skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Rádio se restartuje
-> Jumbo: NZ
-> Bagrr- máma mele Emu: Díky za radu. Zatím to vapadá, že by to mohlo fungovat. Teď reším uchycení serva centrálu z felicie v zadních dveřích, ale to bude zase jinam...
-> GeTeX: když si vemu že je to přikostřený jen přes anténu tak je mi jasný kde je problém:D Chce to pořádně přikostřit přes šroub a nebo kostřící kablík kterej je k tomu určenej:D
co to je "asi klesá"... zkus to změřit, vypadá to že za jízdy když to dobíjí tak jde normálně, když zastavíš nebo vypneš motor tak restart = malé napětí (zoxidované kontakty baterie, projdi kabely na kterých je to připojený, změř přes zátěž baterii - jen tak na voltmetr může být napětí OK ale když je zborcenej článek tak v zátěži napětí rapidně klesá), nejlépe natáhnout nový kabely baterie - autoradio, nezapomeň na pojistky a dostatečný průřez (ne zvonkovym drátem)
-> Jumbo: některý rádia maj kostru jen přes anténu, ale pakliže je tam vzadu šroub a nebo je tam speciál kablík na kostru tak šup neváhat apřikostřit ještě zvlášť
A problém by měl zmizet

-> Bagrr- máma mele Emu: Zkusím to. Díky
-> Jumbo: Ještě přikostři někam na kostru pod ten šroub co je vzadu.. Kostra na anténě je jen kvůli stínění anténího signálu...
-> Kuladmin: Asi klesa, ale nevim proc
-> Bagrr- máma mele Emu: Kostri se to z anteny, pokud sem si vsiml. Tak jako minule, ktere s tim problem nemelo. muze to byt tim?
Dela to ale jen pri nizsich otackach, nebo vypnutem motoru. Za jizdy muzu mit hlasitost jakoukoliv.
-> Bagrr- máma mele Emu: Kostri se to z anteny, pokud sem si vsiml. Tak jako minule, ktere s tim problem nemelo. muze to byt tim?
Dela to ale jen pri nizsich otackach, nebo vypnutem motoru. Za jizdy muzu mit hlasitost jakoukoliv.
Přikostření rádia je jak?
Skus si zmerit napeti u nej pravdepodone ti prilis klesa a proto se restartuje. Co kontakty na baterce nams je zoxidovany? apod.
Zdravím,
pořídil sme do Formana (93) tenhle kousek www.jvc.cz/product.php?id =KD-G441... a když ho mám docela nahlas a zastavím do volnoběhu, tak při zahřátém motoru a nižších otáčkách se skoro vždy restartuje. Zapojení mám z pojistkové skříně z místa, kam jde proud pořád a zajímalo by mě, jestli nevíte čím by to mohlo být. Rádio má v okruhu pojistky na 15A, tak jak to říká výrobce. Baterka je nová, takže tam by problém být neměl. Někdy se třeba restartuje i při poslechu s vypnutým motorem, ale nastartovat pak není problém, takže baterku mi to asi nevybije. Nemáte někdo podobné zkušenosti?
pořídil sme do Formana (93) tenhle kousek www.jvc.cz/product.php?id =KD-G441... a když ho mám docela nahlas a zastavím do volnoběhu, tak při zahřátém motoru a nižších otáčkách se skoro vždy restartuje. Zapojení mám z pojistkové skříně z místa, kam jde proud pořád a zajímalo by mě, jestli nevíte čím by to mohlo být. Rádio má v okruhu pojistky na 15A, tak jak to říká výrobce. Baterka je nová, takže tam by problém být neměl. Někdy se třeba restartuje i při poslechu s vypnutým motorem, ale nastartovat pak není problém, takže baterku mi to asi nevybije. Nemáte někdo podobné zkušenosti?