Přesně jak říká -> El_Burro
akorát chci podotknout to že než se pustiš do díla tak bych si přečetl příručku toho zesíku a zjistil jsi jeho nejmenší povolenou impedanci. U toho subwooferu bych tu impedanci tolik neřešil (ale pro jistotu bych se ujistil), ale u těch repráků bych to přepočítal 3x, protože když na zesík připojíš (záleží na tom jak jestli do serie nebo paralelně) repra s menší impedancí než je povolená nejnižší impedance zesíku tak se s nim můžeš rozloučit a začít šetřit na novej.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Subwoofer - zesík
-> El_Burro: Můžeš klidně 3kW a nic se mu nestane, když je rozumná obsluha

No a kdybych chtěl zesilovač jenom na ten basák tak kolik nejvíc W do něj může?
-> Ultimate: Tak on se zadek ozvučuje, ale jde o to k čemu to budeš používat.
SQ
Multimédia
ESPL

SQ
Multimédia
ESPL

-> M@rtin:
Tak záleží na vlastnim uvážení, já osobně
přední repra (středobasy, vejšky) krmim přes zesik a v zadu na platě 2 třipasmový repra krmim jenom z radia a sub v kufru přes zesik v mustkovym zapojení.
V dnešní době se už moc neozvučňuje zadní čast auta.
Tak záleží na vlastnim uvážení, já osobně
přední repra (středobasy, vejšky) krmim přes zesik a v zadu na platě 2 třipasmový repra krmim jenom z radia a sub v kufru přes zesik v mustkovym zapojení.
V dnešní době se už moc neozvučňuje zadní čast auta.
-> Ultimate: Od kdy je jedno, jestli budeš repra krmit zesíkem či budou hrát přes rádio??
Tak pokud máš subák 300 W (i když to není rozhodující faktor) spíše bych koukal na citlivost.
Protože taky třeba subák 100 W zahraje uplně stejně co ten 300 W (možná i lépe) - je to všechno na tej citlivosti.
A co ten zesík? To je hlavně otázka ze stránky finanční, kolik by jsi byl schopnej do něj investovat. A pokud máš vpředu 2 repra, vzadu v platě 2 ovály + subák tak bych na tvém místě uvažoval aspoň nad 4pasmovym zesíku. Pač je uplně jedno jestli repra budeš krmit pres zesik či nikoliv.
Protože taky třeba subák 100 W zahraje uplně stejně co ten 300 W (možná i lépe) - je to všechno na tej citlivosti.
A co ten zesík? To je hlavně otázka ze stránky finanční, kolik by jsi byl schopnej do něj investovat. A pokud máš vpředu 2 repra, vzadu v platě 2 ovály + subák tak bych na tvém místě uvažoval aspoň nad 4pasmovym zesíku. Pač je uplně jedno jestli repra budeš krmit pres zesik či nikoliv.
-> El_Burro: vymenit ty koaxy za kompa
-> El_Burro: Přední repra máš jaké?
Spíš než repro do plata, kompa na předek a k nim woofer a vše přes zesík
Spíš než repro do plata, kompa na předek a k nim woofer a vše přes zesík
Když mám Subwoofer 300W tak jak moc výkonej zesilovač mám kněmu koupit?Stačí jednokanálovej?Ještě mám v platu v dřevotřísce dva tyhle ovály www.carhifi.prodejce.cz/i
mages/.../Mac%20Audio%20MX
X%2069.3.htm ?Mám je taky zapojit přes zesilovač?