:40:01
08.08.2008
libor.98
20:33:48
08.08.2008
libor.98
označil jsem mista na fotkách a mám dotaz co kam zapojit aby mi to hralo na subwofer
Extreme Tyres