Byl to jeden z důvodů proč jsem si tady smazal auta. Jinak abych to trochu uvedl na správnou míru . Auto jsem si před lety koupil s důvodu že to byla zajímavá stavba na podvozku škodovky. Pěkný úlet jako Kaipan . Byla to dobová stavebnice která se ve své době docela ujala a majitelé škodovek měli možnost si doma postavit vlastní auto. Movitější si koupili hotove auto . V každém případě Ano je to dobová replika vozu Porsche 550 Spyder a karosérie se musela přizpůsobit délce podvozku škody rapid respektive 120 . Ale ne vždy si karosérii koupili lidé se škodovkou. Montovalo se to na podlahu vw brouk ale na jeho původní rozměry. Tak že se podlaha nerezala ( - 20 cm ) . Vypadá to naprosto stejně jako skodovka . Občas se objevují k prodeji auto za opravdu nemalé peníze. Co se týče mého auta Banham , tak autu jsem od prvopočátku chtěl vtisknout " tvář " škodovky. Nechtěl jsem kopírovat porsche jelikož už ho má pán Zlámal . Člověk znalý ,pouhým letmým pohledem pozná že tenhle vůz není porsche. Taky se v renovaci postupovalo " dobově " a používaly se doplňky které lépe zapadají k charakteristice vozu ( jako různé vypínače,budiky,interiér,
atd....) Také polepy vozu jsou v duchu škoda . Jinak co se týče nějakých jízdních vlastností. Vše na voze je buď úplně nové nebo po repasi. Tak že motor prošel vykonovou úpravou , vylepšil se podvozek ,kde jsou nápravy " LR " , na všech kolech jsou kotoučové brzdy ad...... S tím že vozidlo je do dlouhé době renovace konečně pojízdné ,máme za sebou už přes 4 tisice kilometrů na českých cestách . Bohužel jsem dost limitován počasím a tak za těch pár pěkných víkendů přibylo něco na tachometru.

jak se mi s tim jezdí ? No paráda , lehce adrenalin když vidím některé šílené řidiče , ale tak to prostě u podobných aut je. Co se týče reakce okolí na Banham ? Víceméně pozitivní , ale chápu že všem se to líbit nemůže. Tímhle jsem chtěl říct ,auto jsem si stavěl pro sebe a za tu obrovskou podporu ze strany Petra Molčana budu hodně dlouho vděčný . Myslím si že výsledek je pěkný a zdařil se. S tim že Banhamy sledují delší dobu, troufám si napsat že ho máme jeden s nejpovedenejsich a "vychytali" jsme mu jeho mouchy. Osobně jsem rád že auto mám a vybočuji z řady s tímhle " bastardem " .